-
אני בעד לכבד את בעלך ולהקנות את זה גם לילדים זה גם סוג של דחיית סיפוקים לא רואה את זה קריטי זה רק כמה שעות
-
זו החלטה שלכם כזוג
אם תחליטו לשמור אז יצטרכו לכבד את זה
וכשאתם באים להכין קינוח פרווה ולא קינוח חלבי
או לעשות ארוחה חלבית..
אנחנו לא שומרים
חמותי שומרת ומעולם לא אכלנו מולה בשר וחלב ביחד או קינוח חלבי אחרי ארוחה בשרית....
-
הבעייה היא שאנחנו בדעות מאוד מנוגדות.
ובגלל שגדלתי כ"כ לא בתוך זה אז גם קשה לי להבין בכלל את הצורך בזה.
אני מאוד מבולבלת!!!
-
זה נושא מאוד קשה לגישור.....
אם הייתי במצבך, ובעלי היה מבקש לשמור הייתי שומרת בשבילו, אין דרך שהוא יכול לעשות עבורך וזה נושא חשוב לו ולך לא.
לגבי הורייך, הוא כבר לא יכול לקבוע להם מה לעשות, ואם הם יבחרו לאכול מולו לא כשר, אסור לו לדבר.
מה שכן, את והוא צריכים להחליט מה אתם והילדים תעשו במצב זה, וסביר להניח שגם פה לא תהייה התפשרות מצידו.
אגב, למקרה שתהיית, אני לא דתייה ולא שומרת, אבל כשהתחתנו דיברנו על הנושאים האלה, מזלי שבעלי גם כמוני, אבל במשפחה שלו שומרים, לי חשובים החגים....
כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
[
[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]
[URL=http://www.babynamestext.com]
-
פנין, כנראה את צודקת ואין לי ברירה אלא ללכת איתו בעניין הזה...
חגים גם לי חשובים. זה מה שמרגיש לי המורשת היהודית וללכת לבית כנסת בחגים. זה גם אוירה אחרת - שמחה ולא מדכאת כזאת...
אבל כשרות....נו שיהיה :)
כנראה יש דברים שבחיים אני לא אצליח להבין...
-
אני בדעה שלכבד את הבעלול
-
היי ענברית
אני איתך ממש באותו המצב
הגעתי מבית חילוני
שהחגים בו נשמרים היטב כולל בית כנסת
בן זוגי היקר הגיע מבית מסורתי בו שומרים בשר וחלב (עם כלים בהפרדה והכל)
הדלקת נרות,קידוש, הבדלה, כיפור כמו דתיים וכיו"ב
אנחנו שוחחנו על הנושא טרם הנישואים
עוד כשהיינו זוג וגרנו יחד
היה ברור שצריך להתפשר ולהיפגש איפשהו באמצע
אצלנו המצב מסובך יותר עקב מגורים מחוץ לישראל בשנים האלה (לא ניתן להשיג בשר כשר\או מאוד קשה להשיג)
מאוד אהבתי את נושא הקידוש והדלקת הנרות
ולכן אנחנו מקפידים
אני מאוד רוצה שמשפחתי תשמור קצת מהמסורת תמיד ותורגש היהדות בבית
עד לא מזמן לא הכנסנו בשר ועוף הביתה כי כיבדתי אותו והבית היה רק חלבי מבחינת כלים
היום אנחנו כבר מכשירים עוף ואוכלים מידי פעם
קנינו הכל פעמיים ואנחנו שומרים בשר חלב בבית לבקשתו
אני מכבדת אותו למרות שממש איני מבינה את זה ולא צריכה בזה בעצמי
אבל קיבלנו החלטה יחד על להתפשר
בן זוגי שומר שעות בין בשר לחלב ואני לא
ואנחנו מכבדים זה את זו
לפני כשבוע הייתה לנו שיחה ארוכה על מה יהיה בעתיד עם הילדים
אני סירבתי לעשות כיפור כמו שעושים במשפחתו והבהרתי שלא אכפה זאת על ילדיי
ארצה שיסעו על אופניים בכיפור ולא אכריח שלא ידליקו חשמל וכיו"ב
ושהוא מוזמן לעשות כיפור אצל אמו בכל שנה כאשר בעזרת השם נגור בישראל
ואני אעשה אצל אימי עם הילדים או בבית שלנו
לא יודעת
אני רואה שזה עובד ככה אצל אחותי
שבן זוגה שומר והיא לא
אני אישית צמה כל שנה מגיל 12 אבל כן מדליקה אור וכדומה
ביקשתי שאיני רוצה שביתנו יהיה קיצוני
והחלטנו על להיפגש באמצע בנושאים מסויימים
מאמינה שבעתיד עוד יהיו קונפליקטים בנושא
אני ממליצה להתפשר ולמצוא דרך שמתאימה לשניכם
בהצלחה
(מקווה שלא נרדמת תוך כדי קריאה..... זה היה ארוך)
יום נעים לכולם
-
גם אני הגעתי מבית שאוכלים בו הכל מהכל ובעלי הגיע מבית שומר כשרות , ביקש הפרדה בכלים, כיבדתי והפרדתי וזה ממש לא גרוע , יש כלים ליחסי וכלים לבשרי , וגיליתי גם שלערבב בשר וחלב סתם עשה לי סבטוחה בבטן וזה בהרבה יותר בריא לשמור ולהפריד , התחברתי מאוד לדת ואני עושה הכל מאהבה .... תנסי להפתח ולקרוא יותר בנושא ולהבין מהיכן זה מגיע ....
-
כבר כתבתי לך תגובה שוב ושוב ופשוט מחקתי כל פעם (הבוקר ואתמול
-
אני חושבת שאת צריכה לכבד את בעלך,
וכמובן שאם החלטת את זה אז להיות דוגמא לילד שלך!!!!
אל תחליטי לכבד אותו אבל בחוץ לעשות מה שבא לך לנגד עיני הילד שלכם!!!
תדבקי בהחלטה ותהווי דוגמא אישית לילד!!!
כשתיהיי בחוץ לבד רק עם אמא/חברה אז תעשי מה שבא לך...
-
פאולה, בדת אין מצב של פשרה....
פייס: ortal_hori
-
האמת אורטל הכי צדקה.
אורטל -
-
מתוקונת
-
Etd מתוקה, שוב בדרך שלכם שציינת אולי אין פשרות... זה הכל עניין של עד כמה בן אדם נוקשה באמונה שלו. וגם ביחס לדרך שלך תמיד תמצאי אדם יותר נוקשה... מבחינתו זו תהיה פשרה מצידך שאת לא נוקשה באותה מידה
אני גדלתי בבית מסורתי ששומר חגים, צמה בכיפור, בעבר גם היו כלים לבשר וכלים לחלב... וסליחה זה לא עובד ככה בשבילי היום. אני מאמינה באלוהים, לא אוכלת חזיר/ מאכלי ים וכדו אבל אני אוכל עוף למשל שלא הוכשר אם אני בחו״ל... רמת ״נוקשות״ אצלי לא אותה רמה כמו אצל חרדי למשל או כיפה סרוגה... הזרמים השונים לבד מראים על הבדל התנהגותי בהקשר של הדת היהודית שאתם טוענים שאין בה פשרה...
מן הסתם פשרה לא תהיה על מספר השעות בין בשר לחלב אלא אם לשמור שעות או לא
אבל פשרה כן יכולה לכבד אותו בבית שלו בכלים שהוא אוכל מהם אבל לא לשמור בחוץ כשהיא במסעדה למשל, לכבד אותו זה לא לכפות על עצמה את הדרך שלו בדת כשהיא ממש לא מאמינה בזה, והוא צריך להעריך את הפשרה שלה כלפיו ולכבד אותה ולא לכפות עליה גם בחוץ לעשות כרצונו
אחד הדברים שהיהדות מדברת עליה היא לא לכפות את הדת על אף אחד, שמי שבוחר בה יבוא מעצמו לדת -להיות יהודי. חבל ששוכחים את זה בארץ. (לא בהקשר שלכן חלילה, באופן כללי בארץ, כמו למשל אוטובוסים בשבת וכד... כל אדם צריך לעשות כרצונו ולפי אמונתו)
-
פאולה מנקודת מבטך את צודקת
-
מסכימה איתך לגמרי לגבי השילוב של נצרות ויהדות... ובטח במדינה שהיא לא ישראל היהדות לצערי הולכת לאיבוד...ועדיין יש אנשים שמנסים ומבחינתם זו פשרה.. ביחוד קתולי... שיסכים לברית... קשה למצוא ;)
האמת שאני מסכימה עם כל מה שכתבת... ונכון שאלוהים נמצא בכל מקום ורואה כל פעולה שלנו, אבל מבחינתה זו לא האמונה שלה, אם בבית היא תפריד כלים זה יהיה בשביל בעלה ובשביל לתת לו כבוד, לא מפאת אמונה אישית ולכן עבורה זה לא משפיע אם בחוץ היא תאכל במסעדה לא כשרה למשל... היא עושה את מה שהיא עושה עבור בעלה ולא לצורך המצווה...
מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי בנושא הלא פשוט הזה, במיוחד לאור העובדה שאני דורשת מבעלי את מה שבעלה דורש ממנה ;)))) (ליד הילדים בעז״ה אין מצב שהוא יאכל פיתה בפסח;))
בכל מקרה נושא הפשרות שהתכוונתי מלכתחילה, הוא ככלל בחיים, אם הנושא הספציפי הזה מאוד חשוב לבעלך ולך לא משנה - תתפשרי עבורו ותשמרי כשר בבית בפרט ובחוץ כשתהיו עם הילדים בעזרת השם. אבל
וזה מה שניסיתי גם לומר בהודעה הראשונה, שחשוב שלא תהיי היחידה שעושה פשרות בחייכם כזוג, לא בהכרח בנושא הדת, אלא למשל בכל נושא חינוך הילדים, גם הוא צריך לבוא לקראתך בנושאים ובערכים שחשוב לך להקנות לילדים למשל.
זה חשוב שיש נתינה ופשרה משני הצדדים כדי שאף צד לא יחוש מרמור בזוגיות ותמיד לתקשר על הדברים
-
אגב מהנצרות הרי יצא אחד הצדיקים הגדולים של העם שלנו - רבי מאיר בעל הנס
-
נכון את ממש מממש מממש צודקת.
-
כלל ראשון בין בני זוג- אם יש דבר שמאוד חשוב ועקרוני בשביל בין הזוג, כדאי להתפשר ותראי שרק תרויחי מזה.
אני בעד לכבד את הבעל, זה נראה שזה מאוד חשוב לו ועקרוני, תכבדי אותו בזה ןתראי שגם הוא יכבד אותך בדברים שחשובים ועקרוניים לך באמת.
לגבי שחשבת שזו התעללות בילד- אם מציבים לילד כללים מהתחלה, הוא קולט אותם ומפנים, אם כל המשפחה ישבו ויאכלו דג עם קוצים, אז תביאי לו כי הוא מאוד רוצה?
אם תסבירי לו שאסור , הוא יבין ויפנים.
חבל להרוס את השלום בבית בשביל דברים קטנים כאלה.
בהצלחה!!
-
ודבר אחרון..
לי נראה שאם תתעקשי על הנושא הזה, בעלך ירצה פחות ופחות לבקר אצל משפחתך, וכל ביקור כזה אצלהם ילווה בהרבה מתח בין שניכם, וחבל.

-
הגעתי מבית דתי, ואני לא אוכלת ביחד חלב ובשר אבל גם לא שומרת 6 שעות.
שומרת שעתיים או שלוש.
בעלי ביקש לעשות הפרדה בצלחות ובסכו"ם, ולשניה לא חשבתי להגיד לו לא,
הוא ביקש הוא לא קבע - אז למה לא?
-
בהצלחה במה שלא תבחרו אמרו כאן המון והחשוב הוא שלום בית בשורות טובות ואגב השד הוא לא נוראי תנסי ותראי ועם ההורים הם לומדים לכבד..
-
טוב, אין ספק שקראתי בעניין רב את מה שכתבתן פה ונתתן לי כמה נקודות למחשבה...
אני עדיין צריכה לחשוב על כל העניין או לעכל אותו...אבל, בטוח תגיע לאיזו הסכמה ו...שלום בית בטוח ישאר פה :)
המון תודה על התגובות...לכולכן!