דיון לא על הריון ולידה .... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייי בנות
    קצת נושא לא קשור שאני עסוקה בו בחיי היומיום כרגע
    אני מרגישה שהתחרפנתי כבר מכול הנושא הזה

אז ככה
    אני ובעלי רוצים לקנות בית
    אין לנו הון עצמי גבוה כמו שהבנק דורש מאיתנו
    לכן ניצטרך לקחת משכנתא + הלוואה משלימה שיהיה לנו מספיק כסף כדי לרכוש בית
    זאת אומרת שההחזר החודש יעמוד פלוס מינוס על 4,500 כולל הכול
    הדבר החשוב מכול .. אני לא גרה במרכז אני גרה בדרום (( באר שבע )) ופה אפשר לקנות בית של 4 חדרים + מרפסת בעלות של 650,000 באזורים חדשים בעיר
    או דירה של 3 חדרים ומעלית ללא מרפסת בעלות של 600,000-630,000
    הבעיה היא - שאני מוכנה לוותר על מרפסת לטובת מעלית בבניין
    לעומת בעלי שלא מוכן לוותר על מרפסת בשום אופן!

מיתייעצת איתכן..
    מי גרה בבית שלה?
    מי יכולה לשתף איך היא הצליחה לקנות בית ?
    ומי שגרה בשכירות מה דעתכן בנושא...?
    ואם היו אמורים לכן לבחור בין מרפסת לבין מעלית מה הייתם מעדיפות..?

צריכה עזרה .. חוות דעת ..
17 תגובות
עמוד 1
  • מעלית היום זה הכרחי עם ילדים.
    מאוד קשה להעלות תיקים/עגלות קניות.....
    לא יודעת איך ההורים שלנו הסתדרו! בטוחה שהיה להם קשה.
    אולי תגידי לבעלך שבבית הבא- תקנו עם מרפסת....
    ואם זה בית ישן- ואולי גם יתנו לכם לבנות מרפסת.

יכולים לעמוד בהחזר של 4500?
    אם לא- אולי שווה לחכות עוד קצת עם קניית דירה.

את האמת- אין לי מסתור כביסה,ואני מוציאה כביסה למרפסת ולא רואה איך הייתי מסתדרת בלי זה....
    אבל חוץ מזה זה לא משמש אותנו.פעם במאה שנה יושבים בחוץ....
    מה עוד שזה גם מסוכן ואני לא יכולה להשאיר אותם שם לבד.
    הילדים ממש מעדיפים את הגינה!

• הי....

זה מאוד אינדיוידואלי כנראה.
    אנו בשכירות בבית שיש בו מרפסת ומספר הפעמים שהייתי במרפסת הוא אולי 5 פעמים בשנה, ואני לא צוחקת...

אבל אולי יש כאלה שאוהבים, ואני מכבדת אותם....

אני לא מוצאת בזה עניין, ומה גם שבארץ שלנו המזג אויר או מאוד חם ואז אני צמודה למזגן או מאוד קר אז אי אפשר להיות בחוץ. יש מעט מאוד ימים שהם נעימים וגם אז - במידה וזה אביב או סתיו אז יש אובך ולא ממש נעים להיות בחוץ... (לא רוצה להשמע כמו קשישה, אבל זאת דעתי).

לעומת זאת - מעלית - זה די נוח (בלשון המעטה) כשצריך להעלות עגלה, או ילדים קטנים שעלולים חלילה ליפול במדרגות, או כשיש סלים כבדים וכו' - לא חסר שימושים.
    גרתי המון שנים ללא מעלית, בלי שהיו לי ילדים, אבל עם ילדים מעלית זה די ממכר....

בהצלחה
  • אני מניחה שהמרפסת זה לעישון
  • קודם כל בהצלחה והלוואי ותמצאו את בית החלומות שלכם
  • אנחנו קנינו בית בשומרון, לא היה לנו הון עצמי, לקחנו הלוואה מהבנק, כסף מגיסי ומשכנתא.
    הבית עלה לנו 500.000 ש"ח (150.00 שילמנו במקום ושאר משכנתא), ארבע חדרים + גינה ענקית, 100 מ"ר דירה. וההחזר החודשי הוא יותר זול משכירות, אפילו ששכירות אצלנו לא יקרה כמו בעיר.

אנחנו גם החלטנו שקונים בית עם גינה גרנו הרבה שנים בדירה מעלינו ואז קנינו את הדירה שלמטה, שנים העליתי את העגלה של הילדים קומה אחת וזה לא היה הכי כייף, והילדים כל כך נהנים מהגינה, אבל זה שונה ממרפסת, אני די מפחדת ממרפסות כשיש ילדים (רק עם שמים סורגים).
    מעלית זה יותר חשוב, מי סוחב את הילדים? את הקניות?
    אין דירות עם מעליות ומרפסות?

רותי
  • אני גרה בשכירות, קומה 2 עם מעלית ועם מרפסת...
    האמת? קשה להחליט בין זה לזה...
    אבל אם לא הייתה לי ברירה הייתי בוחרת בית עם מעלית כי זה מאוד מאוד עוזר לי עם העגלה, עם קניות ועם עוד הרבה דברים
    שיהייה לכם בהצלחה

http://lb1f.lilypie.com/iV4Op3.png?BnlIdY8p
  • אם אתם יכולים לעמוד במשכנתא אז לא לוותר על מעלית.
    לגבי המרפסת - זה יעזור לדירה להימכר יותר טוב אבל אם זו מרפסת קטנה היא ממש מיותרת.
  • ואני גרה בשכירות בקומה שניה בלי מעלית ובלי מרפסת
  • אם זו קומה אחת לעלות הייתי בוחרת במרפסת.
    קצת לנשום אוויר

• תראי זה תלוי על איזו קומה מדובר, אם זה קומה ראשונה אני אוותר על מעלית (מן הסתם) ולא על מרפסת
    אבל... קומה גבוהה ועם תינוק בדרך- לא ממליצה בכללללללל לוותר על מעלית. אני עשיתי את הטעות הזו וזו חתיכת טעות. כל כך נמאס לי ולבעלי משכירויות ובעלי בתים שיודעים לקחת כסף אבל לא לתקן מה שצריך... קנינו דירה בחדרה, קומה שלישית בלי מעלית והעיקר שתהיה לנו דירה... זה בניין של חצאי קומות אז בפועל יש 5 גרמי מדרגות (כמו קומה 5 בעצם) וזה סיוט!!! להעלות קניות - לרדת ולעלות כמה וכמה פעמים, להוריד את הכלבות כמה פעמים ביום והמחשבה על לעלות עם תינוק... שלא נדבר על עגלה...
    אנחנו מנסים להשכיר את הדירה כבר חצי שנה ופשוט לא הולך, אנשים באים מתלהבים רצח מהדירה עצמה כי ממש עשינו שיפוץ מהיסוד, ובסוף הם חוזרים בהם בגלל שאין מעלית...
    אז עד כמה שמרפסת שמש זה כיף מעלית זה חיוני... שוב כשמדובר בקומה גבוהה

• אני גרה בשכירות, קומה שניה בלי מרפסת, האמת - לא חסר לי.
    גרתי בביניין עם מרפסת בקומה 3 ללא מעלית...הייתי ממשיכה להתנשם אחרי שעליתי במדרות 10 דקות!! קניות? רק משלוחים הינו עושים, עם חלב היה קשה להעלות..שלא נדבר על תינוק ועגלה, עזבי יודעת מה? רק תינוק
  • אוי בנות איזה כאב ראשששש זההה!!!!
    השתגעתיייייייי

החזר חודשי של 4500 זה טירוף!!! אבל אין ברירה לצערי
  • רגע, אבל למה לקחת הלוואה ל 5 שנים??? תיקחו ל 15 זה יוזיל את ההחזר החודשי!
    ובכלל, משכנתא לוקחים לאיזה 20-30 שנה כדי לא לשלם סכומים כאלו....

מטורף
  • ההלוואה המשלימה היא קשורה במשכנתא איכשהו או הלוואה נפרדת? ואם הבנתי נכון זו רק ההלוואה ל5 שנים נכון? ולא המשכנתא... משכנתא בטוח ליותר...
    תראי אם אין לכם עוד הלוואות בחשבון בנק ושניכם עובדים ויכולים לשלם את הסכום הזה בחודש אז לכו על זה - כי מחירי הדירות לא מפסיקים לעלות... את ההלוואה הרגילה תוכלו למחזר בעוד כמה חודשים לפרוס מחדש לחמש שנים את היתרה וככה להוריד את התשלום החודשי. בנתיים נסו לחסוך כל שקל עד שהתינוק יוולד
  • קחי בחשבון שהיום לא בנקים נותנים משכנתא לדירה בקומה שלישית ומעלה בלי מעלית. גם יהיה קשה אחר כך למכור דירה כזו
    חוצמזה שלי באופן אישי חשובה המעלית יותר נראה לי יותר קריטי לקניות ולעגלה ולהכל.
    בהצלחה בקניית הבית!!!

• בתור מי שעכשיו בתוך הנושא הזה אני ממליצה לחשוב על משהו אחר לגמרי.
    בהבדל הזה של המחירים אלך על החדיש יותר (יש לו ממ"ד )
    בתור מי שכבר אמא ובהריון, ובאשקלון (ואני יודעת שאת בבאר שבע) אני ישנה טוב בלילה במקרה של גראדים, אייל ישן בממ"ד, ממש לא לחוץ, יש לו לאן ללכת במשך היום, בניגוד לחברה שלי שעם שני ילדים הייתה יורדת באמצע הלילה 2 קומות.

אנחנו גם במרוץ לקניית דירה ממש בחודשים אלה, וזה מה שלא אני ולא בעלי מוכנים להתפשר.

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.

[

[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]

[URL=http://www.babynamestext.com]

• אני גרה בשכירות בדירה בקומה 3 עם מרפסת ובלי מעלית!!!
    זה פשוט סיוט בלי מעלית
    להעלות קניות
    או סתם לעלות עם כמה תיקים
    שלא נדבר עכשיו עם ההריון
    כל קומה עוצרת כמו איזו זקנה לקחת אוויר
    ואני רק בהתחלה........
    שלא לדבר על כשיש ילדים להעלות אותם עם תיקים או עגלה או אפילו סלקל נשמע לי כבד ביותר ולכן אנחנו עוברים בקרוב

הייתי מוותרת על המרפסת בשביל מעלית

אם יש אופציה לדירה עם גם וגם - כמובן שזה יהיה נהדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה