שאלה בענייני כשרות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות ששומרות כשרות או אלו שיודעות..
    התחלתי לתת לתהל בשר במרק של הצהריים
    אבל לא תמיד בא לה על המרק
    וגם כשכן הוא לא תופס לה את הקיבה לשלוש שעות
    אז יוצא שאני נותנת לה מטרנה אחרי שעתיים
    ולפעמים אפילו פחות
    היא אוכלת מטרנה אקסטרא קר וזה חלבי
    מה עושים?
    הפיתרון היחיד הוא לעבור למטרנה צימחית?
    או שזה לא כזה נורא בגיל שלה?

9 תגובות
עמוד 1
  • יפתי עד גיל חינוך אין עניין של בשר וחלב
    לא ביחד כי לא בריא
    אבל זה אחרי זה מותר בהחלט.

במיוחד שזה לצורך אוכל של תינוק

• כבר ענו לך אין שום בעיה בגיל הזה לתת בשרי ואחרי חלבי.
    בתאבון!

רותי
  • עד גיל 3 לא חושבת שיש בעיה מבחינת הדת, שעתיים הבדל זה בסדר, כי ככה יהיה לה פחות בלאגן בבטן הקטנה והמתוקה
  • תודה בנות

• לא שזה לא כזה נורא, אלא בכללל לא נורא.
    את יכולה לתת לה מנה חלבית גם אחרי 5 דק'. היא תינוקת.

• מה שענו לך גם 5 דק אחרי תקין אט אט זה יסתדר ויתאזן.. וככול שיעבור זמן ילמדו יותר על המשמעות והפערים בהצלחה
  • עם בשר-חלב מתחילים בגיל בוגר יותר.

אני מגיל שנתיים השתדלתי שלא יבוא יחד, איזה חצי שעה הפרש (יצא ככה בד"כ, אבל אם בדיוק אכלו משהו חלבי והוא הרגע טעם מהעוף, השתדלתי לדחות אותו לפחות טיפה, אפילו רבע שעה ואז נתתי.
    רק מגיל שלוש שהוא מבין ויודע לדחות סיפוקים טיפה, אני מתחילה עם שעה המתנה.

בעיקרון האיסור ממש הוא רק מגיל בר/בת מצווה, אבל ברור שמרגילים קודם בשביל לחנך לעיקרון הזה

• כמו שענו לך, עד גיל 3 אין מה לחנך לזה
    פייס: ortal_hori

• ב"ה

מאמוש בגיל של תהל זה עדיין לא רלוונטי בכלל!!!!!
    אנחנו התחלנו עם איתמרוש שלנו בגיל שנתיים וחצי ככה פחות או יותר, אבל לא החמרנו יותר מידי , אם הוא היה אוכל ארוחת בשרית ואח"כ התחשק לו איזה וופל מצופה היינו דואגים שבבית יהיה וופלים פרווה,
    קרה מקרה שבגיל הזה התחשק לו מעדן אחרי ארוחה בשרית אמרתי לו לשתות מים ואחר כך נתתי לו ( למרות שהשתיית מים לא קשורה זה משו בראש שלי שלפחות לא יהיה לו בפה גם בשר וגם מעדן )
    היום הוא בן 3 וחצי וכבר עכשיו הוא יודע שאחרי בשר אין מעדן!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה