חייבת את עזרתכן בבקשהההההההההה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן
    אני בשבוע 34 להיריון סובלת מכאבי גב נוראייםםםםם ביום ראשון הייתי אצל הרופא שממש לא התרגש ונתן לי 5 ימי מחלה (מראשון עד חמישי) וזה אחרי שממש התחננתי.
    חשוב לציין שצברתי בעבודה לזכותי 35 ימי מחלה.
    אני ממש רוצה לבקש הארכה לימי המחלה כי עם כל הכובד שלי מאד קשה לי להגיע לעבודה ואני סובלת מכאבי גב נוראיים (אני עובדת מ- 9-18 ונוסעת שעה הלוך באוטובוס ושעה חזור)

האם יש לכן רעיון? מה להגיד לו שיתן לי הארכה לימי המחלה?
    חברה אמרה לי אולי להגיד שיש טחורים אבל אני פוחדת שהוא יבדוק או ישלח אותי לרופא שבודק.

שאלה נוספת
    למיטב ידיעתי כאשר יש לי ימי מחלה על היום הראשון לא משלמים לי ועל הימים השני והשלישי משלמים לי רק 50%.

כמו שאמרתי קיבלתי 5 ימי מחלה מיום ראשון ליום חמישי כולל. ואני רוצה הארכה האם אני צריכה ללכת לרופא ביום שישי ולבקש עוד ימי מחלה או שמספיק ללכת ביום ראשון? (בשישי שבת גם ככה לא עובדים אצלנו במשרד)
    אני פוחדת שאם אני אלך ביום ראשון אז בגלל שלא הכל קיבלתי מחלה על שישי שבת שוב לא יחשבו לי את היום הראשון במשכורת והימים שני ושלישי רק 50%

אז... מתי ללכת לרופא לבקש הארכה? ומה לעשות כדי שיתן לי?

סליחה על החפירה
    ותודה לכל המגיבות
    מיקמיק

מיקמיק
15 תגובות
עמוד 1
  • מאוד פשוט... לכי לרופא אחר!! שלי נתן לי בלי שום בעיה

• הלוואי וזה היה כל כך פשוט הרופאת נשים שלי יותר קשוחה מהרופא משפחה בגלל זה הלכתי ישר לרופא משפחה

מיקמיק
  • היי, הייתי בדיוק בסיטואציה הזו שבוע שעבר.
    נתן לי 5 ימי מחלה כשלמעשה בתלוש צברתי יותר.
    חזרתי אליו פעם שניה, הוא נתן לי עוד ימי מחלה ברצף (המשיך את החמישה ימי מחלה הקודמים, כך שלא נקטע הרצף)
    הייתי צריכה קצת להקצין, אמרתי שיש לי טחורים וביקשתי משחה, והקצנתי בכל מה שעובר עליי. הוא לא נתן ישר ימי מחלה. אמרתי לו שצברתי מספיק ימי מחלה, ועכשיו אני רוצה לנצל אותם כי כבר קשה לי. ושאני לא מבינה מה הבעיה.

בסוף נתן לי עד התל"מ
  • למרות שהייתי בהריון תאומים אף אחד לא התרגש מכאבי הגב שלי עד שהרופאה התעסוקתית במכבי ריחמה עליי ונתנה לי אישור לשמירה.
    היו לי כאבים אטומים בגב תחתון משבוע 17! יש לי רחם אחורי מאוד וכנראה השפיע במשהו על עמוד השידרה....
    לקח לביטוח לאומי 3 וחצי חודשים לאשר לי שמירה.
    לכי לאורטופד,תגידי שאת רוצה מחלה ל3 שבועות... בתקווה שיהיה בסדר או שתלדי כבר...

• אני לא מבינה בחישובי המחלה כל כך .אבל תקציני...
    זה הזמן שלך למנוחה..לא מתחשבים בך בעבודה עם השעות האלה??
  • קודם כל תודה רבה על התגובות שלכן...

תותי בעבודה גם אם יתחשבו בי ויתנו לי לצאת מוקדם יותר זה יפגע לי בשכר ואז בחישוב הדמי לידה וחבל ...

לילו'ש הרופא לא בודק אם יש טחורים או שרק מספיק להגיד לו?

אורטופד? אני לא בטוחה כמה הרופא הנחמד שלי ישמח להפנות אותי לאורטופד מבחינתו כאבי הגב הם חלק מההיריון ...

האם כדי להאריך את הימי מחלה אני צריכה ללכת אליו ביום חמישי או ביום ראשוןן? מישהי יודעת?

מיקמיק
  • אני לא מבינה את הרופא שלך- כשאני אומרת לרופא נשים שלי או לרופאת משפחה שלי שאני לא מרגישה טוב, היא מוציאה לי אישור מחלה- גם דרך הטלפון! מה הרופא שלך חושב שהוא? משטרת הבוסים?

לגבי המועד- השאלה היא האם את עובדת לפי שכר חודשי או שעתי. אם את עובדת משרה מלאה בשכר חודשי, אז בימי המחלה שלך סופרים לך גם ימי מנוחה שבועית וחגים- כלומר, אם תאריכי ביום חמישי, כאילו "תבזבזי" את השישבת על ימי מחלה.

אם את עובדת בשכר שעתי, לעומת זאת, אז ימי המנוחה השבועית אינם נספרים לך ואז, גם אם תוציאי ביום חמישי, יצטרכו לספור לך מיום ראשון.

לסיכום- את מקבלת משכורת גלובלית? תוציאי ביום ראשון. את מקבלת משכורת שעתית? תוציאי כבר ביום חמישי.

• הרבה ביראות ולכי לאורטופד זה שהרופא משפחה שלך רוצה לחסוך לעצמו בעיה שלו לכי תתלונני עוד ועוד ועוד יש אופציה לקבל הקלות בשעות העבודה ועד למנוחה לגמרי בבית ככול שתתלונני יותר ככה תקבלי יותר מחלה ואל תתביישי ואם קשוח יש עוד רופאי משפחה וכו
    ולגבי העבודה לא יודעת הצלחה
  • ומהיום ה-3 מחושב 75%...בכל מקרה השכר נפגע.
    לכי לרופא, הוא לא יבדוק אם יש לך או לא טחורים, הוא לא מוסמך!
    תגידי שהגב שלך לא נרפא באורח פלא ב-5 ימי מחלה ושאת מבקשת עוד 10 ימים לפחות! זה לא אמור לעניין אותו הרי הוא לא משלם לך! איכס על הרופאים האלה!!
  • לא, הוא לא בודק אם יש טחורים. תבקשי משחה והוא יתן לך מרשם.
    לכי ביום חמישי (גם אני הלכתי בראשון וחזרתי אליו בחמישי)
  • ממליצה לך ללכת לאורטופד מהרררר
    חברה שלי קיבלה שמירת הריון עד הלידה
    אחרי 2-3 תורים שהלכה לאורטופד
    הם לא לוקחים סיכונים על כאבי גב .
    אורטופד ... זה הפתרון

בהצלחה
  • בקשי חופשת מחלה לעוד שבועיים מהאורטופד.
    תגידי שאת לא נושמת מרוב כאבים! ולא יכולה ללכת!
    לא נראה לי שאת צריכה הפניה לאורטופד. בררי זאת....

וד"א ימי מחלה משולמים כך:
    יום 1: 0%
    יום 2: 50 %
    יום 3 : 50 %
    יום 4 ואילך : 100 %

בהצלחה נשמה!
    קחי עוד חופשת מחלה!!!!!
  • תודה רבה לכולן על התגובות
    אבל אני עדין לא מבינה אם ללכת בחמישי שישי או ראשון לרופא להאריך את המחלה כל אחת אמרה משהו אחר.. :(

שאלה נוספת אני אמורה לקבל דמי הבראה החודש האם אתן יודעות אם בחישוב דמי הלידה מחשבים את דמי ההבראה כלומר האם אקבל דמי לידה גבוהים יותר כי בחודש אחד המשכורת שלי הייתה גבוה יותר כי קיבלתי דמי הבראה?
    מיקמיק
  • כן, דמי הבראה נכללים בברוטו לחישוב דמי לידה.
    וזה ממש לא משנה מתי תלכי לרופא, תשימי לב שיביא לך מחלה ברצף מסיום חופשת המחלה האחרונה. הוא בעצמו ירשום את זה, רק תשימי לב.
  • עדכון עדכון עדכון
    הייתי היום אצל הרופא והוא הביא לי ימי מחלה עד 10/8
    סך הכל קיבלתי ממנו 15 ימי מחלה (עם ה 5 בהתחלה
    שהביא לי)
    אני אמורה ללדת בעזרת השם ב 6 לספטמבר
    והבנתי שיש מקסימום ימי מחלה שאפשר להביא
    לאישה בהיריון אחרת זה נקרא שמירת היריון ואז
    זה מסובך כי שולחים לכל מיני רופאים ..
    מישהי יודעת מה המקסימום ימים שהרופא משפחה
    יכול להביא לי ?

מיקמיק
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה