אז בקשר לזירוז - שאלות מספר... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז כפי שאתן יודעות ב6/10 יש לי זירוז בע"ה
    ואם הכל יילך כשורה אפגוש את הנסיך בתאריך זה!!
    שאלות...למנוסות או יודעות...
    אם הבטן עוד גבוהה ועושים זירוז..איך התינוק אמור לצאת
    אני אמורה ללחוץ עד שיירד?? סליחה על הבורות אבל אני בפאניקה
    שאולי עד אז ההריון לא יהיה בשל ואני אעבור עינויים!!!
    הפיטוצין יוצר פתיחה וצירים??? או שיכול להווצר מצב רק לצירים
    ולמרות שהראש בתעלה כבר אגיע לקיסרי???
    והכי חשוב...באיזה פתיחה עושים אפידורל???
    אמאאאא פאניקההההה

19 תגובות
עמוד 1
  • מזרזים בכל מקרה
    אם מחליטים לזרז זה לא משנה באיזה גובה הבטן.
    הזירוז יוצר צירם ויצר פתיחה
    אפידורל אפשר מפתיחה 4 נדמה לי...
    בכל לידה אפשר להגיע לקיסרי..
    אבל למה לחשוב על זה?
    תתרכזי בלידה
    תדברי עם העובר שלך
    תאמיני בעצמך ובגוף שלך
    זו לא מסכת עינויים! זו חוויה מורכבת ויש רגעים כואבים
    אבל שוכחים הכל
    עשיתם קורס הכנה ללידה?

• אני תמיד אומרת שכל אחת והסיפור שלה...
    לי למשל הפיטוצין לא הזיז ובסוף נותחתי.
    ולעומתי, יש נשים שכמה שעות אחרי הזירוז, הפתיחה היתה מלאה והצירים היו מהירים מאוד.
    ולגבי הבטן, ממש לא מסתכלים על זה, זה לא מהווה שיקול אם כן לתת זירוז או לא.
    הכי חשוב שתחשבי חיובי ובלי לחץ וכמובן שזה דבר חולף שצריך לעבור אותו בכיף או פחות בכיף.
    שתצאו בידיים בריאות ומלאות באושר!!!!!

l]
  • למה עושים לך זירוז?
    הזירוז יוצר צירים ופתיחה
    לי עשו זירוז בהריון ראשון
    וקיבלתי אפידורל מפתיחה 3 וחצי אחרי שממש התחננתי והאחות ביקשה אישור מהרופא שיעשו לי אפידורל .

• מקווה בשבילך שתתפתח הלידה ללא הזירוז בכל אופן
    ממליצה לך לשבת על כדור פיזיו זה עוזר להבריג אותו למטה
    איני יוידעת אם את מאמינה אבל יש דבר כזה שנקרא ריבת אתרוג והא מחולק אחרי סוכות אצל הרבנית לאה קולדצקי שתחייה הרבנית קניבסקי ז"ל
    והוא עוזר בלידה קלה כמה שניתן
    מלבד זאת יש הפרשת חלה שמומלץ לעשות בחודש 9
    וללכת למקווה ולהתפלל בהדלקת נרות של שבת
    ויש גם ברכה ללידה קלה
    גם אם את לא דתיה אני ממליצה בחום אני מכירה המון בנות שעשו וזה נותן הרגשה טובה
    המון בהצלחה בכל אופן
  • ב"ה

מאמי!!! אל לחץ, אני עשיתי זירוז עם איתמר ( הייתי כבר 41+4 ) הגעתי לבי"ח עם פתיחה של 2.5 ס"מ, הכניסו אותי לחדר לידה ( בגלל שיום אחרי כבר הייתי אמורה להגיע לזירוז בכל אופן ) , הרופאה ראתה שהצירים " מגוחכים " ככה היא קראה לזה ואלו לא צירים שיובילו ללידה ולכן קיבלתי מנת פיטוצין , קודם קיבלתי אפידורל אח"כ לפי המוניטור בדקו אם אני מרגישה את הצירים וכשאמרתי שלא אז שמו לי פיטוצין , שמו לי ב11:30 בבוקר וילדתי ב19:20 בערב,זה בכל זאת לוקח זמן
  • אני קיבלתי פיטוצין ב-2 הלידות, כל פעם מסיבה אחרת,
    וללא שום קשר בין 2 המקרים.

אני אישית העדפתי ללדת לידה טבעית, ללא משככי כאבים - אבל כל אחת והבחירה שלה (זה לא "פיקניק" אבל אפשר להתמודד).

אצלי הפיטוצין בא לסדר ולהגביר את הצירים (ב-2 המקרים הצירים שלי היו לא אפקטיביים ללידה).
    במקרה שלי הפיטוצין ניתן בהדרגתיות, ככה שאם במקרה הייתי מחליטה לקבל אפידורל אחרי חצי שעה / שעה של צירים עם פיטוצין - הייתי יכולה לבקש אפידורל ולקבל (זה תלוי כמובן אם יש מרדים זמין).

• וואי בנות הרגעתן אותי קצת למרות שאני עדיין חופרת לעצמי בראש..חחחחח
    אבל מעדיפה לא לקרא ולא לדעת כי יש ויש מקרים נכון???
    מתמקדת בלהכין לו את החיים מחוץ לרחם ולעשות לו נחיתה רכה ;)
    בקיצור מרגישה כאבים למטה וקצת לחץ אז כולי תקווה שהוא ממש נמוך והבריג
    את עצמו והוא מוכן לשיגור!!

• פיטוצין עושה צירים. זהו.

הצירים (לא משנה אם הם שלך טבעי או מהפיטוצין) כבר עושים את הפתיחה.

מצב הבטן שלך(בטן נמוכה בטן למעלה למטה בטן ירדה לא ירדה) ממש לא משנה כשאת באה ללדת!!!!
    היא יכולה לרדת תוך כדי הלידה.
    העובר יכול להתברג תוך כדי הלידה- ז"א תוך כדי שמתקדמת הפתיחה והמחיקה העובר יכול להתברג. הוא ממש לא חייב להיות מוברג לפני.

לפעמים בנות מגיעות למחיקה 100 ופתיחה 10, ואומרים להן ללחוץ ככה ברגוע איך שהן מרגישות לחץ בשביל להבריג את הילד. (המיילדת נמצאת בשאנטי)
    יש בנות שמגיעות למחיקה 100 ופתיחה 10 ואומרים להן כבר ללחוץ בשביל להוציא את העובר (המיילדת עומדת כבר בפתח מוכנה, ואומרת לכל המטרידים "אני בלידה")

אגב ללחוץ(בשני המקרים המתוארים למעלה)- זה כמו שאת הולכת לעשות קקי

עוד נקודה חשובה- לפעמים, אם הזירוז הוא לא קריטי מעכשיו לעכשיו (קריטי- עכשיו העובר צריך לצאת כי חס וחלילה משהו) אז אם זה לא קריטי, והפיטוצין לא עוזר קרי: לא עושה צירים\לא עושה צירים מספקים (כאלה שמובילים לפתיחה)
    עושים הפסקה של מספר שעות (לא זוכרת את המספר) . ולמחרת שידור חוזר.
    לפעמים, במקום לעשות שידור חוזר, מוציאים את הפיטוצין ושמים מזרז אחר יותר חזק.
    בדכ מפתיחה 4 מקבלים אפידורל.
    אבל אם תגיעי לפתיחה 4 והכאבים לא יהיו מי יודע מה כואב בשבילך..., את יכולה לחכות עד שבאמת יהיה כואב ויתנו לך
    גם בפתיחה אחרת. זה לא שרק בפתיחה 4 את יכולה לקבל.
    יכול להיות מצב שיהיה לך כואב לפני פתיחה 4 ולא יתנו לך אפידורל, אז דעי לך שאת יכולה לנסות דברים אחרים לשיכוך כאבים. יש קוקטייל שזה זריקה של תערובת של כל מיני סמים (זה פחות משכך זה יותר ממסטל) יש גז צחוק...
  • אני עשיתי זירוז פיטוצין ולפני שהזריקו לי את הזירוז אמרו לי שיכול להיות ולא תתפתח לידה ויפסיקו עם ההזרקה..אז אני עשיתי את הזירוז וישר הפתיחה התחילה לא עברו יותר מ 20 דק' את יכולה לבקש אפידורל כשהפתיחה מתחילה(ברור תלוי מתי המרדים יגיע)עד שהוא הגיע אלי כמעט הרבצתי שם לכולם חח בגלל זה אם את מראש כבר החלטת שאת רוצה לקחת אפידורל ולא לנסות בלי(למרות שלפי דעתי לידה עם זירוז היא דיי קשה וכדי לקחת אפידורל מההתחלה ולא לסבול ואחרכך לקחת כמוני..)אז לפי דעתי תבקשי ברגע שהפתיחה מתחילה..
    בפפתיחה 6 הורידו לי את הזירוז בפתיחה 7 קיבלתי אפידורל עברה שעה והתחילו הלחיצות ..
    בלידה עצמה יכולים להתפתח הרבה דברים אני מכירה מלא בנות שהיו בחדר לידה ובפתיחה 10 לקחו אותן לקיסרי בלי הודעה מוקדמת..תלוי איך הלידה מתקדמת העיקר שיוולד בריא ושלם הכי חשוב על הלידה מתגברים בסופו של דבר שיהיה לך בהצלחה!

• תקשיבי - אם מתכננים לתת לך פיטוצין ואת מתכננת לקחת אפידורל, תדאגי שאחיך (המרדים!) יהיה קרוב אלייך מוכן!
    לי הפיטוצין עשה כאלו כאבי תופת, שפשוט ראיתי את אלוהים!!!

אני לא ממש יודעת איך אחרות קיבלו את זה, אבל לי זה באמת עשה כאבי תופת נוראיים כבר בציר הראשון (בפתיחה 3) וקיבלתי אפידורל ישר אחרי הציר הראשון, ומשם הלידה התקדמה בצ'יק..

• מצחיקולה "מוכן לשיגור"
  • צוצית הלידה שלי כנ"ל צרחתי לאלוהים ודיברתי אך ורק שטויות במיץ

• סבבה הבנתי את הרעיון הכללי...אבל אם מביאים פיטוצין ושמים אפידורל
    ואין פתיחה, מה עושים??? סתם שמו לי??? וברור שאני אלד עם אפידורל
    לא באתי לעולם לסבול...חחחח
    הראש כבר ממש בתעלה ונמוך אמר לי הרופא שבוע שעבר..

• אם לא תהייה מצוקה עוברית
    ואת תשארי סגורה ומסוגרת
    מפסיקים פיטוצין
    ממשיכים למחרת

אבל אם הוא כבר למטה סביר מאוד להניח שתלדי, אין לו הרבה להדחף, רק החוצה!
  • בסדר גם שלי באשפוז היה ממש למעטה כשהרופאים בדקו פתיחה הם אמרו לי שהראש שלו ממש נמוך והספיק לי 20 דק פיטוצין בשביל שתתחיל פתיחה ללידה..אז אני לא חושבת שזה לא יעזור
    בדרך כלל מי שזירוז לא עוזר לה זה מי הזמן פשוט לא הגיע..לחברה שלי עשו במשך 3 ימים רק זירוזים כלום לא עזר היא היתה שבוע 38 בסוף ניתחו אותה בגלל שהיא לא הרגישה תנועות ..

• למה החליטו לעשות לך זירוז???
    יש לך עוד כמה שבועות טובים, שיכול להיות ותתפתח לידה באופן טבעי.

בלידה הראשונה הגעתי עם ירידת מים, ורצו לעשות לתת לי ישר פיטוצין עם פתיחה1, כבר הכניסו אותי לחדר לידה, ותביני - העובר ואני בסדר, לא בסיכון, עדיין יש מספיק מי שפיר. אז למה לסבול? אמרתי להם שאני לא רוצה פיטוצין (כבר החתימו אותי על טופס) אני אחכה שהלידה תתפתח טבעי, אחכה לצירים בסבלנות. באמת הוציאו אותי מחדר הלידה למיון יולדות.
    רק אחרי 18 שעות שכמובן הצירים כבר הגיעו וסבלתי אותם בגבורה (10 שעות) נתנו לי פיטוצין (בירידת מים נותנים פיטוצין אחרי 18 שעות מחשש לסיכון העובר, בגלל שירדו מים יש חשש לזיהום ולסיכון עובר וכמובן היולדת) ואפידורל.

קיצר, אל תמהרי בכלל עם הפיטוצין.
    תני לעובר להחליט מתי הזמן להגיח לעולם - הוא יעשה את זה הכי נכון
  • זה לא כ"כ תלוי בי אני הריון בסיכון בשל הפלות חוזרות וקרישיות אז הרופא שלי לא מוכן שאגיע לשבוע 40

• שיהיה בהצלחה הכי חשוב בבריאות ובידיים מלאות
  • הבנתי...העיקר שיעבור בשלום ושתצאי בידיים מלאות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה