דלקת בדרכי השתן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עשיתי לפני שבוע בדיקות דם , חלבון עוברי ובדיקת שתן
    הלכתי לרופא משפחה היום מכיוון שלרופא נשים יש חי תור רק ב18 ואין צורים פנויים לפני
    אז רופאת משפחה נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה ואמרה לי לקחת 10 ימים ויש לי דלקת בשתן
    שאלתי איך התוצאות של חלבון עוברי היא אמרה לי שבסדר אבל כדאי לפנות לרופא נשים שלי כי הוא זה שמטפל בי.
    עוד לא קניתי אנטיביוטיקה כי האמת אני מעדיפה שהרופא נשים יתן לי מרשם וגם יגיד לי מה התוצאות של חלבון עוברי.
    רציתי ביום ראשון על הבוקר ללכת לקופת חולים לאחיות ולהסביר להם ואולי היא תשאל את הרופא ושהרופא יבדוק את הבדיקות שעשיתי והוא יחליט ( הוא עובד ביום ראשון)
    מה אתן אומרות?

7 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי מיותר לגמרי לחכות לרופא נשים שיתן לך אותה אנטיביוטיקה . סתם חבל שלא תהיי מטופלת בנתיים ,דלקת בדרכי השתן בהריון מאוד מסוכנת ויכולה לגרום לצירים ולידה מוקדמת ,עם זה לא משחקים ! אז לכי לקנות לך אנטיביוטיקה ולהתחיל לקחת..מה שהרופא שלך צריך לתת לך זה בדיקה חוזרת של תרבית שתן בסיום הטיפול כדי לראות שהדלקת עברה ,מקסימוםפ את יכולה להתחיל את הטיפול ואז ללכת ביום ראשון לרופא ואם זה מיותר לדעתו להפסיק לקחת .
    ותוצאות חלבון עוברי אכן רופא נשים אמור לראות ולכתוב לך את התוצאה גם בכרטיס מעקב .
  • לא היתי ממהרת עם אנטיביאוטיקה גם לי היתה דלקת ורופאת נשים שלי אמרה לי לקנות קפסולות של חמוציות ורק אם זה לא יעזור אז אנטיביאוטיקה ובנוסף לכך לשתות המון אבל המון מים. כך עשעתי ודלקת עברה בלי אנטיביאוטיקה. אבל שוב תמתיני לרופא נשים שלך הוא יודעה הכי טוב. תרגישי טוב

]
  • ONI מאוד מסוכן מה שהרופא שלך המליץ לך בהריון ,אלא אם כן זה היה לא בהריון ואז באמת לרוב הדלקת לא מסוכנת ואפשר באמת להתגבר עליה בעזרת שתיה מרובה .
    קצת מידע על הסיכון של דלקת בדרכי השתן בהריון !!!
    דלקות בדרכי השתן בהריון

דלקת שלפוחית השתן בהריון עלולה לסכן הן את המשך ההריון והן את העובר. כאשר ישנם סימנים וסימפטומים הבעיה קטנה יותר כי האבחנה והטיפול נעשים בזמן. הבעיה עם דלקת שלפוחית שתן בלתי מורגשת היא בסיכון להתפתחות דלקת כליות ללא אזהרה מוקדמת. זו הסיבה לחשיבות בדיקות שתן בתדירות גבוהה ותרביות שתן 2-3 פעמים בהריון. הסיכונים בדלקת שלפוחית השתן ודלקת כליות בהמשך הם:
    שכיחות מוגברת של רעלת הריון
    ירידת מים
    צירים ולידה מוקדמת
    פיגור בגדילה תוך רחמית
    מוות עוברי
    דלקת בדרכי השתן בהריון מוגדרת ע"י נוכחות חיידקים מזן אחד בכמות מעל 100,000 חיידקים בסמ"ק. לאור כל האמור לעיל קיימות 3 דרגות חומרה של דלקת במערכת השתן:
    דלקת שלפוחית שתן בלתי מורגשת- Asymptomatic bacteriuria
    הדרגה הקלה ביותר מתבטאת בבדיקת תרבית שתן חיובית ללא כל תלונות. שכיחות דלקת זאת היא ב- 2-7% מכלל ההריונות. ללא טיפול - מצב זה יכול להחמיר ב- 25% מהמקרים עד לצורה הקשה של דלקת הכליות.
    דלקת שלפוחית השתן - Cystitis
    מתבטאת בדחיפות, תכיפות וצריבה במתן השתן בנוסף לתרבית שתן חיובית. שכיחות דלקת זאת היא כ5-7% מכלל ההריונות.
    דלקת כליות - Pyelonephritis
    בטויי דלקת זאת הם: רגישות מותנית, צמרמורות וחום גבוה, בנוסף לתכיפות ולצריבה ולכאב במתן שתן. שכיחות דלקת הכליות היא 2% מכלל הנשים בהריון. ב- 15% מהמקרים יימצאו גם חיידקים בדם. דלקת זאת שכיחה יותר במחצית השנייה של ההיריון ויותר בצד ימין. בצורתה הקשה יכולה לגרום לסיבוכים אימהיים המתבטאים בכשל נשימתי, אנמיה, פגיעה בתפקוד כלייתי וזיהום כלל מערכתי, ולסיבוכים עובריים כדוגמת לידות מוקדמות ומשקלי לידה נמוכים.

צירים מוקדמים – Pre-Mature Contractions:

כאמור סיבוך זה עלול לנבוע מדלקת בדרכי השתן. התאוריה אומרת שזיהום בדרכי השתן חודר בדרך כל שהיא אל תוך חלל הרחם ולעתים קרובות לאחר ירידת מים. הזיהום משפעל את מערכת הפרוסטגלנדינים לגרימת צירים ולהרחבת ולפתיחת הצואר.
    אישה עם ירידת מים מוקדמת נמצאת באשפוז ומעקב חום צמוד, מוניטור לעובר, אנטיביוטיקה מניעתי. בודקים כמה מים נשארו, כל יום בודקים אם יש צורך ליילד על מנת לא לגרום לנזקים לעובר.

לסיכום

דלקות בדרכי השתן הן שכיחות בנשים בכלל ובנשים הרות בפרט. חשוב לבדוק את השתן בתדירות גבוהה במהלך ההריון ולבצע לפחות 2-3 תרביות שתן. אבחון וטיפול מהירים מבטיחים המשך הריון מוצלח ולידה במועד של תינוק בריא.
    http://www.genicolog.net/?catid=%7BE4167A84-84B9-47CD-AE12-572F5BF0BA99%7D&itemid=%7B4C9C2491-FCBA-4ED4-B20D-789F64F6B154%7D
  • Eskiיש דלקות ויש דלקות.... המקרה שלי רופאת נשים נתנה לי מרשם לקפסולות חמוציות אם מצבי היה מסוקן אז אני מאמינה שהיא היתה נותנת לי אנטיביאוטיקה. ולרופאת נשים שלי אני מאמינה בעניים עצימות כי אין הרבה רופאים כאלה.... בכל מצב אני לא המלצתי לא לקחת אנטיביאוטיקה אלה להמתין להמלצה של רופא נשים.....
    ]
  • מאמי אם את לא רוצה לקחת את האנטיביוטיקה בינתיים את יכולה לקחת כדורים של חמוציות עם ויטמין סי של סולגאר (בקיצור קפסולות חמוציות כמו שאמרו כאן), אני לקחתי את זה בהיריון הראשון שהייתה לי דלקת בדרכי השתן וזה עבר לי ככה עם זה... עם המון נוזלים ומנוחה כמובן...

הללוש ודינוש היפים שלי
  • אני דווקא מסכימה עם eski בכל מילה! דלקת בדרכי השתן בהריון זה לא משהו שמשחקים איתו ולא לוקחים סיכון כי זה יכול ממש להסתבך, יש אנטיביוטיקות שמתאימות לנשים בהריון! היתה לי גם דלקת, הרופא נשים נתן לי איזו אנטביוטיקה בשקית שסהכ שותים פעם אחת לפני השינה וזהו הדלקת נעלמה.
    ומה הקטע עם הרופא נשים? במקרה שהיתה דלקת הרופא התקשר אלי איך שהגיעו התוצאות ואמר לי לבוא לקחת מרשם! את לא צריכה להמתין שבועיים בשביל דבר כזה אלא לטפל בזה מיידית, תלכי לרופא שיכינו לך מרשם- את ממש לא צריכה תור או לראות אותו בשביל זה!
  • איזו אנטיביוטיקה זו? זה לא בעיה להיכנס לוויקיפדיה ולגלות אם האנטיביוטיקה הזו בטוחה בהריון

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה