הריון - מעל 30 יום העדרות זה לא בהכרח שמירה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

הנושא עלה בזמן האחרון בפורום והיה חשוב לי אז ביררתי אצל המעסיק שלי (חברה גדולה עם מחלקה שלמה של רכזות שכר ומשאבי אנוש אבל חברה לא מפרגנת יותר מידי בנושאים האלה לעובדים בדרג שלי שהוא לא גבוה בכלל אלא הכל לפי החוק , כלומר אין לחשוב שמעסיק שלי בא לקראת העובדים בדברים האלה) .

אז ככה: אם אישה הרה נמצאת בחופש מחלה מעל חודש מעסיק לא יכול להחליט על דעת עצמו שהיא בשמירה ולהתחיל לשלם על זה 75% פתאום .

סמכות היחידה שקובעת שמירה זה רופא נשים בלבד ואין קשר לכמות ימי מחלה בכלל.
    אחר כך עוד ביטוח לאומי צריך לאשר עיניין של שמירה , יכול גם לא לאשר.

מבחינת המעסיק כל עוד יש לכם ימי מחלה - תקבלו עליהם תשלום , ברגע שאין אז לא תקבלו כלום ואז נכנס העיניין שנשים מבקשות שמירה כי אחרת נשארות ללא שכר בעצם.

זה הכל. אבל מעסיק על דעת עצמו לא רשאי להחליט על השמירה ולשלם 75% .
    מה שכן מעל חודש העדרות זה סעיף כלשהו בביטוח לאומי שאישה כביכול יכולה לבקש שמירה , אבל אין קשר למעסיק.

בנוסף שאלתי עוד שתי בנות שעובדות בחברות שונות ואחראיות על הדברים האלה והן אמרו לי אותו דבר בדיוק.

אז soshi נראה לי אם באמת נתקלת בזה אז כדאי לך שוב לברר (אם אני זוכרת נכון לך אמרו ככה) , זה גם לא נשמע הגיוני שמעסיק יכול להחליט על שמירת הריון כשבפועל אין שום שמירה על הפרק.

מקווה שזה יעזור למישהי :) סתם רציתי לשטף בתוצאות הבדיקה שעשיתי

7 תגובות
עמוד 1
  • אז לפי מה שהבנתי עם אין לי ימי מחלה אז אני סתם בבית? בנתיים אני עם המלצת מנוחה לשבוע מסורוקה עקב הכתמות שעדיין ממשיכות. צריך להביא איזה מכתב למעסיק מרופא נשים בשביל שמירה?
  • הערה קטנה: לא המעסיק הוא שמשלם את המשכורת, אלא ביטוח לאומי (ולכן הם גם צריכים לאשר את השמירה עם וועדה משלהם)
    וגם לא 75% אלא שכר מלא- עד תקרה מסוימת ליום.

אני הייתי 3 חודשים בשמירה וקיבלתי מביטוח לאומי גמלה עלפי השכר המלא שלי.

אנדריישילי- אין שמירה לשבוע. מינימום חודש .

• הערה קטנה: לא המעסיק הוא שמשלם את המשכורת, אלא ביטוח לאומי (ולכן הם גם צריכים לאשר את השמירה עם וועדה משלהם)
    וגם לא 75% אלא שכר מלא- עד תקרה מסוימת ליום.

אני הייתי 3 חודשים בשמירה וקיבלתי מביטוח לאומי גמלה עלפי השכר המלא שלי.

אנדריישילי- אין שמירה לשבוע. מינימום חודש .

• נראה לי שלאנדריישלי זה שונה כי היא במנוחה בגלל תאומים.. לדעתי לך יהיה יותר קל להוציא שמירה בגלל שאת עם תאומים

• אנדריישלי , אם יש לך אישור מחלה אך אין ימי מחלה שצברת אז לא תקבלי על זה שום תשלום. לצערי ... אבל אם רופא שלך ממליץ על שמירה וביטוח לאומי מאשר את זה אז כן תקבלי תשלום מביטוח לאומי . מעסיק לא ממש קשור לזה ... ובאמת תתחילי להזיז את העיניינים , אם יש לך תאומים והכתמות אז לדעתי יד לך סיבה מוצדקת ולא יהיה קשה להוציא שמירה ... העיקר שתרגישי טוב !!!
  • למזלי אין לי מה לברר מאחר ואהיה במחלה 26 ימים בלבד כך שלא יהיה לי צורך
    לפנות למעסיק שלי על זה..מה שאת אומרת הוא מאוד הגיוני, ומוצדק.
    אולי יש המלצה לגבי זה ויש את מדיניות החברה. לא ברור לי
    בכלל למהההה מחליטים על הימים שלי נורא מעצבן אם הייתי צריכה מעבר
    ל30 יום!!!

• ואגב אני נחשבת לדרג בכיר בחברה שלי...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה