דימום חודש לאחר לידה לאחר סיבוך בתפרים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    ילדתי לפני ארבעה שבועות, לידה ראשונה (היריון ראשון) בשבוע 40+3. הלידה הייתה תקינה וללא אפידורל. מכיוון שלא הייתי עם אפידורל, כאב לי מאוד בזמן שעשו לי תפרים (הרבה יותר מאשר הכאבים בלידה עצמה).
    לאחר כ-4 ימים מהלידה, כשכבר הייתי בבית, התחלתי להרגיש כאבים חזקים וחדים באזור התפרים, שהתגברו עד שלא יכולתי אפילו בקושי ללכת או לעמוד. הלכתי לרופא הנשים שלי שאמר שכנראה אחד התפרים לוחץ לי ושחרר אותו.
    כ-3 ימים מאוחר יותר, חשתי כאב חזק שוב ובזמן שהתקלחתי ושטפתי את האזור, הרגשתי שיש לי שם פתח שלא אמור להיות... במיון נשים הרופא אמר לי שלא נהוג לעשות תפרים כמה ימים לאחר מכן ושלאזור יש יכולת איחוי גבוהה מאוד, אך בכל זאת המליץ לעשות שני תפרים. אני נורא חששתי בגלל הכאבים שהיו לי בלידה ולכן סיכמנו שידביק לי את האזור ושאבוא לביקורת מס' ימים לאחר מכן ובמידה ולא יתאחה יתפרו.
    יומיים לאחר מכן בבדיקה של רופא אחר, ששוב אמר שלא נראה לו שהוא יתפור, לאחר שבדק אותי המליץ לעשות תפר אחד והסכמתי.
    מאז עברו כבר למעלה משבועיים. הדימום לאחר הלידה טרם הפסיק. הייתה הפוגה קלה ליום-יומיים ומאז הדימום לא מפסיק. זה גם דם טרי ולא חום כהה. אני לא בטוחה אם מדובר במחזור או לא כי הדימום פשוט לא נפסק.
    בנוסף, לפני יומיים בדקתי שוב את אזור התפרים. יש לי שם עדיין את התפר האחרון שנעשה לי וזה שוב מרגיש שמשהו שם השתנה וכנראה נפתח פתח. הפעם החלטתי לא לעשות עם זה כלום ולא ללכת לרופא/לבי"ח בנתיים מכיוון שנאמר לי שהאזור בכל מקרה יתאחה מעצמו וכי זה לא מפריע לי באותה מידה שהפריע אז (למרות שמדי פעם עדיין יש לי כאבים קלים ואי נוחות). אני גם די מותשת מכל הסיפור...
    כאמור, אני עדיין מדממת. הדימום מלווה גם בריח דומיננטי לא טוב. הייתי רוצה לדעת אם בכל זאת כדאי ללכת שרופא יבדוק אותי, ואם כן, למי לפנות? לרופא הנשים שלי? למיון נשים? זה מרגיש ממש שנפלתי בין הכסאות...
    מצטערת על האריכות, היה לי חשוב לפרט את כל הפרטים ותודה על העזרה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מציע כי תפני לרופא הנשים שלך, צריך לוודא שאין זיהום/דלקת
    כמובן להחליט האם המקום צריך תפירה או לא, בין אם עכשיו או מאוחר יותר (או בכלל לא).

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה