חופשה לפני לידה -שאלה דחופה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע 36 ואני כבר מרגישה את הכבדות והעייפות ,מידי פעם יש לי התכווצויות בבטן
    ואני מגיעה למצב שאני לא מסוגלת לשבת בעבודה יותר ,הבעיה היא שהמעסיק שלי הבהיר לי שאין לו מקום לאמהות בחברה ובגלל זה הוא לא מאשר לי מקום חניה בבניין
    אני עובדת באזור שאין בו חניה כלל והולכת 20 דק מהאוטו לעבודה וחזרה וזה ממש קשה ,

אם אני ייקח חופשת מחלה החל משבוע 37 האם זה ייחשב לי הסכום שאני יקבל בסוף החודש במענק לידה?????
20 תגובות
עמוד 1
  • אין לו מקום לאימהות??
  • מה זה??? מנוול!
  • וואו איזה מנוול
    אני זוכרת שגיסתי קיבלה מחלה משבוע 30 בערך וקיבלה על זה כסף. שאין קשר בין חופשת לידה לחופשת מחלה לפני הלידה.
    אם הרופא מאשר אז כנראה שמגיע לך את זה או משהו בסגנון....
    תבדקי ברשת זכויות האישה ההריונית או משהו כזה...
    בהצלחה
  • כן יש לי מעסיק שהיה מדהים ואיך שאמרתי לו שאני מתחתנת ההתנהגות התהפכה אפילו מזל טוב או מתנה מהחברה עצמה לא קיבלתי לחתונה מזלי שנכנסתי להריון חודשיים אחרי החתונה ועכשיו אחרי הלידה שתגיע בעזרת השם אני עוזבת שם הכי מצחיק שהוא מנהל של חברה ידועה שקשורה לילדים קטנים והוא אומר לי דבר כזה כשהוא אמר לי את זה הייתי בחודש שישי ואמרתי לו אני מבינה למה לא התחתנת עד עכשיו וזה עצוב בן 40 רווק אלוהים מחזיר לכולם
  • אם תקחי ימי מחלה זה יחשב לך בדמי לידה , חברה שלי לקחה והכל עבר כמו שצריך. רק אם משלמים לך לא מיום הראשון אז תקחי ימים רצוף כדי לא להרוס את הרצף והכי חשוב חייבים לוודא שככן עדכנו לך את הימים האלו ותקבלי תשלום !!!
    רצוי שיהיה לך הכל בכתב שימים עודכנו . אני לא מבינה את המעסיקים האלו בכלל ... את רוצה להגיע לעבודה והוא מאלץ אותך לעשות הכל כדי לא להגיע ...
  • אני לקחתי מחלה:

נחשב לך למחלה למשלמים לך 100% אם את לוקחת פחות מ30 יום.
    מעל 30 יום ייחשב כשמירה וישלמו לך 75%, כך הסבירו לי
    ממשאבי אנוש אצלי. מעבר לכך, תבדקי שיש לך ימים כמובן...
    ודבר נוסף, אם יש לך הרגשה שהשכר ייפגע יש אפשרות
    לבקש לא לחשב את המשכורת האחרונה לדמי לידה אלא
    3 משכורות אחורה.

הבוס שלך נבלהההה!!!

• soshi לשבתי על מה שכתבת לגבי 75% תשלום מעל 30 יום כי נחשב שמירה ... יל שמירה משלם ביטוח לאומי בכלל לא ? ואם אין לך שום שמירה ורופא לא נתן לכך אישור וחופש מחלה הוא מסיבה של כאבי גב נגיד שזה לא קשור לשמירה ? לדעתי מעסיק לא יכול פתאום ככה סתם להחליט שאת בשמירה .... נכון שחוק קיים אבל יש בטח סעיפים גם שאותם אנחנו לא מכירים ...

אם יש לך ימי מחלה ב100% ולא רופא ולא ביטוח לאומי לא מאשרים שמירה לא נראה לי שמעסיק על דעת עצמו יכול להחליט שאת בשמירה ... ביררת על המקרה כזה מול משאבי אנוש ?
  • גם כל חברה מתייחסת לזה שונה , לחברה שלי יש דודה שעובדת בתור מנהלת חשבונות ושכר והם משלמים לנשים הרות ימי מחלה (במידה ומביאים אישור מחלה כמובן) ללא שום בעיה והיא לא שמעה על דבר כזה בכלל שמעסיק יכול להחליט על דעת עצמו שאת בשמירה ...
  • אני חושבת שזה בדיוק מה שאני יעשה אני יסחבו עוד שבוע ויוציא על כל אוקטובר מחלה יש לי ימים למזלי , בעלי אומר לי שבי בבית תנוחי גם ככה את לא חוזרת לשם אל תספקי חשבון ובקטע הזה הוא הכי צודק כדאי מהנות מהרגעים שלפני ... :-) תודה בנות!
  • לעניות דעתי מחלה זה מחלה וכל עוד לא ילדת זה בגדר מחלה ואין קשר לחופשת הלידה שמתקיימת החל מרגע הלידה
  • http://www.hilan.co.il/Moked_Yeda_Lesachar/faq_herayon.htm

מצאתי משהו בנושא של חופש מחלה ושמירה .... בעמוד שאלה 3 , סעיף 3
  • איזה בנ****
    פייס: ortal_hori

• ויוי , למה שתיחכי ? תוצאי כבר עכשיו חופש מחלה , למה להיסחב עוד אם יש לך ימים ? אף אחד הרי לא ישלם לך אותם אחר כך אם לא עכשיו ..
  • ליידי אני לא בררתי כי את החלק של השמירה לא הייתי צריכה אבללל
    אני חושבת שזה לא שהמעסיק מחליט שאת בשמירה אלא שאם לדוגמא
    הרופא נותן לך 35 ימי מחלה נגיד, וצברת אותם כמובן אז החברה מחשיבה
    את המחלה הזאת כשמירה בלי שום קשר לביטוח הלאומי .

• אני לא יכולה לצאת כבר מעכשיו כי יש לי 13 ימי מחלה סה"כ אז אני סוחבת עוד שבוע
    ככה שיהיה לי את מלוא החודש ויישאר לי רק שבוע ללא תשלום שזה לא שיעשה אותי עשירה חח..
    אני מאמינה שהגלגל מסתובב לו ומה שהוא גרם לי לעבור בהריון שלי אלוהים יחזיר לו חזרה ,הכי קשה לי זה ללכת מהאוטו לעבודה 20 דק הליכה שתבינו שהגיעה עובדת חדשה ונתנו לה חניה בבניין זה ממש להתעלל באישה בהריון יש ימים שאת מרגישה שאת יכולה לרוץ ויש ימים שאת לא יכולה לזוז רק מי שעברה הריון יכולה להבין את זה .

• תגידי, ויוי הוא רווק? נשוי? יש לו אישה בבית? ילדים?
    אני לא מצליחה להבין את הדבר הזה
  • לא שאני לא מבינה אותך ,ויוי , מבינה ועוד איך ... אני בחודש 9. אם נשארו לך 13 ימים אז מובן ... הבוס שלך באמת מנוול ... פשוט ברמות אם נתן חניה לעובדת חדשה שבכלל לא מכיר אותה איך היא ... אני מאמינה שיכיר מה זה בומרנג ...
  • אין לי מה להגיד חוץ מזה שה' יישלם לו ובגדוללללללל!!!!!
  • והלוואי ויתחתן ויעשו לאישתו אותו דבר ואז הוא ירגיש מה זה
    נבלההה שישרףףףף
  • הוא בן 40 רווק אין לו ילדים ואין לו חברה/אישה
    אני גם אמרתי שהלוואי והוא יתחתן ויעשו לאשתו את אותו דבר ,אני כנראה פשוט לא באתי לו טוב בעין מהרגע שהתמסדתי ,כאילו אני צריכה לבקש סליחה על זה שאני התחתנתי ועומדת להיות אמא ,הרי זו ברכה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה