פרטי או קופת חולים?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    אנחנו ממש בתחילת הריון ראשון ויש לנו התלבטות קשה:
    לאיזה גניקולוג ללכת? פרטי או של קופת חולים??

מצד אחד, לא מתקמצנים על בריאות ובטח שלא על חיים חדשים ונושא רגיש כמו לידה, וברור שהיחס מצד רופא פרטי יהיה טוב יותר, מקיף יותר ודקדקני יותר.. בנוסף, אמא די לוחצת על פרטי, ואומרת שכל היחס שונה ואפשר להתקשר אליו לכל בעיה שהיא..

מצד שני, ההריון הוא הריון רגיל לגמרי. (ככל הידוע לנו עכשיו..), לא מדובר בתאומים או בהריון בסיכון כלשהו. כבר אלפי שנים שנשים יולדות והעולם מתפתח. אמנם אז היו אחוזי ילודה נמוכים והיום הם גבוהים, אבל בתכל´ס, הריון זה הריון ולידה זה לידה. גניקולוגיה זו ההתמחות הכי קשה שמתקבלים אליה הטובים ביותר, וכמעט לרוב הגניקולוגים של קופת חולים יש את כל הציוד הנדרש במרפאות..

בקיצור, אנחנו בדילמה קשה, ונשמח לעזרה ותשובות.
    מה אתן עשיתן? למה? וכמה זה באמת היה משמעותי?

תודה רבה
10 תגובות
עמוד 1
  • הלכתי לגניקולוגית של הקופה שלי
  • כמו שאמרת לגניקולוגיה בוחרים רק את הטובים חבל לך על הכסף
    אני לקחתי של הקופ"ח והריון שלי הוא מאוד מיוחד לצערי

ותשמרי לך את הכסף לדברים חשובים יותר כמו עגלה איכותית מיטה שידה ביגוד מהמם ושות'
    המשך קל ותקין
  • גם אני הלכתי לרופאה מטעם הקופה
    יש להם שם הכל, גם חדר אחיות למוניטורים שעשיתי בשלב מתקדם יותר
    אני לגמרי בדעה של תות בננה

שיהיה קל ותקין

• ממליצה לחפש אולי רופא שהוא פרטי אבל עובד גם דרך הקופה.
    יש כאלו.
    ואם לא, אם ב"ה הכול בסדר,לחפש מישהו טוב דרך הקופה.
  • אני מאוד רציתי להיות אצל רופא פרטי שאהיה בהריון כיוון שהייתי בהריון בסיכון בהריון הראשון אצל רופא מהקופה אבל לא הייתי מרוצה.
    הלכתי לתייעץ עם רופאים שונים וכולם היו בדעה שלמרות שאני בהריון בסיכון ללכת לרופא מהקופה כי חבל על הכסף. אפשר לבחור גם רופא מהקופה
  • אני לגמרי בעד רופא פרטי.
    אצלי זה עבד טוב.

בהצלחה
    http://www.studio-liorit.co.il/index.php/galleries/pro-book
  • אני בהריון הראשון הייתי בפרטי -שלמתי קרוב ל2500 ש"ח ...
    האמת-אם אין סיבה או סכנה אז התשובה תהיה חיובית ככה או ככה...

עכשיו בהריון השני -אני למדתי ועושה דרך הקופה- אותו דבר, העיקר שאין סיבה והכל בסדר :) בהצלחה מאמי....
  • מטופלת בפרטי - אני הריון בסיכון
    ואין רופא בקופה שמתמחה בבעיה הספציפית שלי.
    משלמת 650 ש"ח אחת לחודש, באה אליו ומתקשרת מתי שאני רק רוצה,
    מעקב מסודר אחת לחודש, ושקט נפשי.
    מקבלת החזרים מהקופה וביטוח פרטי.

בהצלחה
  • אני מטופלת אצל רופא פרטי שמקבל דרך הקופה.
    הוא עושה את כל המעקבים שעושים גם בקופה - רק שהשעות אצלו יותר נוחות לי והוא מקבל אותי במרפאה הפרטית שלו.

• אני מאמינה שהכל בידיי השם.
    אם ההריון בריא תקין ומתפתח כמו שצריך זה לא משנה מי הרופא ...
    ברוב המקרים רופא פרטי לא יכול "להציל" הריון לא תקין.
    לכן אני חושבת שאם יש לך אפשרות כלכלית את יכולה בהחלט להתייעץ עם רופא פרטי רק לשם הנאה, הרגשה טובה ,או עוד כמה תמונות אולטרסאונד..
    אני לא יודעת באיזה קופת חולים את , אני בכללית יש לי רופא נשים מקסים ואני מאוד מרוצה.

כשביקשתי תמונות נתנו לי בלי בעיה וכך גם לגבי התייעצות עם רופאים או אחיות
    תמיד יש מיון נשים במרפאה זמין בשעות היום והערב ואן אין מקום במרפאה שולחים אותך למרפאה אחרת בסביבה את לא נשארת ללא מענה
    בשעות הערב כשאין מרפאות אם יש משהו דחוף את פונה למיון נשים או יולדות בלי צורך בהפנייה .
    יש גם אחות ליוי הריון שאת נפגשת איתה בדר"כ אחת לחודש ,
    היא נותת גם פלאפון אישי שלה בכל בעיה או פנייה אפשר להתקשר.
    יש גם קו אחיות בטלפון *2700 שזה גם 24/7

ככה שאת לא לבד!!!
    ... אני לא יודעת אם אין בעיה ספציפית או הריון ביסכון אני לא יודעת אם כדי לפנות לרופא פרטי
    שוב זה עיניין של יכולת כלכלית..מי שיש לה שיהיה לה לבריאות........

בהצלחהו המשך קל ותקין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה