שמירת הריון-חשוב- שכר מעל 8600 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעקבות שמירות ההריון שהיו לי פניתי לנעמ"ת על מנת שאולי יוכלו לעזור.
    לפי החוק היום יש סכום מקסימלי (עד שכר 8594.1) שאותו ניתן לקבל במידה ויש אישור לשמירת הריון.
    המצב הזה הוא אבסורדי כאשר השכר הוא גבוה מהסכום שהם הקציבו וכל חודש אני משלמת מאות שקלים לביטוח לאומי אבל לא מקבלת חזרה בעת הצורך.
    עו"ד של נעמ"ת הבטיחה לי לטפל בנושא.ואולי לקדם חקיקה בכנסת.

אשמח אם עוד נשים יפנו בנושא (רק בבריאות!)
    כדי שיראו שאכפת לעוד נשים... ולא רק לי.

20 תגובות
עמוד 1
  • תסלחי לי, אבל שאלו יהיו הבעיות של המדינה שלנו, שמי שמרוויחה יותר מ43,000 ברוטו לא תקבל יותר מ43,000 ברוטו לחודש בחופשת הלידה שלה.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • זהו החוק:
    שיעור הקצבה ליום יהיה בסכום הנמוך מבין שני הסכומים האלה:1. הסכום הבסיסי לחישוב קצבאות (לחודש) מחולק ב-30 = 286.47 ש"ח (החל ב- 01.01.2013) ליום.
    2. שכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב-90.
    על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה.

286.47 30X יום= 8594.1

אני חושבת שהייתי במצב כלכלי קצת יותר טוב אם היתה לי משכורת של 43000
    לא הייתי צריכה את ביטוח לאומי. כמו שכתבת....
    ומעניין מאיפה הבאת את הסכום הזה!

• לא נראה לי שהרבה בנות יכנסו להודעה הזו עפ"י הכותרת

• לכל המקטרות- עידכנתי!

• זה ממש לא רלוונטי כמה אדם מרוויח, בין אם 5 אלף לחודש ובין אם 15 אלף לחודש (סתם זרקתי מספרים) הזכויות צריכות להיות שוות! מן הסתם מי שמרוויחה יותר גם משלמת יותר מיסים אין סיבה שהיא לא תהנה מהמיסים שלה בחזרה.
    אני לא צריכה שמירת הריון, הייתי שמחה לעזור לשנות את השטות הזו...

• פאולה- איזה חמודה שהגבת לצדי....

• עושר... חחח הלוואי.... משכנתא(בסהכ דירה בחדרה לא ארמון בלב תל אביב...), ארנונה, חשמל וכו וכו.... לא נשאר בסוף כלום
  • שני את יכולה להסביר יותר בברור, מה שהבנתי ממך הוא שמי שמרוויחה יותר מ 8500 ברוטו, נפגעת, כי למעשה היא משלמת ביטוח לאומי על השכר המלא שמגיע לה מדי חודש אך מקבלת בזמן שמירת הריון רק 8500 ברוטו..? הבנתי נכון?
    תודה
  • ניני- הבנת מצויין!

• איפה אתן עובדות? אפשר גם?
  • תודה שני , באמת מאוד מבאס.. אז את כבר בשמירה מעכשיו?? ד״א אני גם בהתחלה , שבוע 11פלוס 5
    לא בשמירה אבל סתם התעניינתי במקרה..

ואת לא צריכ להצטדק- מה שאת מרוויחה ועוד רבות כמוך הוא בטוח לאחר השקעה רבה בלימודים ובתפקידים שדורשים המון- אז כל הכבוד לך! גם קרייריסטית וגם אמא לשלושה קטנטנים!
    גאווה.
    וצוצית לא בטוח שאת רוצנ- עם שכר גבוה מגיעה גם עבודה קשה מאוד בדרכ ואחריות שהולכת איתך הביתה.. וכל יום שאת מחסירה הוא קריטי..

• 3 קטנטנים? איפה היא ציינה שיש לה 3 קטנטנים...?
  • צוצית לכי לעבוד בנמל אשדוד

• בדיוק הבוקר שאלתי בחורה אחת שאני נוסעת איתה כל בוקר איפה היא עובדת,
    אז היא אמרה שבחברת החשמל.
    אז שאלתי באיזה תפקיד, והיא אמרה שהיא פקידה. רציתי לשאול אותה אם היא מחפשת חברה לשולחן.....
    כי שם באמת לפעמים ההטבות בעבודה כל כך שוות שזה לא משנה מה אתה עושה....(נפלט לה שהיא נוסעת שבוע לגרמניה ליער השחור... שאפו!)
    ויש להם דווקא מחלקה שמתאימה לי-אולי אחרי הלידה בעז"ה אני אעביר לה קו"ח.
    אם היום אני עוברת מקום עבודה החברה שלי הולכת להפסיד מלא כסף בשנים הבאות! אז לא נעים לי ללכת. מוזר אה?

• הלוואי על כולנו להרוויח מעל הסכום הזה....

אבל יודעת מה?

כמו שבאבטלה נותנים מה שמגיע - כך גם צריך להיות בשמירה.

זו ממש חוצפה האפליה הזו
    פייס: ortal_hori

• אורטל - גם באבטלה יש מקסימום שלדעתי אפילו יותר נמוך מ8600

ושנשוני, אני דיברתי על החופשת לידה - שהמקסימום שמקבלים בה הוא 43000 (וכמו שגם את כתבת, מי שמרוויחה מעל 43000 יכול לספוג את ההפרש בחופשת הלידה).

8600 לשמירת הריון זה בהחלט מעצבן אם את מרוויחה יותר בצורה משמעותית - בתור מישהי שהיתה ב"חופשת מחלה" בהריון פעמיים - כל פעם 4 שבועות (אז זה יצא פחות משמירה).

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • אמא-אווזה- שילמו לך על החופשת מחלה? היו לך ימי מחלה?
    זה מזה בעייתי! שיהיו בריאים כולם!
  • בהריון הראשון - היו לי ימי מחלה ל15 ימים, אז עבדתי שבוע מהבית.
    בהריון השני - היו לי מספיק ימי מחלה. (יש 18 בשנה וזה נצבר)

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • הלו אתן חיות בהזיות!!!

חברת החשמל כמעט ולא לוקחת עובדים לחיקה - היא מעסיקה קבלנים חיצוניים, הם מגיעילים בקטע הזה...
    ויש לי חברה שעובדת נמל עם תעודות, עובדת בבקרת כניסת האוניות וכמה היא מקבלת?? 6 אלף ש"ח, שווה? לא ממש למשמרות בוקר, ערב ולילה שהיא משאירה את הילדים בבית...
  • שושי- צודקת 100%!
    פעם הציעו לי להיות עובדת טבע.עם מלא הטבות אבל משמרות ערב.
    אמרתי תודה רבה יפה! והמשכתי בעבודה שלי!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה