בנות אני זקוקה לעצה למי שמכירה את הנושא..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה
    בנות אני לא ממש יודעת איך להתייחס לזה
    איתמר שלי כמעט בן 4 והוא לא אוכל לבד! מה עושים איך גורמים לו לעשות את זה?
    אז כמובן ששטויות כמו ממתקים עוגות גלידות וכו' הוא אוכל לבד, אבל ארוחות אני צריכה לשבת ולהאכיל אותו ,ממש לשים בפה,זה ממש מתסכל בהתחשב בעובדה שאוטוטו אלד ואז זה לדאוג להאכיל 3, הגננת בגן אומרת שבגן הוא אוכל ממש לבד ולא מבקש עזרה, כך שהוא יודע אין לי ספק שזה פינוק,
    הגננת אמרה לי שכדאי לעבוד איתו על זה, בכך שאושיב אותו עם צלחת ולא לדבר איתו ולא לשבת על ידו, לומר לו בתאבון עכשיו אוכלים, אז היום עשיתי את זה ומ18:10 בערך ישב עד 19:45, וגם הוא לא סיים!!! זה תיסכל אותי קצת....רעיונות?הצעות?מה עושים?זה כ"כ נורא?
8 תגובות
עמוד 1
  • אחנו הרבה פעמים אוכלים ביחד.

תשתפי אותו בהכנת הארוחה.

תשאלי אותו מה הוא רוצה לאכול היום, ותכיני לו.

הוא כבר גדול, ויודע לאכול עובדה שבגן הוא אוכל יפה.

אני לא הייתי יושבת לו על הראש, שיאכל כמה שרוצה. ילד רעב אוכל
    פייס: ortal_hori

• ב"ה

אני יודעת מתוקונת, העניין שנראה לי שהוא עושה דווקא,
    לדוגמא לפני יומיים הוא אמר לי אימא אני רעב אז שאלתי אותו מה הוא רוצה לאכול לארוחת ערב הוא לא הסכים לענות הבנתי מהפרצוף שעשה שחשב על איזה ממתק,
    אני יודעת שילד רעב אוכל, אבל הוא עושה הכל על יד השולחן חוץ מלאכול ומה לעשות שגם לז יש דד ליין כי צריך גם לישון,
    לא יודעת לי נראה שזה יותר מזה.
  • תשבי ותדברי איתו
    תגידי לו שהוא ילד גדול
    שכמו שהגננת לא מאכילה אותו גם את לא
    תסבירי לו שהוא צריך לשמש דוגמא לאחים הקטנים
    לפני האוכל תזכירי לו שהוא אוכל לבד
    תשבו יחד איתו ותאכלו
    שיאכל כמה שהוא רוצה
    אל תנהלי איתו מאבק
    תנסי תהכין לפעמים הראשונות אוכל אצבעות שהוא יכול לאכול עם הידיים כמו פיצה, מאפינס, סנדוויץ..
    ולהעצים אותו על העצמאות הזו

• אוקיי אז ככה....
    לפי מה ששמתי לב ילדים אוהבים לראות מעט בצלחת.
    נניח שתי פרוסות עיגול של מלפפון ולא מלא מלפפונים חתוכים. אם אפשר אז לקנות בחנויות המגניבות חותכי ירקות שחותך בצורות מסוימות.
    אם היה טעים ויסיים הוא יגיד שרוצה עוד... כך גם לגבי כל שאר המאכלים.
    בנוסף יש מחבת בצורות... אני ראיתי מחבת בצורת כוכב ויש גם בצורת חיות. אם תעשי לו חביתה בצורה הוא יאכל לבד לפחות את רוב החביתה.
    לשם תדחפי גבינה שתימס. הוא לא ירגיש...
    בנוסף לפעמים השולחן שהם תמיד יושבים עליו נראה להם משעמם, תנסי לשנות לו מקום.
    בהצלחה!!! מה שחשוב זה יצירתיות... תעדכני....
  • אמרת את הדבר הכי חשוב- ילד רעב אוכל!
    תשאלי את הגננת מה המאכלים שהוא אוהב בגן וכשאת מכינה לו ארוחת ערב, שיהיו בצלחת כל מיני אפשרויות (שהתירוץ לא יהיה שיש רק דבר אחד שהוא לא אוהב).
    לפני האוכל תסבירי לו שהוא כבר ילד גדול ואת סומכת עליו ואין לך שום כוונה להאכיל אותו- אם הוא יאכל יופי וגם אם זה, זו החלטה שלו.
    תבהירי לו שזו ארוחת הערב ואחרי שהיא תסתיים, המטבח נסגר עד מחר בבוקר.

לא יאכל? אין בעיה. שילך לישון בלי ארוחת ערב (לאף אחד עוד לא קרה כלום מלא לאכול ארוחת ערב, בטח אם הוא אוכל מסודר במשך היום ובטח אם הוא לא באחוזון 5 ומטה). מתעורר רעב בלילה? רוצה לאכול שעתיים אחרי? אין! המטבח נפתח רק בבוקר. זה יהיה קשה מאוד (כי כולנו פולניות בעצם), אבל תזכרי שזה לא ייקח יותר מפעם אחת או פעמיים בשביל שהוא יבין שאת לא צוחקת, ועליו לאכול את ארוחת הערב שלו.

בהצלחה!

• ב"ה

בננות תודה על העצות, הכל מובן....
    איתמר אוהב מאוד דווקא לאכול ירקות אני חותכת לו עגבנייה+מלפפון (חצי ) שמה לו קצת מלפפון חמוץ וזיתים ( הוא מת על זה )!!! הוא יושב ואוכל סלט ויכול לאכול רק סלט!!! את הלחם הוא לא אוכל כמו שצריך (אני יודעת שהוא לא מת על זה ) אבל מה לתת במקום?? הוא צריך משו שישביע לא???
    אני יודעת שאוכל מבושל הוא אוהב הכי אבל אוכל מבושל יבש ( בלי רוטב בכלל ) ,
    בשבת זה הכי בעייתי כי אוכלים מאכלים עם רוטב אצלנו והוא תמיד עושה פרצופים שזה מגעיל ומצד שני בעלי מתעקש שילד צריך לאכול מהכל ז"א לא מכינים לו מנה במיוחד!
    מה אתן אומרות???
  • זה שהוא לא אוהב רוטב זה די שכיח , גם שלי בן 4 לא אוכל רוטב פרט לקטשופ שהוא שם לבד (רואה שזה אכן קטשופ) כל דבר אחר ממש מעורר אצלו בחילה. והבעיה עם ארוחות שבת מוכרת גם לי, אני מכינה לו אוכל פשוט בנפרד, שניצל + ירקות או משהוא בסיגנון. הכי חשוב לא לעשות מזה סיפור זה רק ילחיץ אותו יותר.
    ורק כי צרת רבים חצי נחמה בן אחותי בן 5 לא מוכן לאכול כלום פרט לקונפלקס וממתקים בבית, נדיר שהוא אוכל נקניקיה 1 או חביתה, בגן בגננת מאכילה אותו בכפית מה שאפשר.
  • סלט זה תוספת לא מנה עיקרית.

קודם אוכלים את העיקר, אחר כך סלט.

להכין מה שהוא אוהב, אם לא אוהב רוטב - לא לשים לו.

אם לא רוצה לאכול - שלא יאכל. למחרת הוא ילמד ויאכל כמו גדול. תראי סופר נני זה בדיוק מה שהיא מלמדת
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה