שאלת איך איתמר קיבל את התינוק החדש
עברו כבר יומיים שאני בבית ,אתמול היה לי בייבי בלוז
ביום שלישי רק חזרנו
והיום היינו ביחד יום שלם עד עכשיו (הוא אצל חבר עכשיו )
אז התגובה הראשונה שלו הייתה המון התרגשות!!!!!!!!!! הוא כל הזמן נגע בו ,ליטף אותו ,קצת יותר חזק מהרגיל ,לא ליטוף ממש עדין ,אבל זה מהתרגשות , קיפץ על המיטה והיינו צריכים להעיר לו כל פעם שיזהר וישים לב איפה הוא דורך ואיפה הוא קופץ ועושה עמידת ראש כדי שלא יפול התינוק . רצה לקלח אותו ,לחטל,להחזיק, להרים את הסלקל ,חלק מהדברים הסכמתי וחלק אמרתי שאאפשר לו שקצת יגדל .
לגבי הרגשות
הוא רגיש מאוד עכשיו ,בוכה לא מעט ,נעלב,יש לו המון רגשות מעורבים ,קצת מבולבל ,אבל עם חיזוקים שלנו הוא מרגיש קצת יותר טוב .
מנסה כמובן ללחוץ על הנקודות הנכונות ,כמו למשל עכשיו בברית תינוקי יקבל מתנות ואני לא ואז מתחיל לבכות ,הסברתי לו שעד עכשיו הוא קיבל כל יום מתנה בזמן שהייתי בבית יולדות (אני לא אוהבת את המניפולציות "המסכנות" ) קנינו לו לגו מאוד יקר ועוד לגו שסבתא קנתה ופליימוביל וכו' פינקו אותו עד הסוף ויותר מידי .
מה שכן אני מעודדת אותו לשתף כמה שיותר ולספר לי מה מפריע לו ולעזור לו בהתאם ,חשוב לי שיביע את התסכול ,את הפחד וכל רגש אחר שעולה לו ,גם קינאה מאוד חשוב לי שיביע...
אני ממשכיה בסדר היום הרגיל , גם אם הקטנצ'יק צורח ויש לי משהו שאני צריכה לעשות עם איתמר אני אמשיך עם איתמר ,לא רצה מיד אליו . למשל היום בזמן ארוחת צהריים שאני ואיתמר אכלנו קטנצ'יק התעורר,קודם כל סיימתי לאכול ואז הרמתי אותו והנקתי אותו בזמן שאני יושבת במטבח ביחד עם איתמר עד שיסיים את הארוחה שלו .
לאט לאט גם אני מתרגלת לרעיון ,מנסה לא להתרגש ,לא להתעצבן על שטויות ,בעיקר להיות הכי טובה שאני יכולה במצב הנתון