היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אתמול בעלי אמר לי כך: למעוברת מותר לאכול בשר. ועוף זה בכלל יותר קל. מותר לתת בשרי לילדים עד גיל 12. מעוברת צריכה לצום בט' באב. חשוב להתכונן לפני הצום טוב. במשך יומיים לאכול הרבה ענבים ו/או לשתות תירוש (אותי זה הציל!), והרבה מים! אם מעוברת מרגישה במשך הצום חולשה וסחרחורות ,קושי לעמוד ולשבת, יכולה להפסיק לצום ולאכול כרגיל.
בעז"ה שנזכה להתבשר בבשורות טובות! וגאולה שלימה! ולא נצטרך לצום!
9 תגובות
עמוד 1
למעוברת וילדים קטנים מותר לאכול דברי בשר... נכון... אפילו מעוברת לא חייבת לחכות 6 שעות בין בשר לחלב. נניח עוד שעתיים נשאר לה לחכות וממש מתחשק גלידה חלבית באופן דחוףףףףףףףףףףףףףףף, כי היא הריונית- מותר לה
בס"ד
מצטערת שאני כותבת לך תשובה הפוכה אבל אני אשה חרדית וכתוב עשה לך רב והסתלק מן הספק לא יקרה כלום אם אשה צמה בת' באב וכל כמה זמן אוכלת משהו קטן ושותה לא כהרגלה ( תלוי באיזה חודש היא והאם ההריון תקין ) אבל אף אחד לא יכול לקחת על עצמו פיקוח נפש ולידה מוקדמת זה כבר פעם שניה תודה לאל שיוצא לי הריון בחודש 9 בת' באב וכל פעם ששאלתי את הרב שלי שהוא רב צדיק גדול ופוסק !! הוא אסר עלי לצום אפילו לא קצת ותודה לאל הכל בסדר תודה לאל - כל עוד עשיתי שאלת רב אף אחד לא יבוא אלי בטענות אחרי 120 שנה , כל הצומות הקטנים לא מצריכים שאלת רב- כי אשה מעוברת או יולדת שלא עברו 24 חודש מלידתה לא חייבת לצום בהם ת' באב וכיפור כן מצריכים שאלת רב , ואגב אני לפני 8 שנים כיסיתי את הראש בת' באב ואני מאוד מקפידה על הצום הזה !! בכל מקרה שיהיה לך בקלות בבריאות וה' ישמור אותך ואת העובר ותלדי בקלות כתרנגולת הכל באהבה ליאת
חמודה ליאת. בעלי שאל רב. וזה בסדר שכל אחד יעשה לפי מה שהוא נוהג. ולפי דעת רבו וכמובן לפי המצב האישי שלו. יש נשים שאם הן מתכוננות טוב לצום הן כמעט לא מרגישות אותו. ויש כאלה שלא יכולות בלי נוזלים ואוכל..... אני "צמתי" בהריון תאומים לפי שיעורים (של מעט מים וביסקויטים) ביום כיפור והיה בסדר גמור ב"ה.כאשר בעיקרון לפי דעת הרב אסור היה לי לצום בכלל,אבל אני הייתי בסדר....רוב היום ישנתי............
להזכירכן, אי אכילת בשר ועוף בתשעה באב זה מנהג בלבד!
אין אסור ומותר... או יותר נכון לא צריך להגדיר את זה כך.
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
מסכימה עם שיר.
ובכלל, קצת נסחפתן עם הרבניות פה....
כל אחת תעשה מה שמתאים לה, עם כל הכבוד, רובנו כאן לא ממש שומרות, אז יאללה.....
להגיד למישהי לצום בתחילת הריון - זה פשע. את יכולה לגרום להפלה מוקדמת, לא כולן יכולות לצום בהריון!!!!! יותר נכון - הרוב ממש לא!
אל תקחו אחריות על בריאותן של כל הנשים פה! פייס: ortal_hori
בס"ד
שנשני תעשי מה שתעשי ההחלטה היא רק שלך ושל בעלך אני רק אמרתי מה אומרת ההלכה ושצריך לשאול רב ולא לפי לימוד בספר , לא ידעתי שבעלך שאל רב ואת ממש לא צריכה לכעוס עלי לא הייתה כוונה רעה בדיוק ההיפך הוא הנכון בכל מקרה שיהיה לך בקלות ובבריאות והכל שוב באהבה רבה ליאת
לכעוס?
אני תמיד לא אכלתי ורק בשנתיים שלוש כן הייתי אוכלת , זה רק מנהגים מבית אבא השנה החלטתי לא לאכול ו אמת קצת גיוון לא יזיק לנו .. לילדים פחות הקפדתי למרות שיצא שלא אכלו עדין הבן של אלרגי לחלב והדבר היחיד שאוכל זה בעיקר בשר ! ולצום אני אפילו לא חושבת בכיוון ביום כיפור אני בקושי מתפקדת ושעות אחרונות אני פשוט מעולפת ומקיאה ואז חייבת לשתות בשעתיים האחרנות כיפור הזה אם לא אלד יהיה בסוף תשיעי ואמא שלי אמרה אם תצומי תלדי באותו היום .. בע״ה מתכננת לצום את כל הלילה ובבוקר כבר אלוהים גדול ... ( והכל רק אם לא אלד לפני )