תגובה של הילד השני שלישי אחרי לידת אח חדש ! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תגובת הילדים אחרי לידה שניה שלישית וכו ׳ ....
    אחרי הלידה של ענבר שלי רואי לא כל כך התייחס לרעיון שיש לו אחות חדשה הוא היה יחסית קטן שנתיים ו3 חודשים
    היום הם כבר גדולים רואי 6.7 ענבר 4.4 עד היום מחבקת את הבטן מחכה שתצא כל חזרה מרופא מחכה לראות תמונות ושואלת מה אמר הרופא
    עכשיו אחותי אצלי יש לה תינוקי קטנטן בן חודש ההורים שלי נסעו לנופש ובעלה בקושי בבית אז החלטתי להביא אותה אליי גם ככה אני בבית ואני אעזור לה במהלך. היום בלילות וכו ...
    וענבר שלי פתאום קיבלה הלם מסתכלת עליי מוזר , אומרת לא רוצה תינוק , נכון אני הנסיכה !? אמרתי לה את הנסיכה המלכה את הילדה המהממת שלי !
    רואי עדין לא מזיז לו והוא בשלו טוב בנים זה משהו אחר נראה לי ....
    בבוקר שהיא התעוררה באה לחדר והסתכלה עליי בפרצוף עצוב אמרתי לה בואי לאמא ולא הסכימה וממש דמעות היו לה בעניים וכל היום הסברתי לה כמה כייף יהיה שעוד מעט תיהיה לה תינוקת ואת תשמרי עלייה ותעזרי לאמא ואת תהי אחות גדולה ופשוט לא הסכימה לקבל את זה פתאום שרואה שזה מוחשי אמיתי ....
    אבל היום בצהרים כל רגע נכנסת לחדר לראות את הקטן רוצה לתת לו בקבוק לתת לו מוצץ מכסה אותו התחילה להלהב מכל דבר שלו ....
    תאמת אני ממש חוששת פתאום עד עכשיו כל כך חיכיתי להגיע לרגע כאילו לתת לענבר מתנה כמו בובה בשבילה , אמרתי לה שהיא תיהיה איתה יחד בחדר ... כל כך אוהבת תינוקות כל כך אוהבת לעזור .... ופתאום נכנסתי ללחץ ...
    אז מי שעברה משבר של הקטן /גדול שלה אחרי לידה אשמח אם תשתף ....
9 תגובות
עמוד 1
  • בין הבנות שלי יש שנתיים פחות חודש,ובין האמצעית לקטן שלוש שנים.
    יש קנאה שמתבטאת בכל מיני דרכים,אבל מה שהכי חשוב בעיני זו הגישה שלך ומה שאת תשדרי לה.
    התינוקת החדשה היא לא בשבילה,לא בובה ולא מתנה....היא אחות.וזה לא תמיד כייף,והחששות שלה מוצדקים
    אני הייתי משקפת לה את הבלבול שהיא מרגישה,תוך כדי שיחה נגיד בארוחת ערב,משחק או אפילו טיפול באחיין הקטן.
    הייתי אומרת.לה שנכון שתינוק חדש זה מרגש ומשח,אבל היא בטח גם חוששת שלאמא יהיה פחות.זמן בשבילה.את יכולה להעביר לה שזה בסדר וטבעי שהיא תרגיש ככה(,ותצפי לזה כי אח חדש זה לא תמיד אהבה ממבט ראשון...) את יכולה לומר לה שבכל פעם שהיא תרגיש ככה היא יכולה לבוא ולהגיד לך בסוד ואת תתני לה חיבוק מיוחד רק בשבילה או משהו כזה.הכי חשוב זה לא להלחץ.מהבלבול שלה ולא לשדר ציפיה שהכל יהיה וורוד.....שיהיה בהצלחה ובשעה טובהh
  • אין לי עדיין נסיון ,אבל איתמר גם בגיל של הבת שלך כמעט ,הוא מחכה מאוד לאח . בחר לו שם ומאוד מתרגש מנשק את הבטן ואומר שהוא אוהב אותו ...
    לדעתי חשוב לא לתת להם לסובב אותנו ,המסכנות הזו שכולם מסביב מנסים להדביק לו ממש מרגיזה אותי, חמותי אומרת מסכן ,גיסי אומר מסכן , הוא לא מסכן!!! יהיה לו אח!!!
    אז הכוונה שלי היא גם התינוק די עציץ בהתחלה ,אז לא ממש מתכוונת לשנות דברים בבית ,הוא יתרגל לשיגרה של הבית ולא ההפך...נכון יהיו הנקות ,בכי ,גזים וכו' אבל אם יבכה ואני עם איתמר לא יקרה כלום אם אגש עוד 5 דקות ...בקיצר הבנת מה הכוונה .לא לשנות כמעט כלום ,ולא לתת הרגשה לילד שהוא מסכן ,לא לוקחים לו שום דבר ,ההפך פתאום יש לו מישהו נוסף שיעריץ אותו ,יאהב ,ויחקה .
    וכמובן שום דבר לא מנסיון ובטח עוד אקבל כאפה לפרצוף אחרי הלידה
  • היי. כשהשניה נולדה היה לי מאוד קשה עם הבכורה היא הייתה מקנאה חבל על הזמן פה ושם הייתה מצליחה להתגנב ולהפליק לה או כשהיינו מרימים את הקטנה על הידיים אז גם היא הייתה מבקשת ידיים בבכי וכו וכו. אבל כשנולדה השלישית ( הגדולה הייתה בת כמעט בת חמש והשניה בת שלוש וקצת) זה היה חלום הבנות כל כך חיכו שאני אלד הגדולה אפילו הייתה עושה סצנות של בכי בשביל שאני אסע עכשיו!!! לבית חולים להוציא אותה מהבטן חחח מצחיקולה ואז כשילדתי הן התלהבו בטירוף מה שכן בשבוע וחצי הראשונים הגדולה לא רצתה לתת לאף אחד להרים אותה ממש הייתה בוכה וצורחת אבל עבר היום הן עוזרות לי המון אם זה להביא לה מוצץ לבחור בגד להרגיע או אפילו להאכיל( בהשגחתי כמובן) . שיהיה לך בהצלחה ושיעבור בקלות בע"ה.
  • כל-הכבוד לך שאירחת את אחותך עם התינוק.
    דרך המוחשי הכי קל בעיני להכין את הבכור או הגדולים בעיני.
    עובדה,שהילדה אהבה ורצתה את נוכחות התינוק,לאחר ההסתייגות-הראשונית המובנת (כי היא לא-נחשפת לתינוקות ביומיום).

מאז שנעמה נולדה אני מתייחסת יפה לילדים-אחרים ונעמה רואה זאת,אני מלמדת אותה לחיות בשיתוף,בחברת-ילדים.

כשהייתי בהיריון,עוד-יותר הגברתי מודעות להתייחסות לתינוקות ליד-נעמה.

אני בקטע של המחשה-פיזית ולא-דידקטית (לא-בעד ספרים וכו'..לגיל שנתיים וחצי,כי ראיתי אולי אצל אם,שהילדה בת 3.5 חוותה רגרסיה בצורת חזרה לחיתול,לאחר הכנה-דידקטית מושקעת ביותר
    שירה

נעמה

• עוד משהו,איך מיה אמרה: חיקוי.
    אנחנו משוגעים על שירה ונעמה מחקה אותנו,חמסה.
    היא יכולה פתאום לתת לה נשיקה בטוסיק,אחח,לאכול אותה,כמה אהבה.
    היום שירה לראשונה טיפסה על-המיטה של נעמה ונעמה היתה מבסוטה,חמסה,שוב,אני אוהבת זרימה בבית ולא סטרילית ונוקשה ולכן קל לי חמסה.
    שירה

נעמה

• לאמצעי תמיד יותר קשה להסתגל למצב שהוא כבר לא המפונק ולא מרכז הבית

ללינוי שלי היה קשה מאדדדדדדד

היאהקשורה אליי ברמות על.

גם עכשיו, היא מאד צאד אוהבת את סתווי - אבל ברגע שהיא רוצה אותי ואני לא יכולה בגלל סתיו היא נקרעת מבכי ( וגם אני....
    פייס: ortal_hori

• לא מבינה בזה עדיין כול כך בהצלחה

• תודה בנות על כל העצות
    אני אמא אחת הזורמות והקלילות פשוט הפחד שלי מענברוש שלי , אוכל אותי .... אהבת חיי הילדה הזאת מקווה מאוד שיהיה בסדר
  • תדאגי פשוט להגיד לה כל הזמן כמה שאת אוהבת אותה, ואיך היא מהממת, ואיזה ילדה טובה היא, ושתעזור לך בשטויות הקטנות (מוצץ, בקבוק, משחק, לינוי ממש אוהבת לעזור לי, מהרגע הראשון : )

יהיה בסדר
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה