בדיכאון.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום דיברנו על נושא הסנדק ולפי המסורת אצלנו זה אבא של בעלי צריך להיות ונורא בא לי שאבא שלי יהיה זה גם נורא חשוב לו אבל גם בעלי באותה מידה רוצה לכבד את אבא שלו .... זה לא הולך לכיוון שרציתי אפשר חיבוקי? לא יודעת איך לבשר לאבי

16 תגובות
עמוד 1

• מקווה שזה יסתדר בשבילך

• גם אצלכן זה המסורת?

• חיבוקקקקק
  • ככה נהוג גם אצלינו
    אבל אני ביקשתי מבעלי שייתן לאבא שלי את הכבוד
    כי הוא גידל אותנו והתפללתי המון על זה
    וב״ה יצא שאבא לו לא יכל להגיע מטעמי עבודה
    (אנחנו גרים בחו״ל)
    לעומת זאת אחי נתן את הכבוד לאבא של אשתו

• קבלי ממני המון המון

• מסורת??? מה זה חשוב?? חשוב מה שאת מרגישה ויקירתי את זו שהולכת ללדת!!
    אני תמיד רציתי שאבא שלי יחזיק את התינוק בברית ולצערי הוא נפטר לפני שנה וזה לא יקרה...
    אז רציתי שאח שלי בתור הבן הבכור והדם של אבא שלי יעשה במקומו... בהתחלה בעלי התקומם ורצה שאבא שלו יחזיק אותו בברית, לי לא מתאים שזה יהיה אבא שלו, במיוחד שהוא לא מדבר עם בעלי כבר מעל שנה והוא אף פעם לא ידע להגיד לי שלום מהרגע הראשון שהגעתי אליו הביתה לבקר...(ככה אבא שלו היה וככה הוא... זה התירוץ שלהם לחוסר נימוס ואי כיבוד אורחים מצידו)
    בכל מקרה בעלי בסוף הסכים שאעשה מה שאני רוצה אבל אמא שלי לא...
    דיברתי עם דוד שלי שהוא אדם דתי ושאלתי אותו לגבי הנושא, הוא אמר שקודם כל המצווה הכי גדולה זה שהאבא של התינוק יכניס את הבן שלו בברית (לא סבא ולא אף אחד אחר) - כמו שאברהם הכניס את יצחק בברית עם אלוהים...
    וזה מה שהחלטנו לעשות, כדי לא ליצור עוד ריבים במשפחה שאח שלי יבוא לפני אבא וכדי שיהיה לי פחות קשה שזה לא אבא שלי.... בעלי יחזיק אותו
    אבל מסורת או לא- בלי ספק אם אבא שלי היה חי היום הוא היה מחזיק אותו וזה היה ברור לבעלי הרבה לפני שנכנסנו להריון..
  • אני רציתי שאבא שלי יהיה
    ואמרתי מראש לבעלי
    הוא זרם איתי ואמר שבפעם הבאה אבא שלו יהיה

• בעלי בן למשפחה מרובת בנים.... כשנולד בני הבכור הוא שאל אותי אם אבא שלי היה פעם סנדק( אצלינו יש רוב לבנות) כשאמרתי שלא הוא ישר הודיע לאבא שלי שהוא הסנדק, אבא שלי התרגש ובכה בברית...... אבא של בעלי לא כעס וקיבל את זה בהבנה, אח״כ נולדה לנו בת ועכשיו אני שוב ממתינה לבת, כשחמי הבין ששוב יש בת הוא התאכזב נורא ולא הבנתי למה, יש לו רק 2 נכדות ו5 נכדים, אז חמותי אמרה לי לא מזמן שהוא נורא רוצה להיות סנדק אצלנו והבין שכנראה זו לידה אחרונה, בקיצור תפסתי אותו ככה במצב רוח טוב ואמרתי לו שיתחיל להתאמן על זבד הבת במקום שנביא רב הוא יעשה לנו את הטכס! הוא מאוד שמח! ( בעלי פחות הוא פוחד שהוא יבלבל ת׳מוח לאורחים חחחחחח)
  • גם אצלנו זה כך
    אבל בגלל שהאבות רבו וכל אחד רצה את הכבוד
    פשוט הבאנו רב.

חיבוקים

• בגלל זה ילדתי רק בנות
  • כן זה קל להגיד לשבור מסורת וללכת דווקא אבל אם אני מתעקשת זה יגיע לריב שאני לא יודעת מה יהיו ההשלכות שלו כי גם ההורים מעורבים אז זה לא פשוט ... בלי קשר למסורת גם בעלי רוצה שאבא שלו יהיה זה נכד ראשון מ2 הצדדים

• פולה אני לא יכולה לעשות את זה בכל מחיר אני גרה אצל החמים שלי ולא רוצה להגיע למצב של פיצוץ וחוסר כבוד...

• ב"ה

גם אצלנו ככה המנהג,

אבל בעלי בברית הראשונה לקח את הרב שלנו להיות סנדק בגלל שיש עניין בבן ראשון שהסנדק יהיה תלמיד חכם

בברית של חגי ,אבא שלי היה סנדק ( כי הוא נפגע בפעם הראשונה ) ובנוסף קראנו לילד שם שני ( השם של אבא של בעלי )

ועכשיו אי"ה בברית הקרובה חמי יהיה.....

בקיצור אנחנו מכוסים....

ובשבילך
  • אין לי מה לייעץ בהצלחה וחיבוקים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה