שאלה לגבי ברית בבית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חשבנו על לעשות ברית צנועה בבית ואחר כך מסיבה באולם שישלב גם את יום ההולדת העגול של הבעלול.
    שמעתי שצריך שיהיו 10 גברים ולעשות סעודה בבית - מה זה מכיל? ארוחהה צנועה שכוללת מה? או משהו כיד המלך? לא יודעת אם יהיה לי כוחות להתחיל להכין ולבשל.....
    האם מותר להזמין פיצות בתור סעודה?
    אין לי מושג איך זה הולך?
    צריך רק לחייך!
36 תגובות
עמוד 1
  • לא חושבת שצריך מניין בשביל ברית ,יותר נכון בטוחה שלא צריך
    לגבי סעודה ,הכל הולך
  • לא צריך להיות מניין בברית לגבי הסעודה מה שבא לך
    אין חוקים
  • תעשי קצת בורקסים, קורסונים, פיצות, את יודעת..חלבי כזה.
  • האמת שאני לא יודעת אם חייב מניין אבל סביר להניח שכן... יש כמה דברים שאומרים שאני מניחה שצריך מניין גברים בשביל זה. אבל מה הבעיה תשאלו את הרב שאתם מביאים

לגבי סעודה..... זה בחירה שלך אני יודעת שנהוג להביא בשר לברית יש לזה כל מני משמעויות ולא אפרט אותם כאן. אבל זה שיקול שלך. מה שכן צריך להיות לחם.

בשעה טובה
  • לא חייבים מניין בדוק!
  • מאיפה את יודעת בכזה ביטחון שלא חייבים?

אני חרדית ואני לא יודעת את הפרט הזה.
  • http://www.itim.org.il/?CategoryID=349&ArticleID=378

ציטוט: רצוי שיהיה "מניין" (עשרה גברים מעל גיל 13) בברית המילה, אולם אין בזה הכרח וניתן לקיים ברית מילה כהלכתה גם ללא מניין.
  • צריכה מניין לפחות 10 גברים
    הארוחה יכולה להיות פשוטה וצנועה בורקסים , פיתות , אולי קצת סלטים , שתייה פיצוחים ירקות לא חייב ממש ארוחה סביב שולחנות מספיק בופה קטן כזה בשביל הברכה !
    חברים שעשו בבית לפני 8 חודש בגלל המלחמה עשו ארוחה קלילה חלבית כזאת היו מניין 10 גברים הביאו הביתה כיסא של אליהו הנביא ואחרי שנגמרה המלחמה והמצב נרגע עשו אירוע באולם !

• שם בדוי1 - אשמח לפירוט על המשמעות של הבשר.
    ומאיפה מביאים כיסא אליהו הנביא? אני צריכה 2.
    האם צריך גם כריות לשים עליהם את התינוקות?
    צריך רק לחייך!
  • צריך שיהיה מניין של עשרה גברים מעל גיל 13.
    עשרה גברים זה יכול להיות כולל המוהל, הסנדק והאבא.

סעודת מצווה נעשית ע"י אכילת לחם ובשר, שאז צריך לעשות נטילת ידיים בגלל הלחם, ואז בברכת המזון יש ברכה מיוחדת שמוסיפים אותה כעושים ברית (שם מברכים את התינוק)

אם את לא רוצה משהו גדול מאוד, מספיק ויפה לעשות סנדויצ'ים עם פסטרמה וסלטים שאז יש לך גם לחם וגם משהו בשרי.
    אם את ממש רוצה להדר במצווה אז את יכולה להוסיף גם יין ובברכת המזון מוסיפים שוב איזשהי ברכה בגלל היין...
    הכל עניין של הידור בשביל התינוק.. כל המוסיף- הרי זה משובח :)
    והכוונה היא, לא לאירועי פאר ובזבוז של כסף המוני, אלא משהו סימלי שיכול בהחלט להספיק כמו שכתבתי לך.
    בהצלחה והרבה מזל טוב!

וכל מה שכתבתי לך בדוק.
    מכירה היטב את ההלכות האלה ולא המצאתי פה חלילה דבר כלשהו.

• אילנה, כמעט בכל בית כנסת אמור להיות כסא של אליהו הנביא וגם כרית, כי שם עושים הרבה בריתות... את יכולה לנסות לבקש שישאילו לך ומקסימום תשטפי את הציפית של הכרית או שתשימי על זה בד נקי יותר מאשר זה שעל הכרית.
    אם את רוצה מפואר יותר, תחפשי בנ'ט אתרים של השכרת ציוד לברית.

• אילנה כיסא אפשר להביא מבית הכנסת
    נוהגים להשאיר אותו ( הכסא) שבוע באותו הבית ולא להוציא
    את לא צריכה 2 כיסאות מספיק אחד אבל ברית לא עושים להם יחד עושים בהפרש של כמה שעות וזאת חובה !
    אם תרצי אתן לך את הטלפון של הרב פנחס הכהן הרב של נתיבות שאין עוד מוהל כמוהו בעולם והוא יגיד לך בדיוק מה לעשות ומה צריך לברית וכו ׳ כל ההלכות והמנהגים !
  • תודה אביבית. אבל יש לנו כבר מוהל- צבי ויזנייר, הוא עשה לנו ברית עם הבן הבכור לפני 6 וחצי שנים. באמת אני אשאל אותו כשנגיע למשקל הרצוי.
    צריך רק לחייך!
  • בורקסים, מלפפונים , עגבניות , פירות ופיצוחים זה מספיק . בהצלחה
  • מנסיון-
    כדאי שיהיה מניין כדי שיוכלו לאמר **** וי"ג מידות אחרי הברית.
    יש שכינה של ה' כאשר מתאספים מניין יהודים ביחד.
    זה מדהים לחשוב שזה יהיה בבית שלך! לא פשוט להביא שכינה הביתה!

• לא צריך מנין
    תשלחי את בעלך לקנות בורקסים מהמאפייה הקרובה אין צורך לבשל.
    גם אני עשיתי ככה את הברית בבית ואירוע כעבור מספר חודשים
  • רק פרט קטן שלא התייחסתן אליו פה - הוא שעכשיו זה תשעת הימים, עד אחרי תשעה באב לא אוכלים בשר....

אני הייתי מתייעצת עם רב או בפורום של כיפה
    http://www.kipa.co.il/ask

[email protected]
    פייס: ortal_hori

• אולי הם עושים אחרי ט' באב....
  • בס"ד

מאמי לא צריך 2 כיסאות 1 מספיק ועושים את הברית אחת אחרי השניה בהפרש קטן לא של שעות הייתי בברית של תאומים משפחה חרדית ( וגם אני דתייה ) לגבי סעודה זו החלטה שלך רצוי לחם ובשר ויין בשביל הברכות לא חייב להשתגע הבנות הציעו לך פה
    אפשר לשים פיתות חומוס ונקניקים ולגבי תשעה באב אני חושבת שמותר בברית לאכול בשר צריך לשאול את הרב שבא לעשות את הברית או רב פוסק אני יכולה לתת לך את הטלפון של הרב שלי שהוא צדיק גמור אם תרצי בכל מקרה שיהיה בשעה טובה
    ותגדלו אותם בנחת מזל טוב

• זה יכול להיות כל יום, הם מחכים שהם יעלו במשקל, עד כמה שאני זוכרת אחד כבר הגיע למשקל

• בס"ד

ועוד דבר אולי זה לא חובה וגם ברית שנעשית לא במניין זה תופס אבל רצוי שיהיה מניין אני לבן שלי עשיתי בבית הכנסת והיה מקסים מרגש

• טוב אז מה שמימילנד כתבה אחד לאחד.
    וגם מה ששנשני.

כמו שהן כתבו לך, כל המרבה ומהדר הרי זה משובח.
    אני לא יודעת מה המסורת שלך...
    אבל אם את שואלת לגבי בשר אני מניחה שכן חשוב לך.

העניין לעשות סעודה בברית מילה הוא משום סעודת מצווה וסעודה כמו שמיכל אמרה צריכה להיות עם לחם בשביל הברכות וגם כי רק על לחם קובעים סעודה
    ועם בשר כי זה המהודר ביותר.
    ובבקשה לא להתנפל עלי על המשפט הבא!!
  • אוקיי, מחכה ששני הקטנים יגיעו למשקל הרצוי.
    תודה על כל המידע.
    צריך רק לחייך!
  • אורטל, כשיש סעודות מצווה אז וודאי שמותר לשמוח ולאכול בשר ויין חופשי ולשמוע שירים וכל ההנהגות של הימים עד ט' באב בטלים.

• נשמות יקרות,

למה לא לשאול רב?? יש אפשרות און ליין לשאול ולקבל תשובה.

כולן פה רבניות, הבנתי, סבבה

• אני לא רבנית

• למיטב זיכרוני אין דרישה למניין בברית. הסעודה תלויה ברצון, בחשק וביכולת של המארחים.
    אני לא יודעת אם אשה אחרי לידה צריכה לארח אנשים- היא צריכה לנוח. יש היום מסעדות נחמדות שגובות מחירים סבירים לארוחה וחלקן אפילו מארגן כיסא לסנדק.
    מה לא תבחרי- שיעבור בשלום ובמזל טוב!

• אני ממש ממממש עם אורטל באותו הראש......
  • אני בהלם, אני בשוק אני המומה:
    המשקלים: 2.816 ו-2.950
    צריך רק לחייך!
  • דיברתי עם אישתו של המוהל - לא צריך מיניין, לא צריך סעודה. צריך רק תירוש, שמפו של ד"ר פישר עם צמחי מרפא, נומיבול, אלכוהול 70%, חיתול בד, פולידין וויטה מרפן. כיפה וטלית.
    וזהו.
    צריך רק לחייך!
  • נכון שלא צריך אבל טוב לעשות עם הברכות כמו שכתבתי לך אפילו את יכולה לשאול אותה על זה... אולי פשוט אמרת לה שאת רוצה לעשות משהו צנוע, אז היא מיד ענתה לך שאפשר לכתחילה למשהו מצומצם.
    אבל מה שלא יהיה, שיעבור בשלום :)

• בהצלחה
  • מימילנד - היא לבד הציע את זה כי התאומים כבר בני חודש.

דרך אגב - היום הם היו אמורים להיולד (שבוע 40).
    צריך רק לחייך!
  • אז היום אתם עושים את זה?!

איזה יןפי של משקלים!!! כל הכבוד

• לא היה צורך במיניין.
    השמות: יונתן ושי
    צריך רק לחייך!
  • בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!
    גדלי אותם בנחת ובכייף!!!!!!!!
    [

[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]

[URL=http://www.babynamestext.com]