שאלה לבנות ששומרות מסורת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמו שאתן בטוח יודעות מחר יש צום..
    הדעות באינטרנט חלוקות
    יש כאלה שאומרים שאסור לצום
    יש כאלה שאומרים שאם זה יחסית בתחילת הריון צריך לעשות השתדלות
    אני בדר״כ צמה בכל צום..

הייתי רוצה לדעת מה אתן מתכננות לעשות... ככה שאני לא ארגיש רע עם עצמי

14 תגובות
עמוד 1
  • זה שאת צמה בכל צום זה יופי וכל הכבוד לך
    אבל הפעם את אחראית על עוד חיים ולכן, אם את לא מתכוונת לאכול אז לפחות לשתות
    זאת דעתי.
    מדובר על ימים חמים במיוחד ולא עלינו להתייבשות יש השלכות כמו צירים מוקדמים וכו

תנהגי באחריות..
  • אני מניקה ולא צמה.

2 הצומות היותר חמורים הם תשעה באב ויום כיפור. את 2 אלה אני צמה תמיד, אבל!
    כשהנקתי את חני, הייתה לי סחרחורת כשצמתי את תשעה באב, בעלי הרים טלפון לרב והוא אמר לי לאכול ולשתות.
    וכשהייתי בשמירה, גם עם חני, והייתי מחוייבת לשתות למניעת צירים, הרב אמר לי גם ביום כיפור (!!!) לשתות לפי שיעורים- כל פעם מעט.

אבל אין לי את היכולת לפסוק וכל מקרה לגופו.

אם את רוצה דעה וודאית- תשאלי את הרופא אם מותר לך לצום, ואז תבדקי עם רב שאת סומכת עליו, שכנראה יבקש חוות דעת מהרופא.

לאור מקרים קודמים אני לא שואלת אפילו. מניקה תינוק בן חודש- אז לא צמה

• באינטרנט- כמו באינטרנט, אף פעם לא תמצאי תשובה חד משמעית ומוסמכת

• כעיקרון ידוע שנשים הרות ונשים מניקות לא צמות.

וזאת משום שהן מרגישות חולשה,

אני למשל ב - 2 ההריונות שלי לא ידעתי שאני

בהריון וצמתי, זה הי׳ה אז צום עשרה בטבת

ולא ידעתי למה כ״כ קשה לי לצום..

• אני יודעת שבהריון לא צמים. בטח בתקופה שאת נמצאת בה- התינוק נמצא בשיא הגדילה וזקוק לאנרגיה הזו!! עלי הדיאטנית צעקה שאני לא אוכלת ישר כשאני קמה - כי התינוק זקוק לזה. ובטח שעל מים אסור לוותר!! התייבשות יכולה בהחלט לגרום לצירים מוקדמים.
    מדובר בפיקוח נפש- וזה דבר שלפי הדת, לפי התורה ולפי אלוהים קודם אפילו לשמירת השבת אז ודאי שקודם לצום

• תשמעי, ההלכה אומרת שאישה הרה שמרגישה חולשה או מיחושים כתוצאה מצום
    אינה חייבת לצום מחר.
    חוץ מתשעה באב ויום הכיפורים פטורה.

• שאלתי היום רב בעניין, והוא אמר לי חד משמעית שבכל הצומות הקטנים (חוץ מתשעה באב ויוה"כ) נשים הרות וכן 24 חודשים לאחר לידה אין לצום. בט' באב ויו"כ מלכתחילה יש לצום, אלא אם יש מצב מסוים שמצריך התייחסות שונה.
  • היי. אני אישית עשיתי שאלת רב וגם כתוב בהלכה. לא רק שאת לא צריכה לצום. אסור לך לצום. ואם את צמה את עושה עבירה כי את מזיקה לעצמך.
  • בתור חרדית מבטן ומלידה אני יודעת שכל מי שבהריון או יולדת (וודאי שמניקה) תוך 24 חודש מיום הלידה, אינה צריכה לצום מלבד 2 צומות שהם ט' באב ויום כיפור.

אני אישית לא צמה.
    למה? כי אני בתוך 24 חודש של אחרי לידה.
    וזו לא הקלה אלא היתר.
    ומי שצמה וחושבת שזו חומרה, טעות.

ומה שכתבתי פה זה על בטוח. את יכולה לסמוך על זה.

לילה טוב

• בס"ד

הבנות פה ענו לך י"ז תמוז אפילו חולה שאין בו סכנה פטור מצום ואשה הרה או בכלל שנתיים אחרי הלידה 24 חודש גם אם היא לא מניקה!!!
    לגבי 9 באב מצריך שאלת רב , בהריון עם הבן שלי שיהיה בריא שאלתי את הרב והייתי בתחילת תשיעי והוא אמר לי לא לצום בכלל (ויום אחרי הצום למרות שלא צמתי ירדו לי המים והלכתי ללדת ) אבל כל אשה צריכה לעשות שאלת רב אבל רק רב שהוא פוסק
    שיהיו בשורות טובות

• זה מאוד תלוי בהרגשה שלך...
    אני ביום כיפור הייתי חודש 3 וצמתי אבל אמרתי לעצמי שאם במהלך הצום אני ארגיש לא טוב אני שותה כוס מים(תודה לאל הרגשתי מצויין ולא שברתי את הצום) תנסי לצום, תנוחי תשתדלי כמה שיותר להיות בבית עם מזגן ובמידה ולא תרגישי טוב תשברי את הצום ותשתי כוס מים.
    בהצלחה.
  • אני בדרך כלל צמה את כל הצומות אבל בהריון לא צמתי שום צום בזמן כזה הייתי גם בתחילת הריון ולא צמתי ממש חםםם ואי אפשר בלי מים!!

• מבחינה רפואית אין שום בעיה לצום בהריון, כמובן כל עוד ההריון לא בסיכון והאישה מרגישה טוב, אבל ברגע שמרגישים לא טוב מותר להפסיק לצום (ביום כיפור יש את עניין של שיעורים) בכל שאר הצומות אוכלים כרגיל.

אני אישית לא צמה את הצומות הקטנים כי אני מלמדת ונורא קשה לעמוד מול כיתה בלי לאכול (אני מורה לחינוך גופני אז אני רוב היום בחוץ) עדיין יש לי את התירוץ של "מניקה". אפילו שהיום רוב המורות בבית הספר, דתיות למהדרין, לא צמו גם.
    רותי
  • אני חרדית ואף פעם לא צמתי חוץ מתשעה באב ויום כיפור. שאר הצומות הם צומות שאפשר להקל בהם תמיד לנשים.
    נשים בהריון לא צריכות לצום בצומות אלו. ובתשעה באב ויו"כ צריכות שאלת רב אם מותר להן לצום.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה