גמילה מהנקת לילה - בבקשה בבקשה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לילה טוב,

ביתי בת השנה וחצי נהגה להתעורר בממוצע כל שעה בלילה להנקה, אחרי שהרגשתי שהגעתי לקצה גבול היכולת שלי בעניין(כולל הבטחות לעצמי שלעולם לא אניק יותר לעולם לעולם לעולם) החלטתי לגמול מהנקות לילה.

זה השבוע האומלל ביותר בחיי מאז שהפכתי להיות אמא, הקטנה שלי ממשכיה להתעורר ולצרוח לציצי ואני אומרת לה שוב ושוב שבלילה אין ציצי ובבוקר אני מבטיחה לתת לה.

בתחילת הלילה אני עוד מצליחה לעשות לה טיול קטן בעגלה / על הידיים ולהרדים אבל כשהיא מתעוררת ב 2:00 היא פשוט מתעקשת להיות ערה עד 5:30 כשיעלה האור כדי לקבל ציצי.

אני על סף שבירה,
    לא יודעת מה לעשות. כבר שבוע אני ובכלי משוטטים ברחובות 3 שעות כל לילה כמו זוג סהרורים עם העגלה.

האם זו הדרך? האם מתי שהו יהיו תוצאות?
    האם אני סתם מאמללת את הדבר הכי יקר לי בעולם?

בבקשה עזרה....

אלכס.
12 תגובות
עמוד 1
  • לא מנוסה עדיין כדי לענות, אבל ממליצה לך להעתיק את השאלה כאן לפורום הנקה באתר, יש שם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל לעזור לך מעבר לנסיון הבנות

• נשמע נורא לא פשוט...
    הייתי ממליצה לך להתייעץ גם בליגת לה לצ'ה, בפורום המדהים והמקצועי
    בנוסף לליהי פה באתר.
    תמיד נחמד ומשכיל לשמוע עוד טיפ או עצה.

תהיי חזקה

• מה שלי עבד היה בכל פעם שהם קמו לינוק לתת בקבוק מים במקום ומוצץ.

לא הי'תי מוציאה מהבית לטיולים היא צריכה להתרגל להרדם לבד. בהתחלה יהיה קשה אבל לאט לאט היא תתרגל למים ולא תתעורר כל כך הרבה.

הכי חשוב זה ההתמדה.

בהצלחה
  • היא לא לוקחת מוצץ......
  • הי , אני הנקתי את הילדים שלי בעבר עד גיל שנה וחצי ושנה וחודשיים והיו מתעוררים בלילה למין הנקה יותר מוצץ וחוזרים לישון , ברגע שהחלטתי שאני לא מוצץ והנקה בשלב הזה פשוט מיותרת החלטתי לגמול סופית !
    היו כמה לילות קשיים משהו כמו 3 לילות בעלי היה איתה או איתו בשלבים שלהם ברגע שהתעורר היה איתו ואמר לו שאמא לא נמצאת ואין ציצי עכשיו ואם רוצה מים וכו היו כמה לילות של בכי עד שנגמל סופית וככה גם עם ענבר שלי עבדנו באותה שיטה שהוא פשוט היה קם אליה וככה נגמלה שהבינה שאין ציצי ואמא לא פה והיתה חוזרת לישון
    בהצלחה ואל תשברי ואל תוותרי על הנקה בעתיד !!!

• טוב אז זה לא הולך להיות קל זה נשמע לא טוב
    ביתי נהגה לקחת ציצי עד שנה וחצי בערך אבל פעם אחת בלילה
    הבת שלך לא יודעת להרדם לבד וכל מחזור התעוררות היא רוצה אותך להרגעות
    את חייבת לפעול בכמה וכמה מישורים
    קודם כל במהלך היום לדאוג לדבר איתה על זה שהיא כבר גדולה והיא אינה צריכה לאכול בלילה שאמא אינה מוצץ ושזה אינו נעים לך בצורה כזו ממש בגובה העיניים
    דבר נוסף לדאוג שהיא תאכל את הארוחות במהלך היום כמו שצריך ותשתה מספיק מים ככה שתוודאי שאכן לא מדובר ברעב כלשהו למען הסר ספק
    דבר נוסף לנסות להרגיל אותה לחפץ מעבר שיעזור לה להרדם איתו בובה קטנה חיתולי וכדומה
    דבר נוסף את צריכה להסביר לך תוך כדי היניקה אחרונה לפני השינה שאמא לא מוצץ לא נרדמים על אימא מסיימים לאכול ועוברים למיטה ושהיא מסיימת את ההנקה פשוט לקחת לה את הציצי גם אם היא תבכה הכל בסדר תדברי ברוך תחבקי אותה תגידי לה שאת מבינה שקשה לה בלי הציצי אבל אין אפשרות לישון עם הציצי הציצי הוא פעמיים ביום פעם בבוקר ופעם בלילה וזהו אין אופציה לעוד
    כשהיא מתעוררת להציע מים מים מים
    במידה והיא בוכה להרים לחבק להוריד למיטה ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב בנחישות ואסרטיביות ובטח ובטח ובטח לא להוציא מהחדר מהבית וכו' לא מדברים גם יותר מידי ולא משתפים פעולה מחבקים אומרים לילה כולם ישנים לא אוכלים או לוקחים ציצי פשוט ישנים לחבק ולהחזיר למיטה עדייף לנסות לחבק קודם בתוך המיטה ולהציע בתוך המיטה מים ואם זה מתגבר הבכי להרים להרגיע ולהחזיר למיטה... בשקט ורוגע
    היא צריכה ללמוד בלילה ישנים במיטה כמו אמא וכמו אבא כמו הילדים בגינה /בגן בשכונה כמו הבובות כמו הדובים
    קל זה לא יהיה לכם בהתחלה את תצטרכי הרבה אורח רוח המון המון אבל את חייבת את זה לבריאות הנפשית שלך ושל בעלך ושל הילדה
    אם יש אופציה לקחת חופש מהעבודה לעשות זאת מה טוב יום יומיים שלוש היא תבין שאתם קובעים אתם מחליטים נגמרו המשחקים את לא משתפת פעולה לדבר אחר פשוט הולכת בקו אחד אחיד קדימה
    היום הילדה שלי אוטוטו בת שנה ועשר בעה ואני רוצה בגיל שנתיים לגמול אותה לגמרי אז כבר עכשיו אני עושה הכנה מסבירה אומרת קל לא יהיה אבל לא חיים עם ציצי בפה בסבלנות מבינה לליבך אבל אט אט את תראי שינוי תהיו חזקים אנו כאן בשבילך...
    ואומר רק למען הסר ספק אם חלילה נראה לך שאולי שווה יעוץ רפואי כדי לשלול בעיה אחרת ושזה לא קשור בפינוק וכו אלא מעבר לזה חלילה אז כמובן תבדקי
    או תלכי לייעוץ שינה וכו' בהצלחה מכל הלב לכל שאלה נוספת אשמח לסייע
  • דובונית תודה רבה! מעריכה מאוד....
    את רוב הדברים באמת עשיתי כמו שאמרת (את עצתך לא להוציא מהחדר יישמתי ממש לפני 10 דקות ולא להאמין אפילו הצלחתי להרדים אותה בתוך החדר על הכתף בלי להוציא לטיול....הלוואי שגם בהתעוררות של 2:00 אצליח!!!)

הבעיה השניה שנלווית להתעוררות של הנסיכה היא שהיא פשוט לא יודעת להרדים את עצמה לבד - רק עם ציצי...

את חושבת שקודם כל אני צריכה להרגיל אותה שאין בלילה ציצי ואחכ לחשוב איך ללמד הירדם במיטה שלה בצורה עצמאית (ללא הנקה לפני השינה) או שאולי התמודדות עם שתי הבעיות בו זמנית?

אני לא רוצה להעמיס עליה,

אני יודעת שזה נשמע מוגזם אבל הציצי הוא כרגע מרכז עולמה שגם ככה התערער מלפני כמה ימים שהיא שומעת 4 פעמים בלילה "אין ציצי בלילה בלילה ישנים....)
  • אין על מה
  • וואוו ממש חיזקת אותי....טוב לשמוע שיש עוד מישהו שחושב שאני צועדת בכיוון נכון...

בעז'ה מקווה שההתעוררות הבאה תעבור בשלום לפחות כמו הקודמת....

תודה תודה תודה!!!!

אלכס.
  • היי! את בסדר גמור אל תוותרי!
    הבת שלי בגיל שנה וארבע היתה קמה לינוק כל שלוש שעות כמו תינוק עד שנכנסתי להריון.
    הגמילה לא היתה קלה והיו לילות קשים. אבל כל פעם שהיא התעוררה נתתי בקבוק והחזרתי לישון. גם שמונים פעם.
    האמת שאני עשיתי יותר בהדרגה. כל פעם הורדתי הנקה אחרת עד שהפסקתי לגמרי אבל אם כבר התחלת והראת לה שאין בכלל הנקות בלילה אל תפסיקי אל תשברי את המילה שלך זה לא טוב.
    נכון עכשיו זה סיוט אבל את תראי שלאט לאט זה יסתדר.
    אני גם חושבת שלאט לאט תלמדי אותה להרדם לבד.
    תתחילי מההשכבה. את בטח פחות עעפה בשעה הזו ועם יותר סבלנות. שבי לידה תספרי סיפור תלטפי תשירי גם אם זה יקח שמונה שעות לא לוותר. היא לאט לאט תראה שהיא יכולה להרדם לבד ואז בשאר הקימות היא תרדם לבד. גם לאט לאט היא תפסיק לקום כי היא לא תקשר יקיצה -אוכל.
    בהצלחה אחותי!! תזכרי שאת לא היחידה שעוברת את זה ןאת בסדר גמור.
    לא פשוט לגדל את הקטנטנים שלנו והרבה לילות כשקשה לי מאוד אני מזכירה לעצמי איזה מתנה גדולה שהשם נתן לי וכמנ שזה לא מובן מאליו והלילות האלה יעברו וישאר מהן זכרון מתוק של אמהות טריה. אז אל תשברי וכל פעם שהיא קמה תעודדי את עצמך לאיזה אוצר גדול זכית.
    דרך אגב גמאני אמרתי שנמאס לי ולא אניק יותר.
    אבל מי יכול לותר על זה בכלל?
  • נתתי בקבןק מים הכונה
  • אויש אני מה זה מבינה אותך.....

אני מעפנה.

לי אין כוח סבל. אני נשברת ממש מהר....

האמצעית שלי ישנה איתי ביחד עד גיל שנתיים. עד שהיא הפסיקה לבד.....

[email protected]
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה