מצטרפת חדשה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    כבר לא מעט זמן אני קוראת מהצד ועכשיו החלטתי להצטרף ולכתוב..

שמי עדי, נשואה לזיו מזה שנה. אני בת 27 אוטוטו והוא בן 31.
    מנסים כבר שנה להיכנס באופן טבעי להריון, ללא הצלחה.
    השחלות שלי מאוד פוליציסטיות אך המחזור סדיר.

בחודש שעבר התחלנו טיפול אצל פרופ' זיידמן שכלל מעקב זקיקים שבסופו הזרעה.
    היינו מלאי תקוות.

היום, שבועיים אחרי, בדיקת הבתא חזרה שלילית.. כמובן שהלב נשבר, שוב.

השנה האחרונה הייתה קשה לי מאוד ברמה הרגשית. במיוחד לאחר שעברו אי אלו חודשים, המחזור היה סדיר כל חודש, ספירת הזרע של בעלי חזרה תקינה לחלוטין ועל פניו לא נראתה שום סיבה משמעותית לאי ההצלחה.

ברור לי שהסיכוי שהיינו מצליחים אחרי טיפול הזרעה אחד הוא שולי, במיוחד שפרט להשבחה לא באמת הייתה שום התערבות טיפולית- לא לקחתי הורמנים לביוץ ולא לתמיכה.
    ועדיין, כמובן, הלב כואב.

היום אני צריכה להתקשר לזיידמן להודיע לו שהריון החודש אין. אני יודעת שהוא מתכנן עוד כמה מחזורים של הזרעות.
    האם לדעתכן זה בלתי סביר לבקש לעבור ישירות להפריה במקום לעבור שוב את מסכת הייסורים של ציפיות בשמיים ואכזבה בתהום רגשי?

אשמח לדעתכן..
    תודה ושבוע טוב,
    עדי
19 תגובות
עמוד 1
  • היי עדי
    ברוכה הבאה לשהות קצרה... :)

גם השחלות שלי פוליציסטיות והמחזור לא סדיר, אז אני מקבלת זריקות גונל...
    עברתי 2 הזרעות..אחת לא הצליחה והשניה (אני עדיין בשלב ההמתנה הנוראית)..

אני מטופלת גם אצל רופא מומחה, וקודם כל ברור שתתקשרי לידע אותו כדי שיוכל להתחיל איתך החודש טיפול..

לפני הפרייה, נהוג לעבור 3 הזרעות עם הורמונים ככה אני הבנתי מהרופא שלי, בעיקר במצב כמו שלך שאין בעיה, קשה לי להאמין שיעברו איתך להפריה

אני מנסה כבר כמעט שנתיים ויכולה להבין את התסכול הנוראי!!

בכל מקרה תידעי אותו ואני מאמינה שהוא יתחיל איתך החודש עם זריקות גונל שזה ממש אבל ממש לא נורא!!!!!!

בהצלחה!

איה
  • היי

ברוכה הבאה לשהות קצרצרה :)

תראי אני מבינה אותך לגמרי
    את התסכול שאת חווה .. מכירה את זה מקרוב

אני יכולה לשתף אותך בסיפור שלי
    אצלנו קיימת בעיית זרע .. אצלי הכול תקין
    עברנו הזרעה אחת שלאחר ההשבחה נתוני הזרעה היו מעולים
    אני לקחתי כדורים בשם איקקלומין
    ההזרעה לא צלחה .. את האמת אני לא האמנתי בהזרעות וידעתי שזה לא מה שיביא לי את הבייבי שלי ולכן פניתי להפרייה לאחר הזרעה אחת בלבד
    זה שאישרו לי את ההפרייה ללא ספק היה תלוי גם בנתוני הזרע שהיו לא טובים
    אני חושבת שבהיתחשב שאצלכם הכול תקין לא ימהרו להעביר אותכם להפרייה
    אבללל אם תבקשי לעבור ויאשרו לך אז תלכי על זה איןספק שהסיכויים גדולים פי כמה וכמה!!

שיהיה המון בהצלחה
  • בנות,
    תודה רבה על ההתייחסות..

כמובן שאדבר היום עם הרופא שלי כדי להמשיך טיפול גם החודש..

אבל שאלה- מי צריך לאשר לי את המעבר הזה להפריות?
    הרי הטיפול שלי נעשה דרך רופא פרטי..
    נכון שמכבי מחזירים לי איזהשהו סכום ממה שאני משלמת לו במסגרת מגן זהב, אבל גם זה במסגרת 3 פגישות ייעוץ בשנה..

אז מי זה הגורם הזה שצריך לאשר...?

תודה מראש על ההבהרה...
    עדי
  • הי עדי, איך שהבנתי יש ועדה מסויימת שצריכה לאשר..
    במוסף, קחי בחשבון שיש מס׳ בדיקות שישלחו אותך לעשות בשביל לעבור להפריה, לעיתים לוקח לתוצאות מס׳ חודשים עד שמקבלים אותן..
    תקראי שירשור של הפריה או הזרעה בפורום שנכתב לא מזמן.. יש שם מידע שיעזור לך..
    אז אולי תתחילי לאט לאט עם הבדיקות ובינתיים תתחילי טיפול בתקווה שלא תצטרכי כבר את התוצאות
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה עוד החודש לכולנו!!!
  • תקראי את השירשור של פתיחת תיק.. התבלבלתי..

בהצלחה !
  • סל נתנה לך רעיון מעולה... תתחילי בנתיים עם כל הבדיקות שצריך לעשות זה ייקח לך באמת כמה חודשיים, בזמן הזה תבקשי להתחיל עם גונל והזרעות..

את צריכה ללכת לכירורוג שד
    בדיקות גנטיות לפי המוצא שלך ושל בעלך
    את ובן הזוג בדיקת איידס, צהבת ונוגדנים
    Cmv הרפס, עגבת, טוקסופלסמה, אבועבות רוח אדמת...

יש עוד אבל אני לא זוכרת כרגע...

איה
  • תודה בנות..

לא היה לי מושג שזה כזה סיפור לעלות לשלב ההפריות..

בכל מקרה דיברתי עכשיו עם זיידמן ואמרתי לו שיצא שלילי..
    הוא אמר שהוא רוצה שננסה עוד חודש אחד טבעי (כלומר רק מעקב זקיקים והשבחה + הזרעה) ואם זה לא יילך אז "נמשיך הלאה"..

כאילו אני יודעת שאני משלמת על הטיפול הזה וזה הגוף שלי ותהליך שלי והכל, אבל לא מרגישה בנוח להגיד לא, אני רוצה להמשיך הלאה עכשיו, בוא נראה מה אפשר לעשות..
    כאילו אני מרגישה שהוא האוטוריטה ואני צריכה לעשות מה שהוא אומר לי..

מה דעתכן?

קצת מתוסכלת.....
  • תקשיבי לרופא לפי דעתי!! מדובר במומחה את לא אצל רופא נשים שמושך אותך

בנוסף תנסיי קצת להירגע...בכל זאת רק עכשיו התחלת טיפול ותתחילי להאמין ותתני צאנס כי את יותר מדיי רוצה לעבור להפרייה שחבל שאת חוסמת את עצמך להזרעות שיש סיכוי שיביאו לך את ההריון..

תשני קצת את הגישה, מניסיון :)

איה
  • אין לך מושג כמה אני מכירה את המשפט ״אני רוצה להיתקדם עכשיו ..״

תראי את האמת אני לא ביקשתי הפנייה לivf מרופא הנשים שטיפל בי בהזרעה אלא מרופאת המשפחה שלי פשוט התקשרתי למחלקחת ivf בסורוקה רשמתי מה אני צריכה להביא איתי בכדי להיפגש איתם היא אמרה היתחייבות - טופס 17 והפנייה מרופא מטפל
    ואז התקשרתי לרופאת משפחה שלי אמרתי לה שאני צריכה הפנייה למחלקת ivf בלי יותר מידי שאלות העבירו לי את ההפנייה....
    שתכלס זה לא ממש עובד ככה מי שצריך להביא לך את ההפנייה זה רופא הנשים שלך
    אבל אם הייתי מבקשת ממנו הפנייה הוא לא היה נותן לי ... לכן עשיתי עיקוף
  • לפי מה שאני יודעת מהנסיון שלי צריך 3 הזרעות עם הורמונים לפני שעוברים להפריה אלא אם יש סתימה בחצוצרה או בעיית זרע קשה. אני מאד מבינה את הרצון להמשיך הלאה ולשפר סיכויים ומצד שני יש משהו טוב בלא ישר לקחת הורמונים כי סהכ יש סיכוי להיריון טבעי אז זה שווה נסיון וההורמונים...איך לומר... לא כיף :) בכל מקרה מי שמאשר את ההפריות זו וועדה של המדינה מאחר וזה עולה כסף וכו כו. את אצל רופא ממש טוב, תסמכי עליו אבל תרשי לעצמך להגיד ולשאול הכל, בסופו שך דבר זה הגוף שלך! שיהיה לך המון בהצלחה!!!!

• שלום בנות אני חדשה כאן ...
    אחרי חיפושים מטורפים בפורומים על כל מיני תחושות אחרי הפרייה ראשונה
    לפי מה שראיתי שיש כאן בנות שטופלו ביחידה בסורוקה..
    אני אחרי 6 ימים של החזרת 2 עוברים כאשר יש לי כבר ילד מקסיייםםםם בן 8
    מתה לדעת אם זה הצליח ...

sivanit12?
  • במעקב זקיקים מצאו ביוץ ודאי שלאחריו עשו את ההזרעה? האמת שאם את מבייצת טבעי אז למרות השחלות הפוליציסטיות אין טעם שתקבלי סתם הורמונים לביוץ (שזה בדרכ מה שנותנים בשלב הזה- בכדורים או בזריקה..)
    תבקשי בנתיים הפניות לבדיקות השונות, אפילו מגינקולוג רגיל, בדיקות גנטיות אין צורך בהפניה מרופא אבל כן צריך לקבוע תור לבדיקה במכבי- עושים במעבדה הרגילה, ןתבקשי את כל ההפניות לכל הבדיקות דם שאת צריכה לעשות, כדי שיקחו לך הכל בפעם אחת, כולל הגנטיות והאיידס
    ואל תתייאשי, אני גם עם שחלות פוליציסטיות, לקח לנו קרוב לשנתיים להקלט להריון, בסוף דווקא בתקופה של הפסקה מהטיפולים נכנסו להריון באופן טבעי. זה יגיע והלוואי שיגיע בקרוב בקרוב
  • סיוון- דבר ראשון המון המון בהצלחה!!!
    אני גם טופלתי בסורוקה .. יחידה מעולה לדעתי
    כולם שם מקצועיים ברמות״!

עברו 6 ימים נותרו עוד כמה ימים ספורים אני יודעת כמה זה קשה
    תנסי עד כמה שאפשר להיתנתק
    ולהיתעסק בדברים אחרים שיעבירו לך את הזמן
  • היי phula
    מה הכוונה ביוץ ודאי במעקב זקיקים? יש דבר כזה?
    במעקב זקיקים ראו זקיק בגודל 20 ורירית בעובי 9 ובאותו יום בערב עשיתי את ההזרעה...

הייתי אמורה לקבל מחזור אתמול ולא קיבלתי (בדרך כלל סדיר על 30 יום), ועכשיו אני חושבת שאולי בכלל היה ביוץ מאוחר והוא היה יותר מ36 שעות אחרי ההזרעה ואז התפספס..

כמובן שיכול להיות שזה סתם הלחץ, אבל רק נגיד שזה לא מוסיף להלך הרוח הגם ככה ירוד שלי..
    מאוד מנסה לחשוב חיובי..

אני אמורה לעשות פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור ואני מודאגת שלא יסתדר כי מחר עד ראשון בלילה אני בחו"ל ויכולה לפספס את זה..

טוב, בסוף הכל יסתדר, אני מקווה :)
  • הי בננות....
    תודה רבה על העידוד..
    היום לא עמדתי בזה.. הייתי חייבת לנסות ולברר בעצמי איך הגוף עובד..
    חשבתי לעצמי : מה יקרה אם עושים בדיקת הריון שבעה ימים לאחר החזרה..?
    אולי ההשרשה התבצעה באותו יום של ההחזרה או יום אחריי.. אולי כבר אפשר לראות אפילו קו חלש ביותר בבדיקה ביתית .. בקיצור עשיתי! יצא שלילי... לא לקחתי קשה..
    בעצם מה הדבר השני שהוביל אותי לעשות כזה מעשה חמישה ימים מההחזרה היולי כאבי תופתת של מחזור כאילו הוא ממש כאןן וביום בהיר ונחמד ביום השישי של ההחזרה הוא פשוט נעלם... אז מה הפרוש???? אוליי יש לכן הסבר פיזיולוגי מעניין..

sivanit12?
  • אני חושבת שבדקת מוקדם מידי
    תחכי ותעשי בדיקת דם זה הכי מדויק.
    עשית פרוטוקול קצר או ארוך?
  • לא כל כך הבנתי מה משמעות של פרוטוקול ארוך אך אכתוב כאן את התהליך וגידי לי מה נראה לך:
    חודש דקה שבתוך החודש הזה שבועעים מתוכו גונל
    לאחר מיכן אוביטרל שאיבת 10 ביציות 9 הפרו 6 יצאו תקינות והחזרה אחת של 2
    עוברים..
    אז זה בעצם קצר או ארוךך ומה זה אומר????

sivanit12?
  • פרוטוקול ארוך
  • נקווה לטובב..

sivanit12?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה