צריכה עצות :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז בשעה טובה גיסתי ילדה היום בן וזה אומר שיש לנו ברית בערב חג.
    (רק בשביל שתבינו את הרקע, הילדה הקטנה שלה בת שנה וחצי... ויוש לה עוד 4 לפניה...)
    צריכה עצות איך להתמודד עם מבול השאלות שהולכות ליפול עליי בברית, מ-'למה' ו'מתי תורכם' ועד 'עשיתם בדיקות?'
    אני זוכרת את היום שהיא הודיעה שהיא שוב בהריון, איך פרצתי בבכי :-\ בייחוד בגלל שזה היה בשבעה של סבתא שלה וכולם שאלו מה איתנו. אני לא יודעת איך לעבור את 'האירוע' הזה בצורה טובה שלא תכניס אותי לדאון?

:( הלפפ!
12 תגובות
עמוד 1
  • מזדהה איתך בגלל שעדיין לא הבנתי למה, אבל משום מה כשהגיסה בהריון ואני עדיין לא זה מאוד מלחיץ אותי...
    אם את דתיה אני בעד כששואלים אותך "מה איתכם",לענות :

"בעזרת ה', תתפללו עלינו"

ולאלה שמנסים לברר ולחטט אם פניתם לרופאים, לענות: "ה' יעזור"

ככה אנשים מבינים שזה לא שלא בא לכם ילדים עכשו, וזה משתיק אותם יופי.

בהצלחה!!

מאחלת לך בעזרת ה' בקרוב מאוד תזמיני את גיסתך לברית שלכם, ותשכחי מהצער שעובר לך עכשו.

• וואי אני כל כך מזדהה איתך!!
    שלשום הייתי בארוע של בן דוד של בעלי, אשתו ילדה וכולם הסתכלו לי על הבטן ואמרו יאאלה בעזרת ה׳ והייתי נבוכה שכל שמיה הסתכלן עליי ובחנו אותי
    ובייחוד בעבודה כל הזמן שואלים אותי ןזה מחרפן אותי!!!

פשוט אני משתדלת לענות: בזמנו ובעיתו!
    ככה אף אחד לא שואל שאלות מיותרות...
  • ממי אני מזה מבינה אותך
  • תודה בנות :)
    לפחות חמתי המדהימה (טפו טפו טפו) הבינה שזה פשוט לא מצליח ולא שאנחנו לא רוצים ובאמת לא מציקה לי עם שאלות, היא אפילו שאלה ממש בעדינות אם אני מסכימה להביא את התינוק לסנדק לפני הברית (אומרים שזו סגולה או משהו).
    הבעיה היא הדודות המעצבנות שלא קולטות ובוחנות אותי (מרגישה יותר גרוע מאולטרסאונד) מה גם שממש שמנתי והבטן שלי יצאה

לשאלה מה איתכם או בקרוב אצלכם אני אומרת בעזרת ה' או בזמנו
    אבל כששואלים - 'לא מתחשק לך גם' - כלכך בא לי לענות כן אבל מה לעשות שאלוהים לא נותן לי ואני מאוד מתאפקת עם זה כי זה לא יפה.. עניתי לאחת הדודות שלי ככה והיא התפחלצה
    יש לבעלי במשפחה - דודה מיילדת, בת דודה גניקולוגית ועוד אחת שעובדת במחלקת נשים בבי"ח - ודווקא הבת דודה שעובדת במחלקת נשים כל הזמן רומזת לי שאלות של בדיקות, טיפולים וכו'!! אני יודעת שהמיילדת שואלת את חמתי אבל לפחות היא לא באה אליי.. אוף :(
    אני חייבת לעשות לעצמי מסננת ולחייך כששואלים ולהישאר פוקר פייס (הבעיה שישר מתחילות לי דמעות בעיניים) מפחדת להתפרק אחרי שנחזור הביתה
    אתמול ממש התפרקתי עד שבעלי אמר שאולי עדיף שאני לא אבוא.. אבל לא נעים ולא יפה לא להגיע לברית..

בעזרת ה' כולנו נתבשר בבשורות טובות, תקינות ובסופם ידיים מלאות וחיים שלווים וטובים הייתי חייבת לפרוק אתמול תודה רבה עודדתן אותי שאני לא לבד במקום הזה
  • נשמה, אני עונה לך שוב כדרך ההונגרים: מה עושה אדם במקום שלא טוב לו? הולך משם!!! את לא צריכה לדפוק חשבון לאף אחד! ושהדודות יתפחלצו עד מחר! כולם יסתדרו, אל תדאגי להם... אני במקומך הייתי שולחת את הבעל מצויד בתירוץ שאת לא מרגישה טוב, ואז הרווחת שתי ציפורים: יחשבו שאת בהריון וגם בחגים לא יציקו לך... את יודעת שאני הרבה פחות סודית ממך, אבל מה שלא בא לך שידעו, את ממש לא צריכה לומר! אלה החיים שלכם והזוגיות שלכם, וגם אם לא הייתם רוצים עכשיו ילדים זו הייתה זכותכם.. בהצלחה חיבוקים..
  • מאמי בכנות בתקופה של הניסיונות טבעי ושל הטיפולים
    מידי פעם הייתי נמנעת מללכת לברית או בריתה
    כי היה לי מאוד קשה .......
    וזה בסדר אם תרגישי שאת לא יכולה או לא רוצה ללכת
    תרגישי עם עצמך בנוח
    גם אם רק בעלך הולך זה בסדר..
  • כ"כ מזדהה איתך!,
    גם המבטים נופלים עליי כל הזמן וזה כ"כ מחרפן!!
    תכלס גמלי ממש בא לצאת על אנשים.. אבל צריך לשמור על נימוס .

אני כ"כ בדעה שלך, וזה בסדר, גם אני לא הגעתי לברית ופגישות עם חברים רק בגלל שחברות שלי עם בטן של הריון ורק אני לא, זה כ"כ מייאש.
    אבל מה לעשות.. צריך פשוט להירגע , [ואני מדברת גם אל עצמי עכשיו ><],
    בלי לחץ, לא לחשוב עלזה. עם כמה שזה קשה..
    אני נהייתי בנאדם אחר כבר. אני כל הזמן בדיכאון מזה , בעלי כבר לא מבין מה עובר עליי, אני פשוט בנאדם אחר כבר :(
  • כ"כ מזדהה איתך!,
    גם המבטים נופלים עליי כל הזמן וזה כ"כ מחרפן!!
    תכלס גמלי ממש בא לצאת על אנשים.. אבל צריך לשמור על נימוס .

אני כ"כ בדעה שלך, וזה בסדר, גם אני לא הגעתי לברית ופגישות עם חברים רק בגלל שחברות שלי עם בטן של הריון ורק אני לא, זה כ"כ מייאש.
    אבל מה לעשות.. צריך פשוט להירגע , [ואני מדברת גם אל עצמי עכשיו ><],
    בלי לחץ, לא לחשוב עלזה. עם כמה שזה קשה..
    אני נהייתי בנאדם אחר כבר. אני כל הזמן בדיכאון מזה , בעלי כבר לא מבין מה עובר עליי, אני פשוט בנאדם אחר כבר :(
  • בוקר טוב בנות,
    חשבתי לא ללכת, באמת. אבל חמתי באמת בסדר איתי ולא מגיע לה שאני לא אכבד אותה. חוצמיזה, שכשאמרתי לבעלי שאני חושבת לא להגיע הוא ממש נפגע - היה לנו ריב רציני אתמול, בגלל זה..
    הבעיה שלי היא כזאת - אני לא מסוגלת להגיד לגיסתי מזל טוב אפילו!! לא דיברתי איתה מאז הלידה. קשה לי כל כך.
    מאז שהיא ילדה את הבת הקטנה שלה אני בלי גלולות - שנה ועשרה חודשים.
    אני מסתכלת על הילדה הזאת ונזכרת בזמן שאנחנו מנסים להיקלט - כל כך קשה לי עם זה.
    אני מגעילה את עצמי שאני לא מצליחה לשמוח איתו וזה לא מגיע לו - והוא צודק - אם זה היה ברית של מישהו מהצד שלי לא הייתי חושבת בכלל אם ללא ללכת - אין מצב כזה...

נלך ונקווה לטוב! אני צריכה למצוא שמלה שתסתיר את הבטן השומנית שלי :(
  • היי מאמי! מבינה ומזדהה איתך כל כך!!
    האמת שאני גם נמנעת בתקופה האחרונה יותר מאירועים.......שולחת את בעלי לבד
    בנושא הזה שזאת גיסה ואת ממש מרגישה שזה יעשה לך רע אז הייתי אומרת לך לא ללכת אבל תחשבי על זה לעומק, עדיף שתלכי אפילו לקצת זמן ורק תראי את הפרצוף שלך ותנסי להתנהג רגיל כי אם לא תבואי יותר ידברו ותרגישי אחר כך לא נעים מגיסתך...

תדברי לפני זה עם בעלך ותסבירי לי את הקושי שהוא באמת לא יכול להבין אותך...ושאת הכי היית רוצה לפרגן ולשמוח בשמחתם של אחרים אבל כל הכאב והתסכול שאת עוברת לא השאירו מקום לזה....זה בלתי נשלט

תבקשי ממנו לבוא לקצת לזמן...תיגשי לגיסתך תנשקי אותה ותגידי מזל טוב...

וכל מי שישאל אותך תחייכי חיוך ענקי (וצבוע) ותגידי כמו שאוראל אמרה- כל דבר בזמן שלו
    ואם ימשיכו לחפור....תגידי הכל טוב! והכי חשוב לחייייךךךךך
    אל תתני לאף אחד לרמוס אותך! הם שואלים כי הם באמת לא מבינים וחלילה הם לא רוצים לפגוע!
    ואל תפרטי להם על כלום, לא בדיקות ולא שאת רוצה ולא כלום
    זה לא עניין שלהם!!
    איה
  • זה לא כל כך קל :(
    הם גרים ביישוב שנמצא בשומקום - כמעט שעתיים נסיעה מהבית שלנו..
    אתמול דיברתי עם בעלי על זה אבל הוא לא כ"כ מבין... כאילו מבין אבל נפגע מזה שככה אני מרגישה. מרוב שהרגשתי רע אמרתי לו שאם אומרים לי משהו אני אומרת שיש בעיה והיא לא אצלי. (דודה שלו כבר אמרה לי פעם.. שאולי כדאי שנבדוק אם יש לי בעיה..)
    אח"כ הוא טיפה הבין אבל עדיין קשה לו עם זה והוא דיי לוחץ כי ישגעו אותו אם אני לא אגיע..
    ואם זה לא מספיק אז גם ההורים שלי מוזמנים וכנראה יגיעו לברית ואחותי החמודה התבקשה לצלם את האירוע (קמצנים!!!!) אז זה אומר שנצטרך להגיע ראשונים ולצאת אחרונים...

• מה אני אגיד לכן בנות, אני ממש מרגישה שאתן היומן האישי שלי, שלכן אני יכולה לספר הכל!
    אז עדכנתי מי שראתה שהייתי בבדיקת דם היום והיא יצאה שלילית - עדיין לא קיבלתי מחזור ןזה ממש מפחיד אותי, אני פוחדת מוות להתחיל טיפול הכדורים וכו׳, בחיים לא הייתה לי בעיה.

חמתי גם בסדר איתי אף על פי שהיא ממש רוצה שיהיה לה נכד מהבן שלה, אז החא התקשרה אליי 3 פעמים הזמן שהייתי בעבודה ולא עניתי כי הייתי עסוקה ושעניתי היא שאלה :״נו..יש לך משהו לספר לי??״ וכל כך הרגשתי שאני מאכזבת שזה ממש לא אמור להיות ככה!
    כל היום לא היה לי מצב רוח, הרגשתי רע וגם השאלות האלה...גם אמא שלי שאלה ולא יודעת, כולם םתאום כזה...עבר עליי יום מגעיל!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה