אני בדיכי ואין לי איפה לשפוך :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה

קשה לי נורא עם ההריון ( פיזית) אני עייפה בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!! כל היום עייפה לקראת אחה"צ ,ערב קצת פחות עייפה דווקא.....
    חגי איתי בבית עדיין וממש קשה לי איתו ( הוא בן שנה וחודשיים והפך לשובבון ) צריך השגחה מלאה!!!!! הוא מטפס על הספות ונעמד! פותח ארונות , מטפס על כיסאות, כל פעם משו מפחיד אחר!!!! אני לא יכולה לבשל,לא יכולה לכבס!!!! כלום!!!!!!! וכשהוא נרדם גם אני נרדמת :( ב16:30 אני יוצאת לקחת את איתמר מהגן ואז או שהולכים לסבתא,לדודים,לטיול או שחוזרים הביתה..... גם איתמר מרגיש שאני עייפה,תשושה וחסרת סבלנות וכמובן מנצל את זה כדי להרגיז אותי דווקא בנקודות הקטנות, אני מבקשת ממנו לפעמים שיעזור לאימא לדוג' שיאכל ארוחת ערב לבד ושיעשה דברים שבד"כ עושה לבד כי קשה לי ( בעלי בד"כ חוזר ב19 בערך הביתה ) וכמובן שזה לא תמיד הולך!!! בשבתות אני סובלת!!!!!! אין לי כוח לבשל לכבוד שבת אז תמיד הולכים להורים , ההורים של בעלי גרים קומה 5!!!!!!!!!! אני מתעלפת עד שאני מגיעה..... בעלי הרבה פעמים מציע שנישן כבר שם, וניסיתי אבל ממש קשה לי להרדם במקומות אחרים לא נוח לי ואני לא נרדמת ואז קמה בבוקר עצבנית ברמות!!!!!!!!!!!!!!!!!ואיתמר אצל ההורים של בעלי אף פעם לא טוב לו הוא צורח ומשתולל ובוכה כל הזמן!!!!! ולכן אני מעדיפה לישון בבית......
    אם הולכים להורים שלי אז דווקא יותר טוב ( הם גרים קומה 2 ) איתמר יותר רגוע משום מה שמה ,ואח"כ חוזרים הביתה......
    אני מרגישה אימא חרא!!!! אין לי עצבים לילדים שלי!!! את איתמר רשמתי לקייטנה מה28.7-23.8 ז"א שיש לו איזה יומיים להיות סה"כ בבית לפני שחוזרים לשנה"ל איזה מין אימא עושה דבר כזה ולא רוצה לצאת קצת לבלות עם הילדים???? אני!!!!!!!!
    אין לי כוח לכלום,, אני כל היום בוכה..........
    ונמאס לי מבעלי שלא מנסה להבין ולתמוך בי... ותבינו כבר שנה הבאה הוא רוצה עוד ילד ואני אומרת לו אין מצב!!! סגור!!! לפחות 3 שנים!!!! ולא מזיז לי עד כמה פיזית ונפשית זה ממוטט אותי, אנחנו דתיים ואין לי מושג מה לעשות בעניין הזה?? הרב שלנו אף פעם לא מתיר, אז אמרתי לבעלי שנלך על השיטות הקדומות ופשוט נתנזר... מה לעשות בנות??? עצה???
16 תגובות
עמוד 1
  • תזכירי לבעלך את הגמרא שגופה של האישה מפורק 24 חודשים אחרי הלידה.
    ואישה שיולדת כל שנה היא אישה חלשה ועיייפה.
    אלא אם בעלה עושה הכול בבית (גם בגידול הילדים) והיא רק נחה. וכיוון שאת לא- אין על מה לדבר!!!!!!!!!
    מזתומרת? ב"ה את אחראית על הגוף שלך ויודעת מה את יכולה לסבול ומה לא......
    ויש עוד רבנים..... ידעת?

• מבינה אותך..
    גם אני עם 2..ובשבוע 28..ורק בא לך לשים את הראש ולישון..
    אני רואה שאת שבוע אחריי..
    בקשר לעניין של ילד נוסף...זה עניין שלכם..הוא צריך להבין אותך..נורא קשה לגדל ילדים היום..
    ובאמת מתי שהוא ישן תנצלי את הזמן ותישני קצת..אולי תבקשי מאימא שלך שתבוא ותהיה איתם בזמן שאת נחה?
    תהי חזקה..ממש לא קל לי לומר אבל מי יכין וידאג לילדים שלך אם לא את?
  • ב"ה

שנשני
  • מתן שלי בן 6 וחצי
    ולורן לאה בת 2..
    יש לי עוד בת(:
    תנסי אולי להרדים אותם מוקדם ואז יש לך את הזמן שלך לעצמך..
    לנוח ולישון. .
  • ב"ה

בערב אני משכיבה אותם כבר ב20 כך שזה בסדר נראה לי, אבל דווקא בערב אני מרגישה יותר רעננה משאר היום, מה שמוזר חבל"ז....
    ובקשר להורים שלי זה סיפור , אם מבקשים מאימא לשמור תמיד היא אומרת נו בסדר מה אני אעשה???
  • תתני לבעלך שיעזור לך קצת עם הילדים ויראה כמה שזה לא קל לפעמים...
    אני חרדית, עם 2 ילדים והרב התיר...

דברי איתי במייל הפרטי אם את יכולה
    בנתיים שולחת הרבה

• ב"ה

מאמי!!! בעלי עוזר עם הילדים אבל קצת.......................
    יותר משחק איתם ואולי מידי פעם מאכיל ( פעם ב.....................) אתמול הוא קילח את שניהם ( זה קורה פעם בבבב.................................... )
    לפני חודש וחצי שלושה ערבים לא הייתי בבית (קורס נהיגה נכונה ) והוא היה צריך להאכיל,לקלח,להשכיב כי חזרתי מאוחר, ומה את חושבת שהוא עשה???? הלך להורים שלו, אחותו דאגה לילדים היא קילחה, היא האכילה את שניהם הוא היה תשוש!!!
  • עם כל הקושי צריך לזכור שהם גברים.............

• תמי הי,

יש אפשרות אם את לוחצת על שם המשתמש שלי בפורום להסתכל בכרטיס ולראות גם את המייל

בכל מקרה את צריכה קצת יותר עזרה
    שאני הרגשתי ממש קושי בהתחלה עם שני צוציקים היתי קוראת קצת לאחותי שתעזור לי...

• מה לגבי שלום בית? זה לא חשוב?
    הוא לא יודע שאת עצבנית וחסרת סבלנות כלפיו וכלפי הילדים במצב כזה?

יש עוד רבנים בעולם, לא אמרת שאת לא רוצה יותר ילדים אלא רק הפסקה, לפחות שיגדלו קצת ולך יהיה מרחב נשימה לכמה שנים, מה קרה לו??
    אני מבינה שאתם דתיים אבל זה עניין של התחשבות כלפי האדם שחי איתך!
  • ב"ה

שושי איך את צודקת!!!! אבל כל פעם שאני אומרת את זה הוא מתבדח שגם פעם שעברה אמרתי ככה....

אוף אני מה זה עצבנית!!!

הפעם אני לא מוותרת בנושא הזה,אני מרגישה שאני לא שמחה ומאושרת כמו שצריך להיות :(
  • בעולם הדתי והחרדי יש מגוון רחב מאוד של רבנים והיתרים וכמובן כמו בכל מקום נורמות התנהלות בבית.
    איך סופר נני אומרת-אחריות זה כמו כסא.כל עוד את יושבת שם אין מקום למישהו אחר.
    אני חושבת שאת צריכה למצוא רב שמקובל על שניכם ותתייעצו איתו-גם על היתר להפסקה וגם על שלום בית.
    מאוד יכול להיות שאם הוא ישמע מרב שהוא מעריך איך ראוי להתנהל בבית הוא יתחיל להשתדל יותר.
    דבר שני תזכרי שלא כל הגברים מסוגלים לתקתק בית...ז"א תזהי מה כן הוא עושה שבא לו בטבעיות יותר ולכי יותר לכיוון של עזרה שם,ואם לא....פשוט קחי עזרה בתשלום!
    אם לבעלך יהיה מה לומר,תגידי לו שטיפול זוגי יעלה הרבה יותר.....
  • אוייי את כל כך מתוקה

• חמודה אל תיהי בלחץ מזה שאת אמא לא טובהה!!!את אמא נהדרת!@!!!!
    רק קשה לך.....
    וזה מובן!!!!
    אז נכון שהילדים לא אמורים לסבול מזה שקשה לך....אבל למשל אצלנו :יש משפט שמאוד הולך בבית -לא חשובה הכמות אלא האיכות......!!!!!!!!!
    הכי חשוב שבזמן שאת תיהי עם הילדים את תעהי נינוחה ורגועה!!!!!!
    אם את מרגישה שקשה לך להיות עם שניהם יחד אז ברור שתשלחי אותו לקייטנה ואל תדאגי יהיה לו שם ממש מממש כיף תיהי בטוחה!!ואז הוא יבוא הביתה ואת תיהי רגועה ותתני לו את הכיף שךו גם בבית........
    ילדים מרגישים אותנו כול הזמן!!!!!!!הם מרגישים כשאנחנו עייפות,עצבניות ותשושות ווגם ניהים ככה ואז הטיפול קשה שבעתיים!!!
    אז דבר ראשון להרגע ולנוח!!!!!
    אולי ביביסיטר לכמה שעות??????
    דבר שני:דחוף דחוף שיחה עם הבעל להסביר לו כמה שיותר שזה לא קל לך ואת הרבה איתם לבד.....וכו'....
    תיהי בטוחה כמו שהרבה אמרו לך שככה זה כול הגברים!לפחות מרביתם הם בטוחים שאנחנו סתם מיללות עד שזה מגיע לידי מעשה שלהם ואז הם מתעייפים מהר או פשוט בורחים מאחריות!!!!
    ילדים-אל תתיחסי כעת לנושא!!!!פרה פרה...קדום כול תלדי ואז תתחילו לדבר על הנושא.....אין לי מושג מי הרב שלך.....אני גם חרדית מלידה .......
    ואחרי הבן+ הבת עשינו הפסקה(האמת די מכובדדת בסוף כי כשכבר רצינו זה לא הלך מיד...ככה זה לא אנחנו מנהלים את העולם) חא הייתי מסוגלת...למדתי כול הזמן +2 ילדים קטנים.....
    אבל אני יודעת שיש עניין של בן +_בת ז"א כשיש לך בן ובת אז כביכול עשית את מה שהית צריכה.....
    אבל אני די בטוחה שאם תלכו לרב שניכם ותסבירי לו שזה קצת קשה לך וכו '......אז לא בטוח שהעמדה תיהיה קשה...
  • ב"ה

תודה בנות על העידוד והתמיכה ממש עזרתן לי להבין כמה דברים

nogaunger את מקסימה!!!! ככה ממש אני מרגישה כעת העניין שאני כמעט בסוף ההריון לא בהתחלה ולכן קשה לי שבעתיים ( אני אוטוטו שבוע 31 ) ,,

ETD-הבעיה שבעלי מקובע בנושא!!! אצלנו זה לא יעזור בן ובת אוטוטו אחרי שאלד זה יהיה 3 בנים אבל מה אחכה עד שתצא בת?!?! אני אשתגע ואתמוטט!!!!!!!
  • בס"ד

מאמי כבר ענו לך גם אני דתיה ואני גם שואלת את הרב שלי לגבי כל דבר
    ובע"ה אחרי הלידה ניראה איך אני ירגיש בע"ה
    ואם צריך אני יבקש גם הפסקה מהרב למרות שהגיל שלי לא צעיר כמו שלך אני בת 35 אוטוטו בכל מקרה אני מציעה שתגשי את לרב ותסבירי לו על הקושי שלך ממש מהלב ואני בטוחה שהוא יתיר לך התורה באה להקל איפה שצריך לא להקשות וכמו שכבר אמרו לך זה לא שאת אמרת זהו אין יותר חלילה מספיק 3 את רוצה שיגדלו קצת למען הנפש שלך ושתוכלי לטפל בבית בהם בבעלך ובכל המשתמע מכך בצורה הכי טובה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה