שאלה כללית!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה

בתקופה הזאת אני מרגישה על הפנים ( לא פיזית אלא נפשית.... :( )
    קשה מאוד עם איתמר בגן מספרים שממש קשה איתו הוא לא מקשיב, מטפס בכל מקום, בוכה מכל שטות והמקום היחיד שמרגיע אותו זה החצר המבורכת ( מזל שקיץ עכשיו לא?) בבית גם יש לו קריזות אבל לא ממש נורא ( במשך השבוע הוא לא איתנו הרבה כי הוא בגן אבל בסופ"ש קצת יותר קשה) אני ממש חשוב לי לעבוד איתו על גבולות ברורים מה מותר ומה אסור ואילו בעלי זה ככה-ככה...

בכל מקרה רציתי לשתף אותכן במשו שעברתי יום שישי בערב,
    היינו בסעודת שבת אצל החמים שלי ובסוף הסעודה הגשו גלידה לא הרשתי לו בגלל שמהצהריים הוא נורא השתולל ולא הקשיב לנו! וחמי אמר: אני לא מרשה שכולם יאכלו ורק הילד לא, ואחרי שנייה הביא לו צלחת וכמובן שאיתמר אכל! איך הייתן מגיבות??

אני אישית יצאתי בזעם מהבית להרגע ואז חזרתי ואספתי את הדברים והילדים והלכנו הביתה.
    איתמר ביקש להשאר לישון שם ( הוא כבר שבועיים ישן שם ביום שישי בערב מתוך בחירה שלו כמובן) ולא הרשיתי לו בשום פנים ואופן!!
    אני לא מתכוונת לחזור לשם בתקופה הקרובה לפחות!!!

הכלל אצלי : אף אחד לא שובר את המילה שלי במיוחד בן אדם שהוא לא אבא שלו!!!!!!!!!!

מה הייתן אתן עושות???
20 תגובות
עמוד 1
  • אולי אני טועה... אבל מה חשבת שחמך יתן גלידה לכולם והילד יסתכל עליהם אוכלים בהנאה?
    זו זכותך להתעצבן על זה, אבל לדעתי זה דבר ממש לא הגיוני לעשות
    הייתי נוהגת בדיוק כמו חמך..
  • ב"ה

מה זה קשור בכלל??????

בגן לא עושים את זה לילדים לדוגמא??? אני יודעת ( הגננת סיפרה לי ) כי היא מחלקת כמה פעמים ביום עדשי שוקולד אחרי כל מיני סיטואציות והיא סיפרה לי שמידי פעם הוא לא מקבל כי הוא ממש לא מתנהג בצורה יפה!!

מה ההבדל???
  • האמת, שאסור היה לו בשום אופן לשבור את המילה שלך מול הילד
    אבל
    לדעתי הוא צודק, זה לא היה העונש הנכון, בזמן שכל האחרים אוכלים גלידה בבית של הסבים- למנוע ממנו.

• לא שמתי לב מה כתבת על הגננת- אבל לדעתי, ומתוך לימודי הפסיכולוגיה, הגננת טועה בגדול. ה״עונש״ כביכול צריך לבוא בעת ביצוע השובבות לכאורה, למשל לשים אוותו 2 דקות בטיים אאוט...
    ולא להפלות אותו אל מול ילדים אחרים, שכולם מקבלים והוא לא. זה רק יגדיל אצלו מרמור תחושת קיפוח והתנהגות לא רצויה.
    ואם כבר אז לעבוד בשיטת חיזוקים חיוביים, כשהוא מתנהג התנהגות טובה, שזה יכול להיות מילה טובה, חיבוק, נשיקה ולא רק משהו טעים או הפתעה. ככה הוא ילמד שיש תועלת בהתנהגות טובה

• אני חושבת כמו פולה..
    אמנם לא היה צריך לשבור את המילה שלך מול הילד
    אבל זה עןנש קשה מדי בשבילו לשבת ולראות איך כולם אוכלים גלידה והוא לא
  • אני גם באותה דעה כמו של הסבא.....
    אגב הוא אומנם לא היה צרילך להגיד הפוך ממך אבל לפעמים הסבים לא עומדים בפיתוי מתוך רצון וצורך לגונן על נכדיהם הרי מה אכפת להם הנכדים ידעו שהם היו לטובתם ואת כול ההגררות בהתנהגות לא הם יחוו...זה קורה לי הרבה עם ההורים שלי -ומוך כיבוד הורים החלטתי שזה הזמן להוריד הילוך ואני מאוד משתדלת לא לתת עונשים או משהו כזה ליד הסבים כי זה לא הולך....
    אגב יכול להיות שהילד חווה משבר כלשהוא,מציק לו משהו-ויש צורך ממשי לבדוק את זה עכשיו ולא לדחות....
    אני דווקא בדעה שעונשים לא תמיד מועילים לפעמים הם יותר מרחיקים...
  • אני עם הסבא. למה את מתעצבנת?

מה רצית שכל הילדים יאכלו והילד שלך יסתכל עליהם? ממש לא!!! אבל ממש לא!!

אמנם הוא לא היה צריך להפר את המילה שלך אבל הוא צודק.
    ואין לך מה להתעצבן. אם ההתנהגות שלו לא התאימה לו היית יכולה לתת לו "עונש" לשבת בצד כמה דקות ולחשוב.

אבל לאסור עליו גלידה בזמן שכולם אוכלים?

והגננת לא נוהגת נכון בכלל כשהיא נותנת לכולם ורק לילד אחד לא!!!

זאת לא דרך. אני מצטערת

• מסכימה עם כולן.
    אני כבר יודעת שההורים שלי לא מסוגלים. פשוט לא עומדים בזה אז מלכתכילה אני לא מעמידה אותם בניסיון.
    הם לא יכולים לראות את הנכדים עצובים.
    במקרים קיצוניים מאוד אני פשוט מרחיקה את הילדה מהסיטואציה. גם ככה אי אפשר לחנך אותה מול קהל "אוהד". היא יודעת שההורים שלי יגנו עליה אז היא עושה סצנות פי אלף.

תחליקי...

מיכל

• מסכימה עם כל מילה של פולה.

זו ממש לא שיטת חינוך מוצלחת ונכונה....
    פייס: ortal_hori

• גם אני מסכימה עם כולן, למנוע מילד משהו שכל שאר הילדים מקבלים זה העונש הכי מתסכל שיש ובד״כ הבית של סבא סבתא הוא לא המקום לחנך בטח לא בזמן התכנסות משפחתית, לגבי הגננת אני לא יודעת כמה היא וותיקה אבל השיטה שלה ממש לא לעניין, כמו שאמרו כאן עדיף חיזוקים חיוביים ולא עונשים, אני במקומך הייתי תופסת אותה לשיחה, יכול להיות שההתנהגות שלו בגן נובעת מתסכול??
  • תראי אני מסכימה איתך שאת יכולה "להעניש" את הילד בעכשיו לא תקבל כי .....
    אבל מצד שני אצל סבא וסבתא זה כמין חוויה ללכת אליהם ואי אפשר להעניש בבית שלהם עם דברים שהם נוהגים....

את יכלת להגיד לו נניח בגלל שלא הקשבת לי וכו'.... היום אתה לא יכול לישון אצל סבא וסבתא ... אם שבוע הבא נראה שאתה יותר טוב אז אולי תוכל לישון

אבל לא בענינים שכולם מקבלים ורק הוא נשאר המסכן

מה שכן אני כן היתי אומרת לבעלי שיאמר משהו לאבא שלו שהוא "התערב" לך בחינוך וזה לא מקובל עליך

סתם אני בשיטה שכמה שפחות להלחם עם הילד את אמא שלו ולא חברה ומה שאת מחליטה זה מה שיהיה אבל ברוגע ובנעימות בהצלחה
  • כולם אמרו את מה שהיה לי לומר לא מפלים לרעה באוכל לא נכון לא על ידך ולא על יד הגננת יש פסק זמן כדי שיבין יש אופציה למנוע את השארות השינה אבל לא בצורת האוכל לא כך.. כן מביהרה שלא ישברו את המילה שלך מולו אבל לט נכון לדעתי כמו כולם להתנהג כך
    בהצלחה

• אז צריך לבחור עונשים בחוכמה,
    סביר להניח הרי שבסעודה יהיה קינוח... ועכשיו כשאת יודעת שחמך לא יכול לא לתת לו ממתקים, אז עזבי, אל תשימי שם גבול. כי חבל באמת הוא שובר לך את המילה.
    אז תוותרי על לשים שם מילה פעם הבאה.

אם את יודעת שלא יכבדו את הגבול עדיף לזרום מאשר שהילד יראה שאין לך מילה.
    ולשים את העונש במקום אחר.

ובלי קשר, אם בסעודה עצמה הוא התנהג יפה, אז אי אפשר להעניש אותו על משהו שעשה בצהריים בצורה פתאומית כזו. יש לדברים האלה חוק התיישנות.
    חוץ מזה שאת לא ידעת שתיהיה שם גלידה אז איך החלטת, פתאום(!), שזה העונש...
    ואם לא הייו מביאים גלידה הוא היה יוצא בלי עונש?
    כאילו, סתם החלטת מהעצבים והתסכול שהנה יש לך הזדמנות "לנקום"... (אלה אם החלטת ואמרת לו שאין מתוק עד מחר מראש נגיד)
    סנקציות ועונשים זה ישר אחרי המעשה, לא אפקטיבי ככה למשוך..
  • תמי

• לא קראתי את התגובות כי אין לי זמן :)
    גם אברהם שלי כזה
    מה שאני עושה זה דבר כזה להעניש בגיל הזה הם לא זוכרים עאחרי שעה על מה הענישו אותם להרביץ זה מועיל רק לאותו רגע
    אני התחלתי גישה חדשה עם אברהם
    אני מדברת איתו באסטרטיביות פעמים שלוש חשוב להסתכל לילד בעיניים לדוגמא היום הוא פתאום רצה לאכול אחרי שאכל א.ערב אמרתי לו המטבח נסגר לילה טוב. ומאז כל מה שהוא אומר אני עונה לו לילה טוב בלבד זה קשה אבל נראה שיפור קל
    לגבי הגן אני מבקשת מהגננת לשלוח לי פתק של איך הוא התנהג כל יום ובגן כשהוא מפריע אז היא מעבירה אותו מקום מבטיחה לו פרס ברגע שהוא חוצה את הקווים יש להם פינת חינוך אז היא מושיבה אותו לחשוב על ההתנהגות למשך 3 דקות.
    זה גיל שהוא לא קל.
    לגבי חמיך אני הייתי מבקשת מבעלי שידבר איתם על כך שהם לא ישברו את המילה שלכם
    לגבי הגלידה אני לא הייתי מענישה אותו בערב על מה שהוא עשה בצהריים אם הוא שיפר את ההתנהגות

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"
  • ב"ה

תראו קל מאוד להגיד דברים מהצד!!
    אבל איתמר הוא ילד שובב גדול!!! דווקא כשאני מצ'פרת אותו במילה טובה או בממתק מאותו הרגע הוא מתחיל להשתולל ולהתנהג מאוד לא יפה!!! זה מתסכל כי חשבתי שדווקא מילים חמות חיבוק נשיקה ממתק לא משנה מה גורם לילד להרגיש אני גדול, אני מקשיב!! דיברתי עם הגננת והיא קוראת לזה מכת בכורות! שיש ילדים שמרגישים:אה יופי קיבלתי הפתעה זה אומר שאני בסדר וילד טוב אז עכשיו אפשר לעשות מה שבא לי!!!!
    זאת התנהגות שחוזרת על עצמה כל הזמן,,
    וגבי הענישה בערב זאת הייתה התנהגות נמשכת מהצהריים-הערב,,
  • תראי יקירה, אף אחד לא אומר שזה קל, ואף אחד לא מאשים אותך בשום דבר. לגדל ילדים זה לא קל, ואין דרך אחת נכונה, בכל זאת כל ילד הוא אדם שונה.
    אבל,
    כשילד מתנהג בצורה כזו, משהו עובר עליו בחיים, משהו שמבחינתו נחווה כלא חיובי, צריך כל הזמן לדבר עם הילד, בגובה העיניים, להסביר לו מדוע מעשה שעשה באותו רגע לא מקובל, הוא להיפך כשהוא מתנהג יפה- תתחילי בדברים קטנים, כמו לבקש ממנו להחזיר צעצוע למקום כשסיים לשחק, ואז תאמרי לו- ״כל הכבוד נסיך שלי, אתה עוזר לאמא״ משהו בסגנון. תראי לו אהבה כל הזמן
    אני אתן לך דוגמא- אחיין שלי בן 5 אחותו בת 4, ההורים כל הזמן מחבקים את הבת, מאכילים אותה, מפנקים אותה ממש, לוקחים לו דברים לתת לה כי היא ישר בוכה שהוא לא נותן... בקיצור- על הפנים אם תשאלי אותי. ואליו הם קשוחים, ואת רואה- שהוא מסתכל עליהם בכאב כשהם מחבקים אותה נגיד ומאכילים אותה.. ואז הוא מתחיל להתפרע
    הילד לא סתם שובב, יש לו חסך רציני וכמו שאומרים יחס שלילי זה גם יחס!!! אז הם צועקים עליו ורודפים אחריו- אבל מבחינתו ״החיזוק״ שהם מתייחסים אליו- סוף סוף רואים שהוא קיים
    אז אני לא יודעת איך זה אצלך בבית, יש לכם עוד ילד וההריון, יכול להיות שהוא מרגיש שהוא מקבל פחות יחס, יכול להיות שמשהו אחר מפריע לו- אתם צריכים לבחון את זה, ילד לא מתנהג ככה סתם
    ושוב, למנוע ממנו בארוחה איקס על התנהגות כוללת באותו יום לא עוזרת, הוא רק בן 3- הם לא זוכרים ולא מבינים למה, זה נתפס בצורת מחשבה שלהם בגיל הזה כ״לא אוהבים אותי״, אני מאמינה בחיזוקים ותגמולים, ובאופן מיידי לביצוע הפעולה

• פאולה, אני חושבת בדיוק את מה שאת כותבת! יש לנו אותה גישה בנושא
  • גם אני איתכם באותה גישה בידיוק!!!!
  • ב"ה

נו,אז מה ההמלצה???????????????????????????????
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה