ואוווווווווו- ריגשת אותי מאוד מאוד!!!
הסיפור שלך מאוד מזכיר את הסיפור שאימא שלי סיפרה לי על אחי- גם היא גילתה שיש לה ילד עם תסמונת דאון מספר שעות אחרי הלידה. באו אליה- הודיעו לה על הבשורה כי הילד שלה כנראה לא "רגיל" - יש סיכוי גדול שהוא לוקה בתסמונת דאון- אימא שלי, עולה חדשה, שבקושי הבינה עברית ולא הכירה אנשים עם ת"ד - חשבה שהילד סה"כ חולה, אבל הרופא המשיך והסביר לה שה"מחלה" הזו היא לעד והיא בעצם לא מחלה אלא תסמונת. באותה נשימה אמרו לה שיש לה בבית ילדים "בריאים" שעליה לטפל בהם ולכן כדאי לה להשאיר את הילד הזה בבית חולים עד שהוא יאומץ ע"י משפחה, מוסד או קיבוץ.
את אבא שלי הצליחו לפתות- אבל את אימי ממש לא!!!! הילד הזה שלה ממש כמו שאר האחיות שלו בבית והוא התקבל בברכה ובהמון אהבה גם עם הכרומוזום הנוסף כרומוזום 21 נוסף).
יש לי אח מדהים- קוראים לו ליאור והוא מקרין אור בלי סוף- ילד טוב, יפה ומדהים, רק עם צרכים נוספים, צרכים שונים- צרכים מיוחדים!!!
הטיפול בילדים מיוחדים מהווה אתגר גדול בעבור ההורים ולכן כדי להקל על ההתמודדות (הנפשית בעיקר) כדאי ומומלץ כמה שיותר להתעלם מתגובות של אחרים ומה הם אמורים להגיד, לנסות לגדל אותו עד כמה שניתן בחברה הרגילה, לנשום הרבה אוויר מהדרישות ההוריות שלך ולהתמקד בהצלחות כגורם מניע המשך הגידול של הילד.
אני חושבת שחשיפה שלך למשפחות שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים תתן לך כתף תומכת ואמפאטית, לדעתי בתחילה יש לפגוש פעוטות וילדים עם צרכים מיוחדים ורק עם חלוף השנים להיחשף לאוכלוסייה הבוגרת יותר.
למרות שכתבתי שיש נסות להתייחס לאדם בעל הצרכים המיוחדים כ"שווה" עדיין הוא יהיה ה"ילד" שלך מכל הילדים- הוא לעומת האחרים יצטרך אותך גם כשאחיו המתבגרים יפרשו כנפיים לחיים (משפחה) משלהם- הילד המיוחד לא ינטוש את הקן, אלא אם כן את תראי לנכון למצוא לו מסגרת הולמת יותר לצרכיו (החברתיים בעיקר).
אני נכנסתי לתחום המיוחד הזה גם בלימודיי האקדמאים וגיליתי אנשים מדהימים-מקסימים-נהדרים ובעלי לב טהור- אין זכים מהם!!!
אני מרוגשת לקרוא על הקבלה שלך והנכונות שלך לשנות את החיים של מהקצה אל הקצה בעבור המלאך המדהים שילדת, בעבור זה שיוציא ממך המון צדדים חיוביים באישיותך ובעבור הילד שאליו את מחויבת כאימא- חזקי ואמצי בדרכך.
חוץ מאימי אני מכירה אימהות נוספות עם ילדים - מלאכים בעלי תסמונת דאון ויכולה לקשר אותך עימם- אם תרצי.
את מוזמנת יצור איתי קשר לשוחח ולהיפגש בהמון אהבה!!!!!!!!!
למייל-פייסבוק
[email protected]ועוד דבר לסוף-
דעי לך שלא רק הילד שנולד לך הוא מיוחד, אלא גם את- אלוהים (אפילו שאני קצת מסוכסכת איתו) חיפש את הטובים ביותר והראויים ביותר לטפל באנשים עם צרכים מיוחדים- הוא מצא שאת ובעלך המתאימים באופי ובחוסן הרגשי להתמודד מול גידול מלאך בעל צרכים מיוחדים.