מותר לתת לפג חלב שאוב מהמקרר? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בשביל תותי!

23 תגובות
עמוד 1
  • למה היא לא שואלת את האחיות בפגיה ?
    אני חושבת שכן אין שום מניעה לתת חלב אם מהמקרר לפג
  • האחיות אמרו לה לזרוק!!!!!!!!!!!!!!!!

• נראה לי שתשמור בכל מקרה.
    עד 3 ימים זה טוב.
    ובנתיים אפשר לשאול מישהו מקצועי.

אבל למה שתהיה בעיה??
    למה זה שונה מכל יילוד?
    למה בבי"ח כשהם נולדים אפשר לשים במקרר בשביל אח"כ ופה לא?

נראה לי לא מקצועי מה שהן אמרו.

גם אם הן צודקות יכולות להיות כמה סיבות:
    1. מדיניות בי"ח
    2. פג יותר חשוף לחיידקים ולכן ככל שהחלב פחות טרי כל יש יותר סיכון לחיידקים.

• בגלל זה שאלתי אם מותר...
  • לדעתי לבדוק עם רופא ילדים.
    אחיות הן לא תמיד הכתובת.

• גם אני חושבת שהכי טוב שתשאל רופא בפגיה
    האם היא שמרה במקרר של ביהח ? או אצלה בבית?
  • לשאול בפגייה.
    אם אמרו לה לזרוק כנראה יש סיבה.
    אולי הוא עדיין לא אוכל אבל צריך להמשיך לשאוב כדי שכאשר יתחיל לאכול יהיה חלב.
    בנות - כאם לפגית - הצוות הרפואי יודע הרבה יותר טוב מאיתנו. יש להן ניסיון רב מאוד. גם ובעיקר לאחיות. אל תזלזלו לעולם בתפקיד האחיות.
    תותי - אם יש לך שאלות/ בא לך לשפוך את הלב/להתייעץ את מוזמנת לשלוח הודעה בפרטי ואעביר לך טלפוני.

• שנשני תודה..
    לינבר..תודה..
    אז יש לי משהו לומר..הייתי יושבת ושואבת..ובקושי היו יוצאות כמה טיפות. האחיות כאן שראו אותי בחדר ההנקה אמרו לי שהשאיבה הזאת אכזרית בשבילי כרגע..קמה שאני צריכה לעשות זה לסחוט עם היד..עשר דקות מכל צד..והחלב יתחיל כבר לזרום לבד..בגלל שילדתי מוקדם וגם בקיסרי..
    והאחות בפגייה אמרה לשפוך את החלב כי אולי היא תתחיל לאכול רק מחר או בעוד יומיים..זאת הסיבה.
    האחות הראתה לי איך לבחוט וכן יצא חלב..קצת.
  • איני רוצה לשבור לכן את האמונות בנננות
    אבל אחיות בי"ח יודעות הרבה מאוד פעמים הרבה יותר מהרופאים
    בהמון המון נושאים
    זו עובדה בשטח

יום נעים לכולם
  • לרגע לא זלזלתי באחיות או בשאר הצוות הרפואי.

אבל בכל זאת אני עדיין חושבת שאין תחליף ללשאול רופא בפגיה.

יש אחיות מקצועיות מאוד מאוד, לעיתים באמת יותר מרופא מסוים, אבל יש גם מצבים שנאמרים דברים לא מדוייקים (מניסיון אצלי עם אחות בתינוקיה)
    לכן הרופא הוא בעיניי הסמכות הקובעת לגבי בריאות היילוד.

אבל אסור בכל מקרה לקחת סיכון עם פגים. הם עדינים מאוד ומערכת החיסון כמעט ולא קיימת.
    למרות כל המעלות של הקולוסטרום וכו וכו.

ולכן לשאול רופא.

• עלה לי רעיון אחר:
    אם את לא רוצה לפספס את הקולוסטרום אפשר להקפיא אותו לזמן שהתינוק ייצא מהפגיה ויהיה בריא ככל התינוקות. גם אז התכונות הבריאותיות החשובות ישפיעו, כך נראה לי.

• אם זה המצב ולא יודעים מתי היא תתחיל לאכול אז אני מבינה למה האחיות אמרו לזרוק
    ולגבי סחיטה ,אני גליתי שאצלי למשל זה הרבה יותר יעיל ממשאבה וככה אני מגיעה גם לשיחרור החלב ,זה לא פוצע אותי והרבה יותר עדין ...ולגבי חשיבות הקולוסטרום ,אז גם אם היא לא תקבל אותו זה לא נורא ,גם בחלב אם "בוגר" יש נוגדנים חשובים שכשהיא תתחיל לאכול היא תקבל אותם
  • אני עם האחת והיחידה!

• אז בדיוק מקודם שאבתי ויצא כמות אבל קטנה..צהובה לבנה כזאת..ולפני ששפכתי פשוט כאב לי הלב..הכי מאוחר שהיא תתחיל לאכול זה יום ראשון וגם כנראה לפני..אחרי א. בוקר אני אלך לשם שוב ואשאל ויבקש שיביאו לי שקיות הקפאה..
  • אפשר להשיג גם בשילב או בכל חנות תינוקות אחרת.
    בהצלחה מותק!

• תודה בייב
  • לפעמים יש שקיות בחדר הנקה, יש יועצות הנקה בבתי חולים...

הצהוב-לבן הזה זה זהב!! תקפיאי אותו שיישמר לתינוקת
    פייס: ortal_hori

• אז ככה. עידכון.
    האחיות בפגייה אומרות שצריך לשאוב כדי להגביר את ייצור החלב..היא כרגע מקבלת תרופה וכנראה רק נחר יפסיקו לה את התרופה ..לא ניתן לקחת טת זה ביחד עם האכלה.
    ברגע שאני משתחררת ושואבת בבית אני בעצם מקפיאה את החלב השאוב ומשאירה אותו בבית..מה שנשאב בבית נשאר בבית
    כמה פעמים שאני אצטרך לבוא לכאן אני שואבת לה במקום ונותנת להם והם מזינים לה את החלב דרך הזונדה..
    מה שמטריד אותי זה שאני אוכלת ושותה טוב..כמו שצריך.ילדתי בקיסרי בשני בערב..והיום כבר חמישי..אחרי שאיבה של 15 מכל צד דוב יצאה כמות קטנה..
    הייתה מישהי לידי שילדה יום לפניי בבוקר ומילאה בקבוק שלם בשאיבה של חצי שעה..וזה קצת הלחיץ אותי .
  • בלי לחץ!!!
    כל גוף מגיב אחרת !!! במצב רגיל לוקח לפעמים אחרי קיסרי להגיע לחלב בערך 6 ימים ,ובמבצב שלך של לידה מוקדמת וקיסרי פי כמה וכמה !!! לגבי חלב שנשאב בבית ונשאר בבית כנראה מפחדים מזיהומים או מנסיעה והפשרה וכו' שזה יתקלקל בדרך ... תמשיכי לסחוט תנסי לקחת בגד של הילדה אחרי שמחליפים לה תצלמי אותה בפלאפון ובזמן שאת סוחטת תריחי את החולצה ותסתכלי על התמונה , תעשי עיסוי לפיטמה לפני הסחיטה
  • הכי חשוב זה לתת לזמן לעשות את שלו!
    את עושה כרגע את ההשתדלות הכי גדולה שלך!
    ואת עושה את זה נהדר כפי שכבר הדריכו אותך!

• יפות שלי..זהו ב2 וחצי אני צריכה להיות בפגייה יש חדר מיוחד להורים לפגים ..
    הפסיקו לה את התרופה ובשעה 3 הם יזינו אותה עם החלב שלי..
    אני מתייצבת שם לפני הזמן כי הם מבצעים חיטוי מיוחד עם טהר טף שקניתי..
  • איזה כיף! מרגש!!!!

• היי,
    מניסיון- ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר
    ובהקפאה עד 3-4 חודשים (כשהשקיות בסוף של המקפיא)

ממליצה לשמור 2-3 שקיות של הקולסטרום לימי חיסונים.

בהצלחה :)
    \
    כמה אני מתגעגעת להנקההה איזה כיף :)
    באהבה...

בולי בלבולי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה