למישהי זה קרה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    היום עשיתי אולטראסאונד דופק. לפני שבוע לא היה כי זה היה מוקדם מידי. אז הפעם תודה לאל ראו דופק אבל גם העובר קטן מאוד. באותו גודל שהיה לפני שבוע! אני ממש מבולבלתמו ודאגת. איך לא התפתח אבל כן התפתח לו דופק?
    למישהי זה קרה? או שקרה למישהי שאתן מכירות?
    אני ממש עצובה וחוששת על ההריון..
24 תגובות
עמוד 1
  • אל תלחצי עדיין, קודם כל ראו דופק ברוך השם וזה כבר סימן חיובי.
    לגבי גודל- אצלי בשלב אחר אמרו הפרש בגודל שלא הגיוני- אולטראסאונד לא מדוייק במאה אחוז ולכן זה נקרא ״הערכה״
    תעשי מעקב ותראי מה קורה הלאה
  • שבדקו לי דופק הרופא אמר שהתינוק לא בגודל של השבוע שהוא צריך להיות , אז בלי לחץ הכל בסדר.

תחשבו חיובי , הרבה אהבה ורק בריאות :-)
    לימור

• איזה שבוע את לפי האולטרא סאונד?
    עדהשבוע 8 זה לא מדוייק,האצלי זה היה פעמיים. היה ביוץ מאוחר.

מחשבות חיוביות
    פייס: ortal_hori

• תודה רבה לכן!! זה מעודד. העניין שאני יודעת מתי היה הביוץ כי זה טיפולים.
    לימור מה היה הפער אצלך? אצלי זה שבוע.. זה הרבה.. מצד שני התפתח דופק..
    אני ממש מקווה שיסתדר.
  • פער של 5 ימים .

תחשבו חיובי , הרבה אהבה ורק בריאות :-)
    לימור

• אצלי אמרו שגדול לשבוע שלו
    ובחודש אחרי אמרו שהוא בסדר לשבוע
    בטח גם אצלך זה עוד ישתנה מחודש לחודש
    אם את לחוצה
    פשוט תעשי שוב אולטראסאונד עוד שבוע שבועיים ותראי
    מאוד מאוד חשוב לשמור על חיוביות ומחשבות טובות
  • תודה רבה לכן. זה באמת מעודד. אני ממש ממש הייתי מוטרדת מזה. הכי מוזר שהרופא כאן כתב לי שלא יכול להיות דופק בגודל כזה. אבל גם הטכנאית וגם הרופא ראו את זה..
    אני ממש חוששת להריון הזה. לקח לנו המוןןן זמן והרבה טיפולים
    ישראלית אני מתחילה היום שבוע 7. בגלל זה נלחצתי כי זה ממש רגיש בשלבים האלו. אחכ כבר פחות קריטי אם גדול או קטן מהשבוע שלו.
    תודה שוב על העידוד. נתפלל ונחזיק אצבעות חזק חזק
  • מי שכתבה לגבי זה שההערכה עד שבוע 8 לא מדוייקת, האם אמרו לך את זה בבדיקה?
    הרופא כאן כתב שלא הגיוני שהוא יהיה ככ קטן עם דופק...
    אוף יש עוד הרבה זמן עד שבוע הבא
    שבע"ה יהיה בסדר..
  • זה כל כך אינדיבידואלי
    אל תתרגשי מכל שטות שהרופאים פולטים
    גם לי הרופאה אמרה את זה ועוד שבוע לפני שהיה דופק והיא הכניסה אותי להיסטריה
    אני פשוט הגעתי למסקנה שהם מנסים לכסות על עצמם כדי להימנע מתביעות רשלנות ואומרים לך את התרחיש הגרוע ביותר
    בכלל יש רופאים חסרי רגישות בצורה מגעילה
  • אני לגמרי לגמרי עם הבנות!
    תעדכני בבשורות טובות והמון רוגע ושלווה

• תסתכלי שוב על הא"ס, יכול להיות שבאחד מצוין גודל השק ובשני גודל העובר (crl)? אם כן, אז מדדו שני דברים שונים ואין לך מה לרוץ למסקנות... בהצלחה!! בע"ה יהיה טוב!!
  • תודה לכן על העידוד. זה בפירוש גודל העובר. אני נאחזת בזה שזו תוצאה לא ככ הגיונית ומקווה מאוד שבשבוע הבא אני איווכח שזו היתה טעות
    פשוט הלוואי והיה יותר קל...(:
  • בגדול, תמיד הכי טוב לעשות בדיקת דופק בשבוע 8, ככה המדדים נכונים יותר...
    קודם כל, עצם זה שיש דופק זה כבר מצויין!!!

ועוד דבר, יש מכשירי אולטרסאונד שהם מעט מיושנים יותר ופחות מדוייקים. את גם תראי בהמשך שכשתלכי לשקיפות ותעשי בעתיד הערכות משקל, ממכשיר למכשיר זה משתנה.. בגלל זה אומרים "הערכה".

אני מציעה לך להיות אופטימית!
  • גם אם זה נכון אז הוא יהיה קטן בשבוע
    אז מה?
    וחוץ מזה את תראי בהמשך ההריון שאת יכולה ללכת לרוםא אחד והוא יגיד לך העובר תואם לגיל ההריון
    ורופא אחר יגיד לך שהוא קטן
    זה תלוי במכשור ובמיומנות הרופא...
    בהריון עם הבן שלי בהתחלה הוא היה קטן בכמה ימים
    בדיקה אחר כך הוא היה גדול בשבוע...
    אני לא הייתי נלחצת מזה. העיקר שיש דופק!!!

• בשורות טובות ויופי שיש דופק
  • יש משהו שלא הגיוני פה

לא הגיוני שהעובר נישאר אותו גודל ולא גדל כלל
    ויש דופק סדיר...\

כנראה משהו בהערכה של הגודל לא תקין
  • טוב כתבתי לכן (פעמיים) תודה ענקית על המילים המרגיעות, וזה נמחק..
    אז תודה רבה. לדעת שזה קרה לחלק מכן מרגיע מאוד!
    מורן את צודקת זה באמת לא הגיוני. פשוט גם הרופא וגם הטכנאית בדקו ושניהם ראו אותו דבר. אני מקווה שזה עניין של זוית צילום או תנוחה או לא יודעת מה...
    בזכותכן אני אופטימית יותר.. תודה
  • תראי, הגיוני שהטעות היא לא בבדיקה הזו אלא בקודמת- שהעריכו גדול מדי.

גם לי קרה בהריון השני שטכנאית מדדה אורך צוואר רחם ואז משום מה עברה לעובר עצמו, ומדדה בין השאר את חדרי המוח וקבעה שיש הרחבה קלה

• אחת ויחידה... הצחקת אותי והרגעת אותי יחד...(:
    הרחבה במח....(:
  • אני זוכרת שאחת ויחידה סיפרה את הסיפור עם ההרחבה של הטכנאית חחח

עזבי אותך קרן אור... לצערי יהיו עוד הרבה דברים שיטרידו אותך, וילחיצו אותך..

קחי למשל דומא לזה שבסקירת מערכות ראשונה שעשו לי בהריון הראשון מצאו גם מערכת שתן כפולה לעובר שלי (אין לזה שום אבל שום משמעות!!!!!!) והרופא הנחמד שלי שלח אותי לעשות איזו בדיקה יחד עם יועצת גנטית... אותה היועצת, ככה בשיא הקלילות, אמרה לי "גב' מיד הפלה"!! וכבר הייתי בחודש שישי!!! איזה הפלה בראש שלך???

מיותר לציין שהרופא שלי כמעט בעט בה בעצמו כן? ועוד יותר מיותר לציין שתודה לאל יש לי היום ילד בן 6 וחצי בריא ושלם...

תתארי לך שהייתי מקשיבה לה??
  • בשבועות האלה המדידות כ"כ לא מדויקות, הרי הוא כמו חרגול אבל מה את דואגת??
    שבוע שעבר לא ראו דופק, והשבוע כן, מה זה אומר? שהוא מתפתח! אל תדאגי, עד השבוע 36 הוא יהיה בסדר גמור!
  • צוצית אני בהלם... באיזו קלות אנשים זורקים מילים! מה קרה בסוף? למה ראו מערכת כפולה??
    מה שהורג אותי זה שאני שמעתי כל כך הרבה סיפורים כאלו, רופאים וכו לא רוצים לקחת סיכון וישר זורקים את המילה הפלה...
    אתן צודקות, אני תולה תקווה בזה שיש לו לב קטן פועם לגרגר הקטן הזה...
  • המערכת שתן כפולה הייתה עד סוף ההריון. הקטע הוא שאין לזה טיפת משמעות. הרופאים פשוט טוענים, שכל ממצא ״חריג״ עלול להוות סיכון לתסמונת דאון. אבל שוב, כשיש רק ממצא אחד, אין לו שום משמעות!
    כשהוא נולד, עשו לו אולטרסאונד וכבר לא מצאו את זה. ובאמת שהילד גדל בצורה בריאה ותקינה. לבוא ולהגיד לעשות הפלה כי ככה נוח? זה מעצבן אותי ברמות על.
    חוצמיזה רק שתדעי לך, שבישראל זו המדינה בין היחידות שעושים בה אלף בדיקות! בחו״ל אין דברים כאלו!
    פה מחפשים מאיפה לקחת לך כסף
  • הלוואי... אמן ואמן.. אני ממש פוחדת לחכת לבדיקה ביום ראשון.. כל פעם שהלכתי יצאתי מודאגת.
    אבל הרגעתן אותי. מכל הלב!!
    איזה מזל שהקשבת לאינטואיציה שלך ...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה