התפטרות אחרי חופשת לידה ועבודה חדשה ... - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אולי מישהי שמעה על זה או יודעת .. חברה שלי סיפרה לי שאם מתפטרים מעבודה מסיבת טיפול בילד אחרי חופשת לידה ומקבלים פיצויים , ונגיד זמן קצר לאחר מכן מתחילים לעבוד במקום חדש - אז אם מעסיק הקודם איכשהו ידע מזה הוא יוכל לתבוע את האישה ולהגיד שהיא עזבה לא לטובת טיפול בילד וחייבת להחזיר פיצויים (כי הרי התחילה לעבוד במקום חדש) ...
שמעתן על זה ? יש כזה חוק ?
15 תגובות
עמוד 1
החוק אומר שעד גיל תשעה חודשים האישה יכולה להתפטר בשביל לשמור על הילד.
אחרי הזמן הזה - היא יכולה למצוא עבודה חדשה והוא יכול לדבר ללמפה פייס: ortal_hori
השאלה מה קורה לפני .. אם רוצים לצאת לעבוד אחרי חצי שנה למשל או אחרי 4-5 חודשים... האם באמת מעסיק יכול לתבוע ...
אי אפשר. עד גיל 9 חודשים היא מוכרת בביטח לאומי. האבטלה היא תקבל רק אחרי 90 יום שהיא מבקשת אותם.
אי אפשר להנות מכל העולמות. או שהיא מתפטרת לצורך טיפול בילד או שלא.... פייס: ortal_hori
כמו שאורטל כתבה
אז לא הבנתי .. יש חוק שאם מתפטרים כי רוצים לטפל בילד אז עד 9 חודשים חייבים לשבת בבית ? הרי כספי פיצויים לא יספיקו לחצי שנה לחא משכורת .. אני לא מדברת על אבטלה .
הבנת נכון מאד.
אם את רוצה להישאר בבית - את מודיעה על התפטרות, חיה על הפיצויים שאת מקבלת ומחכה 90 יום עד שאת יכולה לחתום. זה החוק. נכון, זה לא מספיק בקושי, לכלום פייס: ortal_hori
אני לא רוצה לצאת לאבטלה אלא לעבודה חדשה אחרת ולא הנוכחית ... גם באבטלה מציאים לך כל מיני עבודות ואם תסרבי אז יבטלו לך דמי אבטלה ...
זה נכון רק אם את לא שומרת על התינוק.
אני יודעת כי בעלי כרגע ניצל את הזכות הזו פייס: ortal_hori
אם את תעזבי בתירוץ של לשמור על הילד ואז יוודע למעסיק ( וזה יכול לקרות, דרך מס הכנסה) שבעצם שיקרת - הוא בהחלט יכול לתבוע אותך על הונאה ולקחת ממך את כל הזכויות והפיצויים. תחשבי על זה! זה הגיוני ולגיטימי.
נכון הגיוני אבל גם הגיוני שצריך לחיות ממשהו אחרי חופשת לידה בתשלום , כלומר אחרי שלושה חודשים וזה תפקיד של הפיצויים לספק הכנסה ... אם נגיד אני אצא לעבוד אחרי חצי שנה - זה כבר לא נשמע הגיוני שמעסיק יעקוב אחריי איפה טני עובדת ... אם לצאת מייד אחרי עזיבה אז זה כמובן לא הגיוני , אבל אחרי חצי שנה מיום הלידה נראה לי סיפור אחר כבר ...
כספי הפיצויים הולכים לפי הוותק שיש לך במקום העבודה על כל שנה את מקבלת תשלום של חודש ההתפטרות היא בשביל שתהיי בבית עם התינוקת שלך אם מצאת לך כבר עבודה אחרת לפי דעתי תתפטרי רגיל זה יותר בטוח מאשר שיהיה לך איזה סיכוי קלוש להסתבך עם המעסיק שלך
"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"
אורטל זה לא מדוייק .. החוק אומר שגם אם העבודה החדשה היא עדיפה לך מבחינת שעות העבודה או המרחק עמ לטפל בילד אז את מוגנת ... אני לא מאמינה שמישהו באמת יעקוב אחרייך ויבדוק אם את עובדת או לא ... אחרי הלידה השנייה שלי התפטרתי מיד אחרי הלידה , קיבלתי פיצויים , ואחרי חופשת הלידה חתמתי בלשכה אבטלה ... לאף אחד לא היה אכפת למה התפטרתי , קיבלתי מה שהגיע ע״פ חוק וזהו ... http://www.holdthatpic.com/ http://www.holdthatpic.com/
מישהי יכולה לתת לי קישור לחוק הזה באינטרנט ? אני לא מוצאת משהו שקשור לזה ... רק חוק עבודת נשים ולא מצוינים שם פרטים כאלה ...ת׳אמת גם אני לא שמעתי כל כך שזה נפוץ שמעסיק מחפש מי התחילה לעבוד ולתבוע ... אולי תלוי במעסיק ? מעסיק שלי זו חברה סלולרית גדולה ולא שמעתי שהיו מקרים שכאלה ... מה שכן הפיצויים שלי יהיו בע״ה על 7.5 שנים (אומנם משרה חלקית) וזה מדאיג אותי קצת כי זה לא שנה-שנתיים .. לגבי העבודה החדשה - אני בכייף הייתי נשארת עוד בבית אבל אני חייבת להתחיל לעשות סטאז׳ שלי (משרה מלאה בלבד)אחרת זה מעכב לי קבלת תואר והתחלת עבודה אמיתית שזה פגיעה בשכר ...דווקא אפשר להפוך את זה כי עבודה חדשה עדיפה לי כי סטאז׳ זה רק בוקר ובעבודה הנוכחית אני חייבת לעשות גם ערבים וגם שבת (לא כל שבת) אז מבחינת הילד העבודה החדשה עדיפה וגם מבחינת המיקום - ראלי למצוא בתוך העיר שלי ולא בעיר אחרת ... אז אולי אני סתם דואגת בעצם