תוכנית לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עשיתן?
    הסבירו לי שזה טוב לעשות ולפרט באיזה דף מה את מצפה
    שיהיה בתוכנית לידה שלך ובבוא העת להראות
    לצוות שיתחשבו כמה שאפשר ברצונותייך.
    מוכר לכן? מישהי עשתה?

27 תגובות
עמוד 1
  • הריון ראשון עשיתי הכל לפי הספר
    התנפצו לי כמה וכמה מיתוסים שם בדרך

• בראשון לא עשיתי ,ועם איתי דווקא כן ,אבל הכי מצחיק שלא הספקתי אפילו להוציא את הדף :) וטוב שכך ... לדעתי שווה להכין ,אבל חשוב גם לקחת בחשבון שהכל יכול להשתנות ,שיש דברים לא צפויים . מה שכן אני רוצה להגיד שחשוב שתדברו ! המיילדת לא יכולה לנחש מה אתן רוצות או לא רוצות .
    חוב שתבינו שאפשר להחליף מיילדת אם אין כימיה ,חשוב גם להבין שזכותכן לסרב להכל !!! לא חייבים לשכב על הגב ,גם כשעושים מוניטור במיון יולדות אפשר לעמוד ,לא חייבים לפקוע מי שפיר , לא חייבים ללחוץ כמו לקקי ,גם אם מיילדת אומרת לכן שהיא לא יודת לקבל לידה בתנוחות שהן לא על הגב תבקשו ממנה שיקראו למיילדת שכן יודעת . תבקשו להסביר לכן כל דבר ,תבקשו לעשות כמה שפחות בדיקות פתיחה ,זה רק מביא לזיהומים ,עדיף תמיד לנסות לעשות פיפי לבד גם כשאתן עם אפידורל זה אפשרי גם ללא תחושה . אני בדעה שללידה חייבים לבוא עם ידע , והכי חשוב חייבים לסמוך על הגוף, אם אתן מחליטות על אפידורל אל תוותרו על תנועה ,אפשר לזוז גם בתוך המיטה ,ממליצה להיות כמה שיותר על צד ולא על הגב כי ככה האגן נפתח יותר טוב והעובר יכול לרדת יותר בקלות וגם בצורה יותר נכונה , אפשר לנער את האגן מצד לצד ,גם עוזר לעובר לרדת ...לא ללחוץ כמו לקקי ,לא לעצור את הנשימה ההפך לשחרר את האוויר בלחיצה כמו ששששששששש ארוך כזה ,זו לחיצה נכונה שלא פוגעת ברצפת האגן .גם אם המיילדת אומרת לכן ללחוץ כמו לקקי !!! אל תסכימו ...
  • וואו מאיה מסתבר שכלום אני לא יודעת...
    ביקשתן להיות בכל הבדיקות הרפואיות של התינוק?
    ניתן לעשות פיפי בסיר עם אפידורל??
    מי תופר אותי במקרה של חתך? האם אפשר לבקש כירורג??

• לגבי בדיקות ,בעלי היה בכל הבדיקות ,עמד על המשמשר :) בגלל שהיה לי הריון סוכרתי בערך שעה אחרי הלידה קלחו לעשות לו בדיקת סוכר ,ביקשתי לא לקלח אותו ,אחות כמעט קילחה ובעלי הזכיר לה שלא לעשות זאת ,גם בבדיקת רופא בעלי נכח . זה התינוק שלי וזכותי המלאה להיות בכל בדיקה או פרוצדורה שעושים לו !!! חוץ ממקרי חירום כשדי אפשר להבין ששהורים פשוט מפריעים כשהם עומדים בין הרגליים ...

אני בלידה האפידורלית שלי עם הגדול עשיתי פיפי בסיר ,הייתי מסוגלת . את תמיד קודם יכולה לנסות לבד ,אם את לא מצליחה אז שיכניסו קטטר . שלפוחית ריקה חשובה להתקדמות הלידה ! אם היא מלאה הראש לא מצליח לרדת ,בסיום הלידה אם השלפוחית מלאה הרחם לא מצליח להתכווץ ויש דימום רב.

במקרה של חתך תופרים אותך המתמחים בדרך כלל ,אם זה קרע ממש קשה תופרים בחדר ניתוח .לגבי מי יתפור אותך ,המממ אף פעם לא בדקתי אם אפשר שזה יהיה פלסטיקאי ,את יכולה לברר מול בית החולים שאת מעוניינת ללדת בו ,אם זה משהו שאפשר אפילו לסדר בתשלום נוסף אולי... בלידה של איתי היה לי קרע קטנטן שתפרו אותו בשביל אסתטיקה ,בגלל שזאת הייתה מתמחה שאני מכירה ביקשתי שתתפור יפה :)
    ובאמת עשתה תפר יפה שאפילו לא רואים שהיה קרע
  • לגבי הפיפי בסיר, לא הצלחתי בשתי הלידות כי לא הרגשתי כלום... אחרי הלידה כשראיתי את השקית של הקטטר הייתי בשוק מתי הספקתי לעשות כ"כ הרבה פיפי חחחח...

לגבי התפירה, אותי תפר רופא כירורג במחלקה... בלי שבכלל ביקשתי..

• הי יקירות!!!!!

• אני חושבת שכדאי להכין את התוכנית בשבילכם ,כדי שזה יזכיר לבעלך מה את רצית .
    למשל כשיוצא הראש של התינוק כבר אז להזכיר למיילדת שאתם רוצים שבעלך יחתוך את חבל הטבור .

לגבי הרדמה אז חשוב מאוד להתעקש על הרדמה מקומית אם לא היה אפידורל או שההשפעה פגה ! מה זה ?!! ממש מרגיז , הרופאה שתפרה אותי ,אני מכירה אותה והיא סיפרה לי שבתל השומר תפרו אותה בכלל בלי הרדמה !!! פשוט חוצפה !

לגבי שמן ועיסוי בפרנאום ...דעתי קצת אחרת על העניין ,אני רציתי שרק ישפכו שמן ולא יגעו בי , זה כאב יותר מצירי לחץ . לדעתי שהקרע שהיה לי נגרם מהמתיחה שהמיילדת עשתה לי בזמן שנגע לי בפרינאום !
  • לא שמה לי שמן בכלל...
    מדברת על צירי לחץ חח... בשלב הזה כבר אמרתי לו שישאר בפנים אני חוזרת הביתה

• וואי, באיזה בתי חולים אתן יולדות? זה נשמע לי הזוי שהן עושות הכל ככה...
  • אני ילדתי במאיר ,חוץ מקטע של העיסוי הייתי מרוצה מאוד על הכל . אבל שום זו אני שלא עצרתי אותה ,האמת כי מבפנים עדיין התלבטתי אם כן עיסוי או לא עיסוי ,לכן גם לא אמרתי כלום ...הייתי עסוקה מידי בצירי לחץ ...מה שכן הרגשתי שאם מישהי בא עם חוסר ביטחון ולא יודעת לעמוד על שלה היא תתאכזב מאוד מהלידה ,בגלל שידעתי מה אני רוצה וגם ידעתי מה אני יכולה או לא יכולה לעשות ,פשוט אם היו דרישות שלא התאימו לי סירבתי ,לחלקם סירבתי לא ממש בנימוס ,כשהייתי תוך כדי צירי לחץ .
  • טוב אז אתמול ישבתי וכתבתי תוכנית לידה ונתתי לבעלי שיקרא!
    אמר עזבי לא צריך, אז אמרתי לו והסברתי שאם אהיה במצב קטאסטרופה
    אצטרך שהוא יעמוד על שלי במקומי אז הוא ישר חטף וקרא..
    סביר להניח שלא הבין הרבה אבל חשוב שיידע בעת הצורך!

בקיצור מקווה שיתחשבו כמה שיהיה ניתן...

• קצת קשה לי לחשוב שאנחנו צריכות תוכניות לידה , התחשבות,בקשות,תחנונים בשביל ללדת איך שאנחנו רוצות ואיך שהטבע נתן ! זה פשוט הזוי!!!
    כשהמיילדת ביקשה ממני במיון יולדות לשכב על הגב כשאני כבר מרגישה צירי לחץ אמרתי לה אין סיכוי ! אני לא מסוגלת לשכב על הגב ,ובראש חשבתי נראה לך הגיוני בכלל שאני קורעת ללדת ואת מבקשת ממני לשכב על הגב בשביל פתיחה ?!?!? בגלל שלא רציתי ללדת בעמידה וכנראה הקשבתי לגוף שלי עליתי על המיטה בתנוחה על 6 וככה המיילדת השניה בדקה לי פתיחה ! לא על הגב ולא נעליים ... אף אחד לא יכול להכריח אותנו לעשות דברים בכוח . גם אם למיילדת יותר נוח שתשכבו על הגב תנסו כמה שיותר לא להיות על הגב ובטח לא כשאתן עדיין בשלש הלטנטי (לפני לידה פעילה) תעשו מוניטור על כדור פפיזיו או בעמידה , ממש לא חייבים לשכב !
    בקיצר הבנתי את הנקודה שאני חושבת שלידה זה משהו שהמקום שלו הוא לא בבית חולים ואם כן אז איך צריך להיות ממש חזקה ולדעת מה את רוצה . לבוא עם ידע והבנה ,מחקרים ,דעה מוצקת לגבי כל דבר וכל התפתחות .
    לידה זה משהו מדהים ,תהליך כל כך יפה ! (ובא לי שוב ללדת ,לא הריון רק לידה :))
  • בהריון ראשון עשיתי תוכנית לידה, כשהגיע הרגע המיוחל אפילו לא התייחסתי לרשימה הזאת
  • וואו אני מרגישה כל כך בורה כשאני קוראת את כל מה שאתן כותבות כאן
    אני לא מצליחה להבין רק - למה לא לשכב על הגב ?
    רובכן אומרות שעדיף לא על הגב, ומה זה צירי לחץ ?
    אנא החכימו אותי
  • מישהי יכולה להסביר איך בדיוק מתעקשים על הרדמה אם יש תפירה ? מה צריך להגיד ?

למשל , רופא אומר שלא מקובל לתת עוד מנת אפידורל או מציע משהו אחר שפחות טוב וכאלה אז מה אומרים לו ????
  • לא צריך לקחת עוד מנה של אפידורל , אני ילדתי בלי אפידורל ועשו לי תפר אחד והרדימו לי את המקום עם לידוקאין ,זריקה מקומית ,נכון גם הזריקה עצמה כואבת קצת אבל חשוב לבקש שיפזרו את החומר טוב טוב כשמזריקים ורק אחרי שאת לא מרגישה חוץ ממגע שום כאב לתת לרופא לתפור אם עדיין יש כאב שיתן עוד זריקה !!!

לגבי למה לא לשכב על הגב אז התשובה היא ששום חיה לא יולדת על הגב ! גם אנחנו סוג של חיה והגוף שלנו בנוי ללדת בתנוחה כמה שיותר זקופה וממש לא על הגב !כשלוקחים אפידורל אז התנוחה שאפשרי שהיא לא על הגב וכן פותחת את האגן (מרחיקה את עצם הזנב )זו תנוחה על הצד ,כמה שיותר תנוחה עוברית ככה האגן נפתח יותר טוב ,חשוב גם לזוז מצד לצד בתוך המיטה למי שיולדת עם אפידורל ,לא להשאר סטטית ,זה לא פיזיולוגי ללידה ! וזה יכול להוביל להמון בעיות בהמשך ,כמו שעובר לא ירד באגן ,או שלא התברג טוב וכו'

לגבי צירי לחץ ,אלו צירים שבאים בסוף הלידה ,קצת לפני פתיחה 10 או בפתיחה 10 כשהראש לוחץ כבר למטה והצוואר פתוח ,לגוף יש דחף להוציא את העובר החוצה ,גם מי שעם אפידורל מרגישה לחץ בתוסיק בדרך כלל . בלי אפידורל אי אפשר לטעות ,צירי לחץ הם אחרים מצירים רגילים גם באופי וגם בכאב (לי צירי לחץ לא כאבו ,הרגשתי רק לחץ אדיר ורצון לדחוף)
  • לגבי התפירה - ויש מצב שרופא יתחיל להגיד שאין לו זמן ואי אפשר לתת עוד זריקה ולפעמים זה קורה ואני לא ראשונה ואחרונה וכל מיני כאלה ? מה המשפט שמעמיד במקום במקרה כזה ?

סליחה על החפירה :) אני מבינה שבטח אסור להם להגיד ככה אבל במצב כזה לא שפוי מי חושב על זה באמת ולהיות חכמה בדיעבד לא יעזור ... אז עדיף באמת לדעת מראש :)
  • ואו ניהיה לי כאב בטן רק מלקרוא את כול זה
    איזה פחד!!!!
  • הממממ קצת קשה לי לחשוב על סיטואציה שהרופא יסרב לתת עוד הרדמה כשאת מרגישה כאב ! בכלל הזוי שצריך להלחם על דברים שמגיעים לנו ! במקרה כזה יש את בעלך ,תמיד אפשר לפנות לרופא בכיר ,פשוט להתעקש ! כואב לך ואת לא מוכנה שיתפרו אותך ללא הרדמה נוספת , אפידורל אין שום סיבה לבקש ,עוד לידוקאין. זה רק להכין עוד אמפולה ולהזריק מתחת לעור ,אין כאן שעות של עבודה ... אם יוצא לך רופא לא אנושי תבקשי רופא אחר שיסכים לתת לך עוד הרדמה ,האינטרס של הרופא לפנות את החדר די מהר ככה שאין סיבה שירצו להתעכב איתך עם ויכוחי סרק ...פשוט צריך לדעת שאם אתן מרגישות כאב יש גם הרדמה מקומית ! לפעמים ההשפעה של האפידורל פגה ורק אתן מודעות לזה ,הרופא לא יודע ,אתן צריכות לפתוח את הפה ולהגיד שכואב לכן ושיתן הרדמה מקומית !!!
    ומי שהתחילה להכנס לסרטים על כאבים וסרטי אימה ... כולנו עוברות את זה ודי בגבורה ,אנחנו נשים מאוד חזקות ,תאמינו בגוף שלכן תסמכו עליו ואתן תגלו כוחות שלא האמנתן שיש לכן ...לידה זה דבר נפלא ,פשוט פלא
  • אני ילדתי בקפלן פעמים והיו לי לידות טובות.
    בשתי הפעמים היו מיילדות מדהימות, צוות מעולה, קיבלתי אפידורל, וגם לחצתי עם אפידורל, היו לי כמובן קרעים ותפרו אותי כשאני עדיין עם אפידורל. (קצת לפני הלידה עצמה ניתקו אותי מאפידורל אבל לוקח זמן, כמה שעות, עד שאפידורל מתפוגג)
    לא הרגשתי כאבים, לא הרגשתי את מלאכת התפירה (ותפרו לי גם פתח צוואר הרחם, כי הקטנה בלע עין הרע יצאה בטטה
  • מה מה מה
    ממש מלחיץ כל השירשור הזה....תוכנית לידה ? מאיפה לי לדעת מה ארצה לעשית או מה צריך לעשות ? הרופא /מיילדת לא יודעים יותר טוב ממני??
    לא עדיף לעשות מה שאומרים וזהו ? וואי אני היסטרית ..חשבתי לא לקחת קורס הכנה כדי לא להעכנס ללחץ וכדי לא לדעת יותר מידי ..אבל נראה לי שזה ממש הכרחי!

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
  • יש הרבה תוכניות לידה באינטרנט, אני לא יודעתי גם מה אני מעדיפה עד
    שלא קראתי כמה...בניתי לעצמי משהו שאני לא חושבת שהוא מופרך
    כמו לא לחבר אותי למוניטור כל הזמן כי אני רוצה להיות חופשייה להסתובב
    בזמן הצירים, הליכה מקדמת פתיחה אז למה לי לשכב כמו בול עץ??
    שחיברו אחת לשעה לכמה דקות מה יש???
    שאם החתך הדרגה חמורה שכירורג יעשה את התפר,
    שכל הבדיקות לתינוק יבוצעו שאני או בעלי נוכחים כולל חיסונים
    שאני רוצה לעמעם אורות בחדר לידה כי זה מרגיע אותי
    שאלד בתנוחה שתהיה לי נוחה וכאלה כמובן שהכל כתוב עם הרבה
    כבוד לצוות והכל אם מתאפשר מבחינה רפואית..
    לא דברים מטורפים כמו ללדת על טרמפולינה ולקפוץ ראש מהגג אם אין לי אויר
    חחחחח

• בטטה אדומה
    דעתי האישית היא ,לא הרופא ולא המיילדת לא יודעים מה הכי טוב עבורך ,הם יודעים מה טוב לעבודה שלהם ולא לגוף שלך ,הם יודעים שנוח שתשכבי על הגב ,ושתהיי מחוברת למוניטור כל הלידה ושתקבלי אפידורל כבר בפתיחה 2, כי ככה יש שקט בחדר. הם יודעים לא לסמוך על הגוף שלך ,ולימדו אותנו יפה מאוד לא לסמוך על הגוף שלנו ,ולימדו אותנו לא לדעת איך ללדת ,אני לא מאמינה בלהקשיב לאחרים בזמן הלידה שלך ,את צריכה להקשיב לעצמך ולגוף שלך ,את זו שמרגישה את הלידה ,את הצירים ואת צירי הלחץ,תאמינו לי הגוף שלנו יודע ללדת !!אויי כמה שהוא יודע ללדת . אפילו בלי מיילדת ,ככה לבד ,בלי שמישהו יגיד לכן מה לעשות ובאיזו תנוחה להיות ,רק תקשיבו לגוף!!!
    גם בלידה עם אפידורל ,אם מקבלים מנה שרק משככת את הכאב עדיין אפשר ללדת לידה פעילה ,לא לשכב במיטה כמו בול עץ, להיות בתנועה בתוך המיטה ,לנסות למשוך כמה שיותר ללא אפידורל ובתנוחה זקופה . לעזור לעובר להתברג באגן בצורה נכונה ,לעזור ללידה להתקדם ,לימדו אותנו שהכל חייב להיות ניתן לכימות ,גם הלידה הפכה לכזו ,כל הזמן בודקים פתיחה ,עומדים עם הסטופר ליד האישה שאם לא תלד תוך 3 שעות מפתיחה 10 ,אנשים נכנסים ויוצאים מהחדר ,יש אורות חזקים ,ציפצופים של מכשירים , רעש של המוניטור ,ידיים כבולות עם עירויי ומד לחץ דם , אישה שוכבת בתנוחה לא פיזיולוגית על הגב עם רגליים מורמות ,כמו חיפושית הפוכה ... כולם דוחפים ידיים ואומרים לך מה לעשות ,נוגעים בך לפעמים בלי לשאול אותך ,יש כאלה שגם לא סוגרים וילון אחרי שיוצאים מהחדר והאישה עם רגליים באוויר הכל חשוף ,יש גם רופאים וצוות מגעיל ,יש הכל בבית חולים ,צריך לבוא עם ראש פתוח וידע ! ידע הוא כוח !!! תראו סרטוני לידה ,אמיתיים ,לא כאלה של בית חולים ,כאלה שמראים באמת את הכל ... תקראו ספרים ,מחקרים ,תעשו קורס אמיתי ולא של בית החולים , כזה שיכין אותכן לרגע האמיתי !!! לידה זה משהו שישאר איתכן לכל החיים ,נכון שאומרים שבסוף מקבלים אוצר ולא משנה מה ואיך ,אבל תדעו לכן שזה לא ככה ,החוויה הזו נשארת לתמיד ! תגייסו את הבן זוג שיהיה הפה שלכן ברגעים שאתן לא מסוגלות לדבר ,ואם הבן זוג לא אחד שיכול לתמוך תבחרו מישהו שכן ,אחות,אמא ,חברה,דולה,מיילדת פרטית. אני בדעה שאסור לבוא עיוורת ללידה. אין דבר כזה עדיף לא לדעת ,את כן תדעי ,אבל זה יכול להפתיע אותך ולא על הצד הטוב ביותר ,גם לידה קיסרית לדעתי זה משהו שחייבים להתכונן אליו ,גם לידה עם זירוז זה משהו שחייבים להתכונן אליו
  • וואו !!!
    צריך להתחיל לעשות שיעורי בית ...לקרוא ולדעת
    תודה eski
    אקח לתשומת ליבי

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
  • מאיה- אצלי המיילדת רצתה לתת מנה שניה של אפידורל לפני התפירה והרופא התעקש שאין צורך. אני צרחתי מכאב של התפירה וזה לא הזיז לי, אמא שלי ובעלי נחרדו בחוץ.
    ברגע שכבר מחוברים לאפידורל אין טעם לתת את הזריקה המקומית ופשוט ללחוץ עוד מנה של אפידורל, ופשוט צריך לדרוש מהרופא לא לתפור אם מרגישים את המקום. לא להסכים לזה- לבקש מהבעל או מהמלווה להתעקש בשבילכן ולא לצאת מהחדר לצורך התפירה עד שהם מוודאים שהמקום אכן מורדם

אגב מאיה- אני מוכנה להיות בהריון דווקא... אז אני אסחוב9 חודשים ואת תלדי במקומי...

• הורגים אותי הרופאים האלה !!! פשוט הזוי !
    אני רק עשיתי איי קטן ,כי המחט נגעה בצד השני שלא היה מורדם ,הרופאה ישר רצתה לתת לי עוד הרדמה ...ולדעתי עדיף לקבל זריקה של לידוקאין מאשר עוד מנה של אפידורל .

ועשינו עסק
  • סושקה - אני מאלו שהסתובבו בכל המחלקה וישבתי עם המשפחה שלי לשתות נס קפה בחדר המתנה, כי נמאס לי היה לשכב עם המוניטור, אז האחות הסכימה לשחרר אותי... אמנם הצירים ממש לא כאבו לי וכשהיא התעקשה שאני אכנס לבדיקת פתיחה, בגלל שלא כאב לי, התעקשתי להמשיך ולהסתובב בחוץ... אני עד היום מודה לה שהיא כמעט משכה אותי בשיער לחדר לידה, כי כשכבר נכנסתי לבדיקה, הייתי עם פתיחה 9! ז"א אם הייתי מתעקשת יותר מדיי להמשיך להשאר בחוץ - הייתי יולדת בחוץ
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה