-
נראה לי מוזר... לא עשיתי אירוע עדיין, אבל זו בריתה לנכדה שלה- זה לא כל שבוע אירוע... מה יקרה אם שישי אחד בצהריים היא לא תעבוד?!
עבדתי בגן אירועים ובמוצש בדרכ זה רק בת/בר מצווה וגם של אירועים יחסית קטנים. מאמצע שבוע יש לך פרבילגיה להתחמק כי זו בת ולא בן... לאנשים נוח לבוא בשישי, לא צריכים לקום מוקדם למחרת, לא לנהוג בפקקים...ולא נראה לי שאת צריכה לפצות אותה- נתת את המתנה הכי גדולה=נכדה.
-
אז יום אחד היא לא תעבוד. מה יש?!
זה אירוע של המפשחה של הנכדה שלה.
אירוע ערב יותר קשה לכסות מבחינה כלכלית.
-
שתביא מחליפה ליום ו'
או שלא תפתח יום אחד מה קרה נכדה לא נולדת כל יום
ראבק מעט כבוד
-
מאמי לאמא שלי יש 2 מספרות ואת כל האירועים של הנכדים עשינו בימי שישי, לא יקרה כלום אם היא תסגור מוקדם או לא תעבוד בכלל שישי אחד!! אגב הברית של הבן שלי יצא לנו יום לפני ליל הסדר, ואין יום יותר לחוץ מזה במספרות!!!!! אז עשינו את זה ב15:30 כדי להקל עליה וזהו, אבל להכנס להוצאות של אירוע ערב רק בגלל שהיא ספרית זה באמת מוגזם, מה גם שאני בטוחה שהיא הלכה בחייה לאירועים ביום שישי כשלא היתה ברירה ונאלצה לכבד חברים או משפחה.
-
בנות קודם כל תודה על התגובות ועל העידוד הבעיה כאן שמדובר בעסק שלה אין לה עובדים כך שאין מי שיחליף אותה. המספרה נמצאת ברחוב שיש בו מלא מספרות כך שאם היא סוגרת עשויה להיות לה בריחת לקוחות. ההורים של בעלי אכן אף פעם לא באים לאירועים בשישי בצהריים. בעלי תומך כמובן באמו ואומר שרוב השבוע אין לה עבודה ויום שישי זה היום היחיד שמכניס לה כסף. ואני די מרגישה כלואה לא רוצה לפגוע בה או בו אבל מצד שני לא נראה לי לעשות אירוע ביום אחר. מה הייתן עושות? כמובן שאין מטרה לפגוע באף אחד. חשבתי להציע אולי שתפתח לחצי יום או משהו בסגנון ותכתוב בפתק על המספרה מראש שביום x המספרה תסגר מוקדם עקב אירוע משפחתי מה דעתכן?
-
תראי עכשיו קיץ את יכולה לעשות את האירוע מאוחר יחסית נגיד להזמין לשעה 13:30-14:00 ואז זה יאפשר לה לעבוד חצי יום .( בשישי זה כמעט כל היום) מקווה שיסתדר לכם.
-
ודבר נוסף אם זה לא מסתדר בשישי את יכולה לעשות בכל יום אחר בצהריים, אצלינו אומרים שמי שרוצה לכבד אותך יבוא!! בדיוק כמו שאם היית יולדת בן ואז הברית נופלת ביום שלא בשליטתנו...
-
לא כל כך מסכימה... אם זה היה בן והברית היתה באמצע שבוע ביום עבודה אז לא נורא... אנשים מבינים... אבל כשזו בת ואין את ההכרח לעשות את האירוע ביום מסויים- אורחים, וזו דעתי כמובן- יעלבו מ״זלזול״ בימי העבודה שלהם ו״יזלזלו״ חזרה ולא יגיעו, הרבה אנשים לא יוכלו לצאת מהעבודה בכלל. זה לא נראה לי הגיוני לגרום לכמות האורחים שלך אי נוחות רק בגלל אדם אחד- שזו אומנם הסבתא אבל עדיין.
בערב זה באמת יקר יותר, הרבה יותר- במיוחד שאת בשיא עונת החתונות והביקוש גדול....
אהבתי את ההצעה- לעשות את האירוע ב13-14, יש לה את רוב היום לעבוד, מקסימום אם היא תאחר קצת לא יקרה כלום.
ואגב... לא משנה אם יש שם אלף מספרות... אם היא טובה לקוחות לא יברחו רק כי פעם אחת יש לה אירוע! זה תירוץ שאני לא מקבלת אותו. שתשים פתק מראש שביום איקס המספרה פתוחה עד שעה y
-
גם אני אהבתי את הרעיון לעשות את האירוע ב13 במקום ב-11 ואני בהחלט אציע את זה בצירוף עם השלט ולדעתי זה אפילו יכול להתקבל בנוסף מה דעתכן על אירוע במוצ״ש?
-
אין חתונות במוצש אז יהיה קל יותר למצוא אולם/גן. גם יותר זול במוצ״ש לעשות אירוע מאשר באמצע שבוע בערב. קחי בחשבון שבגלל שזה קיץ, האירוע מתחיל ממש מאוחר או אם אין לכם בעיה עם כשרות- תצטרכו לבחור מקום ללא כשרות ואז הם מכינים את המקום כבר בשבת (העובדים, כולל אנשי המטבח מגיעים רק לאחר צאת שבת במקום כשר)
השאלה, כמו שרשמת בהתחלה... אם התינוקת לא תהיה עייפה, עם גזים, ישנה.... הרי המטרה בבריתה -באירוע הזה בעצם זה להכיר אותה לעולם האנשים החשובים שלכם
-
אויש חמתך יכולה לתת מעצמה כמה שעות בשישי אחד לא ימות העולם גם שישי כזה ארוך ... אירוע לא יותר מ3 שעות
אז לשאלתך את הברית עשינו בזמן בדיוק אחרי 8 ימים בצהרים המוקדמים כי היה חורף ומחשיך מוקדם
בריתה עשינו אחרי חודשיים בגלל תקופה של העומר שאין אירועים אבל בשעה צהרים המאוחרות
אני מבחנתי היה מתאים לבריתה יום שישי כי הרוב לא עובדים והרבה יותר נוח להגיע מאשר יום אחד אחרי צהרים שמשבש לכולם את המערכת העבודה וכו ...
מוצאת בעייתי מבחינת הכל שעה מאוחרת לילדה , ההתארגנות שלך וכל שבת להיות סביב הארגון במקום לנוח !
-
כבר ענו לך בהצלחה ובטח לא לפצות אותה וכן מוזר אירוע במוצש במיוחד ששבת יוצאת ב20:30 בערב
-
שתקח חופש
תעשי בשישי
אני גם עשיתי ככה והיה נהדר
-
נראה לך שכל מי שיש לו עסק לא קורה שסוגר?
להפך! שתתאם מראש לחמישי או שישי מוקדם בבוקר
וזהו
הכי קל, היא שולטת בעיניינים
-
סתם לעדכן. יצא לי כל החשק מהאירוע הזה אבל סגרנו על מקום ביום שישי בצהריים ב-13 במקום ב-11.
בעלי מרגיש שההורים שלי כופפו אותו ושהוא "דופק" את ההורים שלו בגלל שיום העבודה העיקרי שלהם הוא שישי. אני מרגישה לא נעים מכל העסק (וגם בכיתי בגלל השטות הזאת- אויש הורמונים).
אבל הסכמנו שבילד הבא בע"ה לא נעשה אירוע. תודה לאל שילד ראשון יש רק פעם אחת.... ושמטעויות לומדים.
-
צריך להזכיר לבעלך שהאירוע הוא סביב הילדה ולא סביב ההורים שלו. ואירוע כזה מתרחש פעם אחת ולא כל שבוע, אז פעם אחת לסיים לעבוד מוקדם לא ירושש אף אחד.
לדעתי, אל תתרגשי, שיגיד מה שהוא רוצה - הוא מוציא החוצה את הלחץ שההורים שלו מפעילים עליו. תתעלמי
הכי חשוב, תעשי את האירוע כמו שרצית, את והילדה זה התא המשפחתי שלו שצריך לבוא במקום הראשון עכשיו, ופשוט תהני מכל רגע באירוע... אחרת סתם יהרסו לך וחבל
אם הוא לא ירד מהנושא תגידי לו ברוגע שזה בסדר גמור, שאת לגמרי מבינה את המצב אם אמא שלו תאחר לאירוע ושלא תכעסי עליה אם היא תאלץ לאחר לבריתה של הנכדה שלה... ככה את תצאי המתחשבת והיא זו שלא עושה ויתורים למענכם, למרות שזה אירוע חד פעמי
-
אל תדאגי הזכרתי לו את זה אבל הוא מרגיש שהאירוע הוא בשביל אותם אנשים שלא יגיעו אלינו הביתה לעולם... וכן רוצים להביא מתנה. (כמו למשל חברים של ההורים וכו')
באופן כללי הוא חושב שהאירוע מיותר.
אני אישית רציתי אירוע לפחות במקור חשבתי שזה יכול להיות נחמד.
הקטע המצחיק הוא שההורים של שני הצדדים רצו באירוע אז אמרנו בשביל שיהיה שקט תעשייתי נעשה.
אני אשתדל להנות למרות כל המתח והאווירה העכורה שנוצרה.
כרגע בעלי מרגיש שדרסו אותו ואת רצונתיו ולא רק זאת גם הוריו נפגעים מזה. אני ממש חושבת בדיוק כמוך שלא יקרה כלום אם יום שישי אחד יסגרו את העסק מוקדם.
אבל, היות ואני יודעת מה מצבם הכלכלי אני יכולה להבין את הקושי שלהם לסגור את העסק ביום הכי רווחי להם.
אני שוקלת לגשת לחמותי בעדינות ולדבר איתה מלב אל לב ולנסות ליישר את ההדורים.
להסביר לה שהאירוע הוא לא נגדה. הוא בעד X האורחים שיש לה באירוע שלהם כן נוח ביום שישי בצהריים.
-
גם ב14 בצהריים זה סבבה לגמרי
לי אישית למשל, יותר נוח
פייס: ortal_hori
-
עד איזו שעה היא עובדת בדר״כ בימי שישי?
זה בכל זאת יום עבודה קצר למרות שקיץ... האולם שסגרתם קרוב לה יחסית?
זה יכול לעזור לטהר את האוירה אם תדברו איתה שניכם ותסבירו בצורה עדינה שלא היתה לכם ברירה כי אמצע שבוע לא נוח לאנשים להגיע ובערב זה סתם יקר מאוד (הרי כואב על הכסף שהיא תפסיד מלא לעבוד אז היא צריכה להעריך כל שקל שאירוע כזה עולה ולהבין את הרצון לחסוך)
ואת יכולה להגיד לבעלך, שברור שהאירוע הזה הוא להציג אותה אנשים שלא יגיעו אליכם הביתה מסיבות כאלה ואחרות, אם האורחים היחידים היו ההורים שלך ושלו אז לא הייתם צריכים אירוע כי הם שם בכל מקרה
-
האולם קרוב אליהם. רק שלרוב היא באמת עובדת עד 16-17. למרות שזה יום ו'.
מקווה שלמרות הכל היא תסלח לנו ותקח את הדברים בפרופרציה אחרי הכל זה הבן שלה, והנכדה שלה וזה רק יום שישי אחד.
-
וואו היא עובדת עד מאוחר בשישי...
תנסו לדבר איתה שניכם, תדאגי לדבר עם בעלך כדי שמול אמא שלו יציג את הדברים באותו קו כמוך, שהוא ידבר בעיקר, בכל זאת לבן שלה(כמו כל אמא) היא תמיד תסלח (לא שלדעתי זה מצב שדורש סליחה אבל היא ואני לא רואות באותה עין...)
תנסו להרגיע אותה, זה סהכ שישי אחד וזה גם לא יום עבודה שלם. ואני מאחלת לכם שתהנו באירוע מכל רגע ורגע מהנסיכה שלכם ומהאורחים
-
אני חושבת קצת אחרת. אני חושבת שהיום להתפרנס זה לא קל בעיקר כשאתה עצמאי בעסק קטן עם תחרות רבה. אני הייתי מתחשבת.
מה עם לעשות משהו למשפחה בשבת? ראיתי שסגרתם כבר בשישי בצהריים אבל אני חושבת שאם זה יוצר חיכוכים וריבים אז מה זה שווה?
מוצאי שבת זה קצת מוזר. בעיקר אם אתם דתיים כי אם לי היו תוקעים בריתה במוצ"ש הייתי מתעלפת. שבת יוצאת כמעט ב9! ואם יש ילדים קטנים זה בכלל סיוט הם כבר קוקו לגמרי בשעות האלה. לא שייך. ואם אתם לא דתיים ומוצ"ש בשבילך זה 7 בערב אז כבר תעשי את זה בשבת בבוקר או שבת בצהריים או ערב אחד באמצע שבוע. נראה לי הייתי במצב כזה עושה סביב 4 אחה"צ ביום חול. אנשים יבואו כי זה כבר סוף יום עבודה וככה הוצאת את כולם מרוצים. אל תחשבי יותר מידי פרטים כמו גזים ואם היא תישן או לא. היא קטנה ועוד בלי סדר יום היא יכולה לישון לך גם אם תעשי את זה ב10 בבוקר.
העיקר- שיהיה במזל טוב