הצילו גילו לי סכרת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני רגילה כ"כ לפחממות והרבה ועכשיו אסור לי , בנוסף גילו לי דלקת בשתן סטקטוקוקופוס B .הרופא שלי אמר שאצטרך לקבל זריקה בלידה ולא אמר כלום לגבי נטילת אנטיביוטיקה עכשיו .... מישהי יודעת?? בנוסף למישהי ניסיון ויכולה לתת לי טיפים לת**** בסכרת הריון????
    אני מפחדת
    יפעת :)
14 תגובות
עמוד 1
  • תירגעי..אל תכנסי ללחץ..
    לא הפנו אותך למרפאת הריון בסיכון? אמרו לך רק לשמור על דיאטה?אם כן במרפאה להריון בסיכון הם ממש עוזרים מבחינת תפריט..
    .
    עדיף שלא לאכול לחם מקמח לבן..אלא לחם מקמח מלא ושיפון..
    לוותר על מאכלים עתירי סוכר וחטיפים..לאכול ארוחות מבושלות ומזינות..למשל אורז עם עדשים..מרק עוף עם ירקות ..סלטים גבינות..עדיף לא שמנות..מדי פעם מותר להתפנק
    לשתות הרבה מים..
  • לגבי הסטרפטוקוק B הידוע בכינויו GBS:
    תקבלי במהלך הלידה אנטיביוטיקה לוריד. תהיי מחוברת לשקית, כמו עירוי.
    וזהו. אין מה לחשוש מזה בכלל.

אם יש לך דלקת בשתן, לא משנה אם זה הGBS או סתם משהו אחר את אמורה בהחלט לקבל אנטיביוטיקה(שמותרת בהריון) נגד הדלקת.
    את עשית תרבית שתן שיצאה חיובי? והרופא לא רשם לך כלום? תבואי אליו שוב לגבי העיניין הזה.

אם יש לך סכרת הריון , כמו שאמרה תותי אמורים לשלוח אותך למעקב של מרפאה בסיכון וגם לקבל דיאטנית שתבנה לך את התפריט ותסביר לך מה עושים.
  • יפעתי אני מבינה את הלחץ שלך
    אצלנו במשפחה יש הרבה סכרת וסכרת הריון
    אבל מגיע לך התייעצות עם תזונאית והיא תתאים לך תפריט ואם תדבקי לתפריט ותהיי ילדה טובה זה יגמר כאן
    אבל לכי לתזונאית עוד היום לקבל הכוונה כי יש המון דברים שאסור לאכול בכלל או מותר לאכול רק בפעם בשבוע
    בהצלחה מאמי אל תדאגי יהיה בסדר ותעדכני!!

• אני הייתי עם סוכרת הריון מאוזנת ע"י דיאטה בלבד
    בכיתי,והייתי באבל שבוע או יותר... שאלתי את עצמי שוב ושוב למה זה מגיע לי
  • קודם תודה לכל אחת ואחת מכן כבר שלושה ימים שאני קוראת את כל מה שכבתן לי לפחות 3 פעמים ביום וזה נותן לי כח אז תודה מכל הלב !!!!!
    הלכתי למרפאת סכרת והתחלתי דיאטה , לא קל ...
    אבל אני משתדלת מאד..

אסקי יש לי כמה שאלות מנסיונך ....
    האם הסכרת עברה לך אחרי הלידה ?
    איך הייתה לך הלידה ומה היה המשקל ?
    מותר במבה ?
    עוגיות ללא סוכר?יש לך המלצה לגבי ערב החג , איך להעביר אותו , מה לאכול ?...
    חמתי מרוקאית וכל האוכל שלה עם סוכר ... ואני ממש לא יודעת מה לאכול בחג ..(אמא שלי נפטרה)

הדיכאון עובר ? מתרגלים ?

תודה לכולכן אתן מדהימות !!

• ולגבי הדלקת ניגשתי לרופא אחר , קיבלתי אנטיביוטיקה לחמישה ימים בשם "אמוקסיליב" מישהי מכירה ?

• אני עדיין לא יודעת אם הסוכרת עברה לי , צריכה לעשות העמסה של 75 גרם (עושים את זה כ8 שבועות לאחר הלידה )
    הלידה שלי הייתה מאוד מהירה בשבוע 39+1 ילדתי ללא אפידורל תוך פחות מ10 דקות בחדר לידה ,הטיסו אותי ממיון יולדות לחדר לידה על המיטה בעמידת 6 עם סדין מעליי כשהראש כבר כמעט בחוץ ואני עם צירי לחץ
  • מה שענו לך תהיי חזקה זה שווה את התוצאה בסוף
  • מישהי יודעת מה הערכים התקינים שצריכים להיות לפני השינה ?
    כמה שעות לפני השינה מותר לאכול ארוחה אחרונה ?
    הערכים שלי בלילה מאד גבוהים משום מה .. אוף אני כבר מיואשת מהסכרת וממש מפחדת הרופאה אמרה לי שאם לא אתאזן תוך שבוע אתחיל לקבל זריקות

• היית אצל דיאטנית ?
    בגדול רצוי לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות
    בלילה לפני השינה אני ממליצה על ארוחת לילה פרוסה עם ממרח שומני או חלבוני
    מאוד חשוב לאכול כמות מספקת של פחמימות כי גם חוסר של פחמימות גורם לגוף לשחרר מהכבד סוכר ואז הערכים עולים ואת זה מאוד קשה לאזן ...לפני שאת עולה למיטה תאכלי משהו ובבוקר חשוב שהצום לא יעבור את ה8 שעות,מה שעשיתי מיד כשהתעוררתי מדדתי ליד המיטה .
    ורק שתדעי לך שאינסולין זה לא נורא בכלל ,ועוד משהו לא מתחילים ישר להזריק כל ארוחה ,בהתחלה למשל מזריקים רק בערב אם יש בעיה נקודתית ורק אם יש בעיה לאזן את כל הארוחות מזריקים גם לאורך כל היום ,אבל לפחות תאכלי לאכול כמו בן אדם
  • והערכים תלויים מתי אכלת בפעם האחרונה ,אם זה נגיד שעתיים אחרי או שעה אחרי הארוחה אז כרגיל 120-130 ,אם זה יותר אז עד 100 אני חושבת
  • תודה לך יקרה!! מה זה ממרח שומני ? ממרח שוקולד נגיד???? אפשר?

• בתור אחד שהייתה עם סוכרת הריונית בהריון הקודם וכנראה גם בהריון זה אצטרך לשמור, זה לא אומר שאסור לה שום דבר מתוק אבל הכל במידה. את יכולה לאכול 2 פירות ביום (אני הייתי אוכלת גם 4), את יכולה לאכול מעדנים מתוקים שיש בהם 0% שומן ומסומנים בתו מיוחד לסוכרת, כל המוצרים לחולי סוכרת מותרים לך, יש עוגיות,.יש ממרח שוקולד, וגם שוקולד ללא סוכר אבל כמו שציינתי לא להגזים. הטיפ הכי חשוב לאכול ארוחות קטנות 5 ארוחות ביום ברווחים של 2-3 שעות בינהם, זה יגרום לגוף שלך להיות מאוזן מבחינת סוכר ובכך גם יגרום לירידת חשק לדברים שאסור לך. זה קצת קשה בימים הראשונים אבל תוך שבוע עד 10 ימים תראי שאת שולטת במצב.
    אני מאחלת לך בהצלחה , המון משמעת עצמית, תחשבי את עושה את זה בשביל יצור קטן שתפקידך לדאוג לו.
  • לא כזה שומני :) יש בזה לא מעט פחמימות , אפשר למשל שמנת 30% גם חלבון וגם שומן ,אפשר ממרח שקדים אני חושבת אולי גם בוטנים ,אבוקדו ,טחינה,והכל במידה
    גם קוביית שוקולוד אחת לא תעלה לך סוכר ברמות על ... אני אכלתי שוקולד מריר 85% יש בו 29 גר פחמימות ל100 גר ככה לא הייתי מרגישה רע אםם אכלתי יותר מקובייה או 4
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה