-
הסיכון במי שפיר לדעתי אם אני זוכרת נכון הוא 1%
שזה אפסי גם עליי הרופאה לחצה לעשות את הבדיקה הזאת והיא נראת לי ממש מיותרת וכמו ניסיון לסחוט כספים שזה ממש מגעיל אותי
התוצאות שלך מעולות תנסי להתייעץ עם בנות שעשו מי שפיר
אני יודעת שלפני 16 (!!!!) שנים אמא שלי עשתה והמצב אז ממש לא היה כמו היום וברוך השם הכל בסדר
זה ממש אישי ולפי איך שאת מרגישה
תנסי לקחת חוות דעת שנייה אפילו בתשלום זה שווה לך
-
אני רוצה להגיד לך שעשיתי את בדיקת מי שפיר
וממש פחדתי לפני ..
אבל זה בכלל לא נורא כמו שעושים מזה עניין .
ביצעתי את הבדיקה עלה לי בסביבות ה450 ש"ח
באסותא הרצליה .
-
תודה בנות..
אני שמעתי גם מחברות שזו לא בדיקה כזאת נוראית כמו שעושים ממנה..
פרופסור שוחט, היועץ הגנטי שהייתי אצלו טוען שחבל לסכן את ההריון במי שפיר רק בשביל לשלול תסמונת דאון כי זה נראה לו מיותר לאור הממצאים האחרים ושאם כבר אני עושה אז להוסיף את הציפ הגנטי הזה שבודק עוד דברים.
הוא אומר שזה כנראה שני סימנים רכים שמצאו אותם במקריות ביחד.
הפרופסור שעשיתי אצלו את הסקירה אמר שאם הייתי באה אליו בעוד כמה ימים סביר להניח שלא היה רואה את הציסטה כי היא הייתה נעלמת.. ושהוא לא רואה מקום לדאגה ושאם היה במקומנו סביר להניח שהוא לא היה עושה עוד בדיקות. הוא אמר שהבדיקה תקינה לחלוטין מבחינתו.
אני חייבת להגיד שאני באופו אישי מרגישה מסחטת כספים אדירה ושהרופאים לרוב דוחפים לעשות בדיקות שלא תמיד הן הכרחיות ומצד שני הם לא בדיוק מרגיעים והאינטרס הכלכלי שלהם הוא גדול מאוד!
היום אלך להתייעץ עם רופא הנשים שלי
בכל מקרה אשמח לשמוע עוד דעות..
-
לא הייתי עושה, אני בטוחה שככל שההריון יפתח המוקדים האלה יעלמו...
התוצאה של החלבון יצאה טובה, אז מה הקטע?
-
נו אז תחכי שבוע ואז תלכי לעשות עוד בדיקה לראות שהציסטה נעלמה
חבל לך ישר לחשוב על כל הבדיקות האלו
הרופאים מפנים לבדיקה ואז הם מקבלים עמלות על זה אז יש להם אינטרס לגרום לך לעשות אותה
אני בשום פנים ואופן לא עושה אותה
-
אני רוצה מאוד להאמין שהרופאים הם לא כאלה נצלנים וסוחטים את האנשים באופן רגשי.
אם התוצאות תקינות אין סיבה לדאגה
אני מציעה בכל זאת להיות עם היד על הדופק
מאחלת לך המשך הריון קל ותקין
-
תודה על המענה. אחשוב עם בעלי ועם הרופא ואעדכן.
בהצלחה לכולןןןןן
-
טוב בנות החלטתי כנראה ללכת על הבדיקה
קבעתי לי למחר
הדבר היחיד שמחשיד זה 2 סימנים רכים באולטראסאוד
מה אתן אומרות?
-
אני אישית חושבת לא לעשות.
ואני לא חושבת שכל הממליצי שפיר בסיפור שלך פועלים ממניעים כלכליים כמו שהם פועלים ממניעים כסתחיים שלא תתבעי אותם אם חס וחלילה משהו...
מעטים הרופאים שלא פועלים לפי כסתח.
-
תראי, יש כאלו שעושות מי שפיר בלי קשר בשביל השקט הנפשי
עושים פרטי, יש הסדר עם הקופת חולים
והכל בסדר. חשוב רק לעשות אצל מישהו טוב.
במקרה שלך אם את לא רוצה לעשות אז אולי כדאי לפנות לרופא לייעוץ
אייל סיון וערן כסיף ואולי גם צלאל יוכלו לתת לך מענה
שלושתם התותחים בתחום ויוכלו יותר לכוון אותך
מעבר לכך שוחט הוא כנראה היועץ גנטי הכי טוב והוא לא ימליץ לך סתם לוותר על מי שפיר..
-
מיצי הקטע הכלכלי הוא לא בבדיקת שפיר
אלא בבדיקת דם שהיא חדשה מהחודש האחרון ועולה 5000 שקל אחרי החזר מהקופות והיא אמורה להחליף את השפיר והיא פחות מסוכנת כי זן רק בדיקת דם
זו הבדיקה שהרופאים דוחפים אליה
-
לא קראתי את כל התגובות, אבל אני רק רוצה לומר לך שגם לי זה היה בהריון הנוכחי, והרופא שלי אמר שאין לזה שום משמעות ואין צורך לדאוג!! העניין הוא שאני סומכת על הרופא שלי בעיניים עצומות (הוא מנהל מחלקה ורופא מומחה לפריון בבי"ח)
בסקירה השניה הציסטה נעלמה.
לגבי המוקד אקוגני יש אותו לכמעט 90% מהעוברים וגם לה אין שום משמעות.
אני לא עושה מי שפיר כי הוא בעצמו אמר שאין סיבה לזה ואין סיבה להלחץ.
ואני אספר לך יותר מזה - לפני 7 שנים, בהריון הראשון שלי, מצאו מוקד אקוגני ומערכת שתן כפולה.. עשו לי מזה כזה סיפור ודרשו ממני להפיל (גם בלי מי שפיר - שעליהם ויתרתי אגב). החלטתי להמשיך עם ההריון (ובדיעבד הסתבר שהכל באמת היה חסר משמעות), למרות כל הלחץ והחודשים שבכיתי שמשהו לא בסדר בילד! הילד ב"ה היום בן 6 וחצי, בריא ושלם תודה לאל.
אם את באמת לא רגועה, תעשי מי שפיר. אם זה פחות מלחיץ אותך (וזה באמת שום דבר - ואני חותמת לך על זה) אז אל תעשי.
-
בהצלחה
-
בנות מקסימות תודה על התשובות והעצות
אחרי הרבה לבטים החלטתי לעשות גם מכיוון שמגיע לי ממשרד הבריאות ואני אעשה אצל פרופסור שמתמחה בזה.
מקווה בעזרת ה שהכל יעבור בשלום ואעדכן אתכן בהמשך