בנות עזרתכן-חצי שמירת הריון-רופא תעסוקתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חברה בעבודה המליצה לי לפנות לרופא תעסוקתי על מנת לקבל אישור לעבוד חצי יום.
    משהי יודעת איך עושים את זה?
    מה הפרוצדורה?
13 תגובות
עמוד 1
  • משהו? מישהי?

• לפי מה שהסבירו לי, את צריכה הפניה מרופא משפחה לאורטופד, האורטופד בודק אותך וכותב מכתב לתעסוקתי, התעסוקתי בודק את כל ההפניות ומכתבים שואל אותך
    מס. שאלות ובודק אותך ואז נותן המלצה לביטוח לאומי. זה במקרה ותקחי שמירה
    וישלמו לך על זה מביטוח לאומי. אם לא, רק התהליך עד האורטופד ותגישי
    את הכל במקום העבודה שלך.
    לגבי התהליך בביטוח לאומי - אני לא יודעת אם שמירה חלקית עוברים ועדה.

בהצלחה!!!!!!!!!
  • ספרי לי....
    הייתי בשמירה פעמיים ויצאה נשמתי עד שנתנו את האישור לשמירה מביטוח לאומי.
    המקרה שלי הוא גניקולוגי-כירורגי. אז לא נראה לי שאורטופד קשור...

• סליחה, לא יודעת מאיפה הבאת את זה אבל אני בשמירה מלאה 3 חודשים עם חני, קיבלתי ל3 חודשים, משכורת מלאה פלוס, כי קיבלתי את הברוטו עם הנסיעות המשוקלל, ולא נסעתי בפועל

• לא מכירים בחצי יום כלומר את יכולה לעבוד רק חצי יום אבל אף אחד לא ישלם לך על החצי יום השני
    המדינה מכירה רק בשמירת הריון מלאה
    אם יש לך לך הרבה ימי חופש אז את יכולה אולי לנסות לעבוד חצי יום ולהשלים עם ימי החופש שלך
  • ימי החופש שלי אפסיים.....

• אהה.. אז כנראה אני מתחת לממוצע

• ביטוח לאומי הולך לפי בערך 8500
    הממוצע במשק נכון להיום- בערך 9300.
    אחחח... הם לא מעודכנים.

• אני גם שמעתי שלגבי שמירה חלקית לא מקבלים מביטוח לאומי, כך שאת יכולה פשוט להביא אישור מרופא, מה שכן, כנראה שתקבלי פחות דמי לידה כי השכר שלך יירד
  • אההה סושי.
    ברור.
    עוד שניה והכנסת מאשרת את היוזמה שלך!

• כן אני מעודכנת.

הכל חייב לעבור דרך אישור הנכות מהביטוח לאומי אז כשהלכתי לבדוק מה אני צריכה להגיש כדי לקבל את האישור עדכנו אותי על הגמלה.

בתסמונת דאון לא זכאים ל100% גמלה אלא רק ל30% (אח"כ נראה לי צריך וועדה והוכחות ושות' כדי להשלים ל50%.
    העניין הוא שהמעון לילדים מיוחדים יקר משמעותית ממעון רגיל. כך הבנתי. אז אני לא בטוחה בכלל שזה ישלים את הפער.........

ואני לא מדברת על טיפולים משלימים מפרטי שאני מתכוונת לקחת, ובטח אח"כ עם כל העניין הקוגניטיבי...

נו טוף, חושבים שבדאון לא משקיעים כספים.. הם כאילו מתפתחים ומתקדמים לבד

שלא לדבר על התלות בהורים שנותרת לזמן רב- שלא לומר- כל החיים.. לפחות כמו ילדי PDD כך נראה לי

אלוקים יודע לפי מה הם קובעים שיעורי תלות ונכות...

ו....אופס!! אז אנחנו בכלל לא מעמד הביניים
    אם כל אחד מאיתנו מרוויח בערך 8500 (הבעל האמת 9500 מעתה) אז אנחנו עדיין בשכבה החלשה

עכשיו אני מבינה למה אין לנו מרצדס
  • שמתם לב כמה

• לא מבינה בזה מקווה שראית תמייל שעניתי לך משבוע שעבר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה