בחירת בית חולים ללידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    אני בשלב הזה נתלבטת בית איכילוב לתל השומר. מה אתן אומרות? למישהי יש דעה מנומקת?:)
    שניהים לא ממש קרובים לי, אני מאזור נתניה, אבל לניאדו לא בא בחשבון. גם לא חדרה.

~~ענת~~
28 תגובות
עמוד 1
  • למה לא מאיר?
  • מבחינת זמן נסיעה ומרחק בערך אותו דבר. אבל שמעתי עליו כל מיני דברים שליליים באופן כללי.

~~ענת~~
  • אני דווקא שמעתי המון דברים מצויינים על מאיר!! גם ברמה המקצועית וגם מבחינת ההתייחסות. אני גם יודעת מגיסותיי שהיו מאד מרוצות שם. מבחינתי בכל אופן אם אלד באזור המרכז זה יהיה שם
  • למה לא נתניה?
    אני מנתניה וילדתי בלניאדו והייתי מאוד מרוצה
    וגם מתכננת בע״ה ללדת בלניאדו

• טניה הבנתי שלניאדו בית חולים דתי ומחייב אותך לשמור על החוקים שלו. גיסתי בייתה מאושפזת שם במהלך ההריון ובשבת לא הרשו לה לדבר בטלפון... בלי לפגוע באף אחד, זה לא נשמע לי כמו מצב שהייתי רוצה להיות בו אחרי לידה.

~~ענת~~
  • שמעתי שאיכילוב מצויין
  • היולדות של מאיר מצויין ילדתי את הגדולה שלי שם וב"ה גם בלידה הזאת בלי נדר אני שם סוףףף הדרך של מחלקה
  • אני עוד לא ילדתי (אוטוטו הלוואי...)
    אבל בחודשיים האחרונים יצא לי ״לבלות״ במאיר כמה פעמים במיון וגם באשפוז יולדות
    עקב צירים מוקדמים ואני יכולה להעיד שהצוות הרפואי שם איכפתי ומקצועי,
    לא שאני יכולה להשוות לבתי חולים אחרים אבל בסה״כ הייתי מרוצה מהיחס ומהטיפול.
    אני מקווה שגם בלידה זה יהיה ככה
  • תל השומר! ללא ספק
    אני בחרתי ללדת שם, מחלקה נקייה, הייתי בחדר של שתיים, רופאים מאוד מקצועיים, אחיות נעימות ומסבירות
    באיכלוב, אם את לא במלונית בליס, ה"חדר אוכל" שלהם נמצא באמצע הכל, מסביב החדרים, אין מקום לזוז ומש לא בא לי לאכול מול כולם.....

כמובן מה שאת מתחברת, אני מכירה הרבה שילדו באיכילוב והיו מרוצות

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.

[

[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]

[URL=http://www.babynamestext.com]

• עד לפני שבועיים דיי הייתי סגורה על איכילוב אבל שמעתי מכמה אחיות שיש שם בענות בזמן האחרון, אחיעת בפגיה שנדבקו בשחפת ועוד אנשי צוות. אז מפחיד לי מידי אפילו הסיכוי עכזנו מתלבטת לגבי תל השומר או בלינסון
  • על בלינסון שמעתי רק דברים טובים!.. אבל לי הוא גם כן רחוק, אפילו יותר...

תגידו לי, עד כמה המרחק מהבית קריטי? ברור שאין חוקים ואי אפשר לדעת, אבל בכל זאת... זה לידה ראשונה בע"ה, בטח לוקח זמן עד שהעניינים מתפתחים. מצד שני - אם נצטרך לרוץ לשם כמה וכמה פעמים לפני, והבעל גם אחרי, זה בטח תיק...

~~ענת~~
  • אני הייתי אומרת לך ללכת על מאיר ביעניים עצומות.
    אם היית מהמרכז- אז אם כבר תל השומר.
    ממש ממש לא בלינסון

• אני בהריון הקודם ילדתי באיכילוב וארצה ללדת שם שוב. המיילדת היתה מקסימה והצוות בתינוקיה ובכלל ממש אחלה.
    אבל אני חושבת שזה מאוד תלוי באיך עברה הלידה, ובחוויה האישית של כל אחת. אם את מתלבטת בין שני בתי חולים אז לדעתי כדאי לך ללכת לסיור מתואם בשניהם ואז תראי מה בא לך יותר.
  • מה לגבי הלל יפה? שמעתי חדרי לידה ויולדות שם מצוין!

• תחילה דעי שאת יכולה לשמוע דעות חיוביות ושליליות על כל ביח זה הכל מזל על איזה
    מיילדת את נופלת, כמה לחץ בחדר לידה, כמה לחץ במחלקות. וכו
    אני את הגדולה ילדתי באיכלוב והייתי מאד לא מרוצה, נפלתי על מיילדת נוראית שצעקה עלי כי
    בכיתי שכואב לי, המחלקה הייתה מלאה עד אפס מקום היינו שלוש נשים בחדר של שתיים, אין מקום להכניס כסא לחדר.
    את הקטן שלי ילדתי בתל השומר היה לי מיילד מקסים המחלקה לא הייתה עמוסה ורוב הזמן היה לי חדר לבד וכמו שצויינו למעלה יש חדר אוכל גדול והוא לא נמצא באמצע מסדרון כמו באיכלוב
    בהצלחה ולידה קלה
    מירי

• בוקר טוב בננות!

שנשני ובנות אחרות שהיו במאיר, שאלה.
    ראיתי באתר שלהם שיש להן תנאי ביות גמישים. מה זה ביות?!
  • הי

אני את הראשונה ילדתי באיכילוב לפני כ-3 שנים,הצוות היה די מקצועי, אבל החוויה לא היתה מדהימה בסך הכל ולכן את הלידה הנוכחית עשיתי בבלינסון - טיפה יותר טוב...

מה שקורה הוא שבאיכילוב מאוד מכוונים לקחת אפידורל, למרות שלא רציתי, ובסוף הלידה נגמרה בוואקום עם המון תפרים, שגררו החלמה ארוכה... אבל אני חושבת שצוות הרופאים די מקצועי וביצעו את הלידה בסדר (עד כמה שלידת ואקום יכולה להיות "בסדר").
    בהתאוששות היה עומס והיינו 3 בחדר של 2 ולא כיבדו את שעות השינה שלנו.
    כמו כן התינוקייה לא הביאו לי את התינוקת למרות שביקשתי המון פעמים בלילות הראשונים כי הייתי תשושה עם המון תפרים ולא יכולתי לזוז. זה עצבן אותי.

בגלל כל ההתנהלות הבעייתית הזאת החלטתי השנה ללדת בבלינסון.
    אמנם לא היה לי יותר מדי מזל וגם פה היו המון תפרים (לידה רגילה), אבל הצוות כיבד את ההחלטה שלי לא לקחת אפידורל וניסו לעזור לי בדרכים אחרות (לא לקחתי שום משכך כאבים).
    ההתאוששות היתה צפופה - שוב 3 בנות בחדר של 2, אין מקום לאורחים ואין מקום לזוז, אבל מה שטוב שמביאים לך את התינוק בבוקר (בערך ב-5 בבוקר) ואת מחזירה אותו ב-10 בלילה, כך שאת כל היום איתו...
    הם קצת יותר נחמדים בבלינסון, אבל טיפה פחות מקצועיים (שם תפרה אותי רופאה בכירה ופה תפר אותי סטאז'ר).
    ההחלמה מהתפרים היתה לא קלה בשניהם, אבל זה כבר תלוי גם בגוף.

בהצלחה
  • אני הבנתי שבמאיר יש מרדים אחד בחדרי לידה , כלומר אם יש קיסרי אז הוא שם ... לדעתי זה חיסרון ...בבלינסון ותל השומר יש 2 במשמרת

בנוסף , אני לא יודעת עד כמה זה נכון , אבל ככה הבנתי . בלי לפגוע באף אחת/ד במאיר באים הרבה ממגזר ואחר כך במחלקת יולדות בעת ביקור מגיעים משפחות דיי גדולות (לא שרק להם יש משפחות גדולות, אבל הבנתי שאצלהם מגיעים כל המשפחה ביחד או משהו כזה ...) והבנתי שזה יכול להפריע קצת מבחינת הרעש ליולדת אחרת שנמצאת בחדר ... שוב ככה שמעתי ,אולי זה לא נכון אבל למי שחשוב , אולי שווה בדיקה מה שעות הביקור במחלקה, משך וכו׳
    בבלינסון זה רק שעתיים בערב ושעה השבת שמבקרים יכולים להיכנס למחלקת יולדות , כל שאר הזמן יולדת תצטרך לצאת החוצה כדי לראות מבקרים..

בנוסף הייתי בודקת גם קטע של ביות מלא שאופציה זאת נשמעת מיולה וכו׳ אבל אי אפשר לדעת איך תרגישי ואולי תרצי לנוח ולא תרצי ביות מלא , אבל תהיה ליידך יולדת נוספת שכן בחרה בביות מלא אז מה קורה במקרה הזה ? את רוצה לנוח בלילה ותינוק שלה איתה כל הלילה וכל זה ...
    הלידה רק לפניי, אפשר רק לתכנן ולהניח הנחות , אבל לפחות בלילות נראה לי שארצה שקט כי גם ככה יהיו מספיק לילות לבנים ...והייתי בודקת בבית חולים מה קורה עם זה , כשאת לא בחרת בביות מלא ואיתך בחדר מישהי שכן ...

אני לא מפרסמת בלינסון , פשוט הייתי היום בסיור שם :)
  • לגבי מי שתופר , גם באיכילוב יכל לתפור אותך מתמחה .. פשוט כנראה יצא ככה שהייתה פנויה רק רופאה בכירה , לא נראה לי שזה הנוהל שם ...
    את חברה שלי בהתחלה ניסתה לתפור רופאה מתמחה אבל לא יצא לה משהו חברה שלי כיווצה שרירים ולא נתנה לה ואז הגיע רופא בכיר לתפור :) אז אולי זה טיפ לכולנו חחח

maybebaby לפי מה שהבנתי היום בסיור תינוק יכול להיות איתך גם בלילה אבל יש שעות ביום של בדיקות - זה שעתיים ביום ואז תינוק צריך להיות בתינוקיה
    אבל גם בבחות מלא את יכולה להחזיר תינוק בלילה לתינוקיה אם תרצי ... ככה הבנתי בסיור היום
  • בנות, אני ממשיכה להתלבט, ובינתיים מצאתי כתבה שאולי יכולה לעזור גם לכן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4168609,00.html

~~ענת~~
  • ענת!!!!!!!!!!!!!
    איזו כתבה מהממת!!

ממש טובה|!
  • לגבי מאיר,
    אני יודעת שיש שם אפשרות לביות חלקי או ביות מלא,
    בביות חלקי התינוקת איתך במשך היום ובלילה היא ישנה בתינוקיה
    ובביות מלא התינוקת איתך בחדר גם בלילה, יש חדרים נפרדים לזה כדי שלא להפריע ליולדות שרוצות ביות חלקי.
  • אוראלי, בכייף גדול:)

התגובות לכתבה מענינות לא פחות. ובעיקר מבלבלות עוד יותר:(

איפה את מתכננת, סורוקה?

~~ענת~~
  • ענתי אני מבאר שבע
    אין לי יותר מידי ברירה
  • מאמי, לפעמים זה טוב
  • טוב אז קצת מידע על מאיר
    אני גם ילדתי פעמים במאיר ואני גם לומדת שם ,עברתי התנסות בחדר לידה והייתי גם במחלקת יולדות ותינוקיה .
    אז ככה
    לגבי ביות
    יש חדרים של ביות מלא שזה אומר שאם את מעוניינת בביות מלא יש לך חדר עם עוד מיטה או 2 מיטות תלוי בעומס (2-3 בנות) חדר שכולם בביות מלא עם התינוקות שלהם בחדר כולל בלילה . אם את רוצה את יכולה להיות בחדר ביות מלא ועדיין להביא את התינוק שלך לתינוקיה בלילה ,אפשר גם לעבור חדר ולא להיות בביות מלא אם זה לא מתאים ,או ההפך ביום הראשון לא להיות בביות מלא ועדיין להיות בחדר ביות מלא ויום למחרת כן להשאר בביות מלא ולהשאיר את התינוק כל הזמן לידך . אלו חדרים חדשים עם מקלחת ושירותים רק של החדר ,מין מתחם נפרד של 2 חדרים בקצה של המחלקה,אין צורך אפילו ללכת לתינוקיה ,אחות תינוקיה מגיעה אליך ,רופאים באים אליך ,הכל נעשה אצלך בחדר.
    לגבי המגזר -אז יש הפרדה לא מוצהרת גם בעומס משתדלים לא לערבב בין המגזרים בחדרים ,יש הקפדה על שעות ביקור ,ברגע שהם מסתיים עובר בחדרים איש ביטחון ומבקש מכל המבקרים לעזוב ורק אחד יכול להשאר .
    לגבי מרדים ,אז אני לא יודעת כמה מרדימים יש במשמרת ,אבל צריך לקחת בחשבון שתמיד יש חוסר במרדימים ובנוסף בלינסון משרת הרבה יותר אכלוסיה ממאיר .
    וגם אני רציתי לידה ללא הרדמה כך שלי זה היה לא מורגש
    בקיצר אני ממליצה בגדול ,לי היה טוב ונעים במחלקה וגם בחדר לידה עצמו .
    אל תשכחו שאתן נשארות סה"כ ליומיים
    בנוסף מה שחשוב זה הלידה עצמה שתעבור בשלום ועם מינימום התערבות ונזק .
    ולדעתי במאיר פחות מתערבים מבלינסון ,פחות דוחפים אפידורל , גם יש פחות קיסריים נדמה לי מאיכילוב ותל השומר
  • ואו , אסקי , איזה פירוט טוב !

ובבלינסון היית בחדר לידה (במסגרת הלימודים נגיד או מסעבה אחרת ) ?

יש לך טיפים כלשהם?

על מאיר שמעתי הרבה דברים טובים, וגם רופא שלי עובד שם , אבל זה קצת רחוק לי (אני בפ״ת)

יש לי שאלה חשובה לכולן (אולי מידהי נתקלה): במידה ויד מיילדת בעייתית , האם אפשר להתעקש להחליפה ?
    הסיפור:
    שתי חברות שלי (אין בינהן שום קשר, לא מכירות אחת את השניה) ילדו בבלינסון לפני 3 שנים ומספרות סיפור ממש דומה , אולי זו הייתה אותה מיילדת , מקווה שהיא כבר לא שם. המשותף בסיפור שהיא נטשה אותן באמצע צירי לחץ , אמרה דברים כמו תסדרו לבד או אם תוך חצי שעה התינוק לא יוצא אז ״זהו״ (לא הסבירה למה התכוונה) .. בשני המקרים זה הגיע לבלאגן ורעש ובסוף אולי היא קיבלה גם על הראש ואולי גם לא ... אבל מה שחשוב שלא ניתן להחזיר זמן אחורה ולתקן כת החוויה ולשנית תחושה ...
  • אני ילדתי באיכילוב (קיסרי) והייתי מאוד מרוצה.
    מה שכן, יש לי כמה חברות חילוניות לחלוטין שילדו בלניאדו (נסעו לשם במיוחד!) ואמרו שהיה מדהים. אומרים שהמיילדות שם מצוינות ואני חושבת, גם בתור חילונית גמורה, שעדיף קרוב לבית ובית חולים טוב מאשר שיקול של טלפון בשבת. אם תלדי בשישי, בשבת תעדיפי לישון...
    הבנתי גם שכל עוד את לא מדברת בקולי קולות או במסדרון בהפגנתיות, אף אחד לא יגיד לך מילה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה