-
קודם כל יום אהבה שמח אביבית
-
אני לא הנקתי כך שאין לי עצה טובה לצערי
אבל סתם היה בא לי לשלוח חיבוק ועידוד
-
דורי תודה מאמוש
-
יקירתי ראשית שמחה שיצאתם קצת לבד ועשיתם חיים
-
וואי ממי אני ממש לא יודעת מה לייעץ לך
כי אני יודעת שכבר ניסית המון דברים
אולי שווה להתייעץ עם מישהו מוסמך יותר כמו פסיכולוג ילדים
-
אני בחיים לא נתתי תחליף ואפילו אין לי מושג אייך מכינים , הנקתי את רואי הגדול שלי שנה וחצי ואת ענבר הקטנה שלי שנה ושלוש לא אחזור על זה שוב זה בטוח
הם גם לא אכלו את כל המרוסקים פירות ירקות ומים וכו פשוט העדיפו מה נוח ציצי ציצי ציצי ציצי .. נכון זה קל וכייפי בלי להתחיל לשטוף בקבוקים , לחפש מים חמים, כל מקום פשוט הנקתי בלי בעייה ... לקום בלילה מחברים לציצי ופה נגמר הסיפור ....
אבל עכשיו רואה את זה אחרת הם גדולים צריכים את אמא הגדול שיעורי בית וכאלה המון טיולים הצגות חוגים ... מה עכשיו אצטרך שוב לא לצאת ולהיות מחוברת 24/7 בהתחלה כן ובהמשך רק תוספת !!! אביבית
-
ועוד משהו שבמקרה דיברתי עם בעלי עליו השבוע , לפני שנתיים יצאתי למסע של ״ מלכת המדבר״ בסין 10 ימים ואז חברה טובה שלי מהמסע התקשרה אליי השבוע .... שותפה לג׳יפ דיברנו על מסעות החורף פברואר מרץ כזה ... לגואטמלה אמרתי לה אני רק חולמת לבוא ... ואולי זה יתגשם ואסע אז אמר נראה לך תינוקת בבית הנקות וכו ... אמרתי לו נגמרה הקייטנה להניק שנתיים צריכה את החופש לעצמי אביבית
-
שנינוש - כבר ניסיתי הכל כולל מדלה, והוא בקבוק מספר אחת
לא נראה לי שלו יש מתחרים
-
תסיעי פעם למלכת המדבר ורק תרצי עוד ועוד אביבית
-
אני חושבת שזה הזמן לגמול מהנקה..
זו עבודה קשה ותצרכי לעבוד קשה עם עצמך בשביל זה
אבל זה לא עובד מאמי
-
היא לא אוכלת מוצקים?
גם הבת שלי לא נגעה בשום תחליף חוץ מהנקה אבל לאט לאט אכלה מוצקים. מנת פירות מרק וכו.
אם תתני לה מנת פירות עם טחינה נגיד זה ממש טעים ומזין היא לא תאהב? זה כמו ממתק. וזה יכול לשחרר אותך לכמה שעות.
תנסי אולי ירקות מתוקים? גזר דלעת בטטה. היא לא תאכל?
אני חושבת שאין לך מה להתעקש על בקבוק. הבנתי שבגיל מאוחר זה אבוד כבר ופשוט להתחיל לתת אוכל. .
תנסי לדלק לה על הנקה אחת. והיא תיהיה ממש רעבה. היא תבכה ותצרח וזה יהיה קשה אבל צנסי להעסיק אותה. לשיר לה לקשקש לה ותוך כדי לנסות לדחוף לה לפה נגיד תפוח או משהו מתוק אחר.
אל תתיאשי נשמתי! היא הרי לא תינק לנצח באיזה שלב היא תצטרך לאכול אוכל.
תנסי לא לוותר לה. ואולי לנסות גם לתת לה דברים טעימים כשהיא רגועה ומשחקת אחרי מקלחת ואז היא אולי כן תרצה לטעום
-
אין מצב שאני גומלת
-
ליאור
-
מכל מה שכתבת..הדבר הכי בולט הוא השם 'מתן'
זה השם של הבן שלי והוא לא הכי נפוץ בעולם אבל...מיוחד!!!ובטוח שבעלך גם כזה

את תרגישי רע אם תשלבי לה גם תוספת במקביל להנקה..?
-
חחחח תותי, חזרתי לחפש איפה הזכרתי את מתן
-
חחח שירה..הם באמת מתנה..

התייעצת כבר עם אחות בטיפת חלב ...?
וכל הכבוד על ההנקה על גיל כזה..עם שניהם הנקתי עד 4 חודשים..מקסימום..
-
התייעצתי, נשארה פעורת פה וחסרת אונים כמעט כמוני
-
סליחה כן, אבל מה הבעיה פה???
שלבי לה יותר מוצקים וזהו. אני מניקה מלא, במשך היום הולכת לעבודה והיא אוכלת חבלז הכל. כבר מגיל ארבעה וחצי חודשים התחלתי טעימות, בגיל חצי שנה כבר אכלה שתי ארוחות מלאות ועכשיו כבר הכל מוצקים. בבוקר הנקה, ואחהצ ערב לילה רק ציצי
פייס: ortal_hori
-
אורטל
-
אז תנסי להכי בעצמך דברים שהם חצי טחונים ויכולים להתאים
אני מרסקת פירה למשל עם קוסקווס
פסטות
אפונה וגזר
קציצות
לביבןת
גבינה עם עגבניה
גבינה צהובה
פיצות
בורקס
חסר???
-
חחחחחח מקסימונת
איך את פותרת הכל באיבחת אצבע
-
נו מה לעשות, אמא משופשפת או לא??? חכי ותראי שייצאו השיניים יהיה לך ולה יותר קל
-
עושה חשק להניק כל הכבוד לך(:
-
בס"ד
שירה גם את הבן שלי הנקתי מלא ובשלב הטעימות הגענו לבית חולים אישפוז בגלל ברונכית קשה ושם המליצו לי רק הנקה וזה ילד שלקח בקבוק פעם ביום ואופסססס
פתאום חודש ילד אחר לא מוכן לשמוע על בקבוק רצה רק ציצי
אז קניתי טומי טיפי ולא ניסיתי לתת פשוט נתתי לו ביד כמשחק מלא מים
וואלה הילד אחרי חודש התחיל לשתות מים בבקבוק
-
בובה
-
שירה,היא פיצית.גם אצלי בהנהקה מלאה לקח זמן עם מוצקים.תמשיכי כל הזמן לנסות ולאט לאט הכמויות יגדלו.
על.מטרנה הייתי מוותרת בכייף!
את הבכורהשלי הנקתי חצי שנה סה"כ לצערי,כי עברתי ניתוח שאחריו לא היה חלב.היא סרבה לבקבוק ואכלה רק טעימות...היה קשה ובסוף הסכימהלמטרנה אבל....בגיל תשעה חודשים סרבה וזהו.
האמצעית ינקה עד גיל שנתיים...לקח קצת.זמן עם מים ומוצקים,אבל זה הגיע.
הקטן...בגיל שמונה חודשים גמל אותי מהנקה כשהוא בקושי אוכל וולא מוכן בקבוק.לקח קצת.זמן,היו ימים קשים וזה עבר.רק בסביבות גיל שנה התחיל.ממש לשתות תמ"ל+דייסה.
למה הארכתי כ"כ?כי אין צורך ברופא לדעתי ובטח לא בפסיכולוג(!!),וגם אחיות טיפת חלב לא מבינות בזה הרבה...תניקי,את אומרת שאת נהנית מזה.תמשיכי לתת טעימות בלי לחץ,לתת כל הזמן מים בבקבוק.היא תתרגל,ותזכרי שזה זמני.עוד כמה חודשים,שנה,את תתגעגעי!
-
אולי זה יישמע נורא מצידי...
אבל את לא נותנת לה להיות רעבה ממש שתסכים פתאום לאכול הכל...
את נכנעת לה מהר ומוותרת.
את חייבת להמשיך ולהתעקש שהיא חייבת בקבוק.
עזבי עכשיו טעימות ותוספות.
הצעד הראשון זה שהיא תסכים לקבל בקבוק. אין יותר ציצי של אמא.ומה היה קורה אם היה נגמר לך החלב?
איך היית מאכילה? היית ממשיכה להתעקש ולא לוותר עד שהיא תיכנע ותסכים לקבל בקבוק העיקר לאכול.
אני בטוחה שאת מנסה הכל ומתעקשת אבל כנראה לא מספיק.
חיבוק
-
S.t....זה באמת נשמע נורא.וזה באמת גם נורא!
זו תינוקת בת 7 חודשים.שירה מספרת שהיא אוהבת להניק,לא מדובר באמא שצריכה לצאת מחר לעבודה.לא מדובר בילד שמתקרב לגיל שנה ובקושי אוכל......זו לא מלחמה מול התינוקת שצריך להכניע אותה.....כל ילד והצרכים שלו והקצב שלו,גם באוכל.
אני מאמינה שאם זה יהפוך לסיפור ומאבק זה יהפוך לחמור יותר.הרי אם הנושא היה ילד שלוקח את הזמן עם זחילה או הליכה וקשה לאמא לשאת אותו על הידיים אף אחת לא הייתה מייעצת לה לסרב להרים אותו עד שיתייאש
ויתחיל ללכת..........היו אומרים לה סבלנות!תני לזה זמן!
-
אני דוקא לא חושבת שאת צריכה להתעקש על הבקבוק. אני חושבת שאת צריכה להתעקש על הטעימות.
תנסי אולי לגרד את הפירות ולא לטחון. שבי איתה כשהיא רעבה ותנינלה כפית כפית. שתירק מיליוון פעם היא בסוף תתרגל למרקם .
בהצלחה שירושש
אוי הזעטוטים האלה.נולדו בשביל לשגע אותנו

-
תודה בנות, אתן מדהימות
-