אוף אוף אוף מרגישה צורך עז לשתף אתכן.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • התחלתי היום את התואר, בערך. ראש המסלול שלי (שניסיתי לתפוס אותו כבר זמן מה ליידע על הלידה) ראה אותי עם הבטן, ובסוף היום קרא לי ואמר שזה לא בא בחשבון שאלמד השנה, בטח לא את כל התכנית כסדרה. אני באתי מלאת מוטיבציה, נורא נורא רציתי להתקבל אליהם ועשיתי דרך ארוכה בשביל זה. אני מאד שמחה מצד שני שיצא לי להיות בבית יותר עם הבייבי, מצד שני, הוא אמר את זה בצורה כזו שהרגשתי כל כך קטנה טפשה ומושפלת (אולי זה ההורמונים, לא יודעת...) היה לו ברור שהייתי צריכה להודיע על זה כבר מזמן, וכל מיני אמירות כמו "אני לא מאמין לאף הצהרה של אישה לפני לידה ראשונה" בקיצור, יצאתי משם בוכיה ומבולבלת.. פתאום הרגשתי כל כך מוזרה והזויה (וקצת אשמה) שבחרתי להביא ילד, כאילו זה לא דבר טבעי.. גם קצת הרגשה שכאשה, אני צריכה לבחור בין משפחה לקריירה, דבר שלא ציפיתי לפגוש עמוק עמוק בעולם האקדמיה. ולדובדבן שבקצפת, בשיחה עם המשרד מתברר שאני זו שצריכה לשאת בנטל הכלכלי של פרישת התואר על עוד שנה... קצת מיואשת, קצת מתוסכלת,קצת הקלה על הזמן הנוסף עם הבייבי, קצת הכבדה על כל התוכניות לשנה הקרובה שהשתנו פתאום בדקה ה99, ובעיקר מבולבלת... אח ההורמונים...

15 תגובות
עמוד 1
  • אני לא מאמינה שקיימים דעות כאלו !
    אין אפשרות לעשות סוג של תביעה ?? איזה מן דבר זה שבגלל הריון אי אפשר ללמוד ??
  • אני לא אעשה עם זה שום דבר כי זה יחזור אלי אח"כ כמו בומרנג.. אבל זה הזוי, ללא ספק... אני גם לא מבינה- הציפייה היא שעכשיו כל שנות התואר וההתמחות שאחריו אני לא אביא ילדים?? ואני עוד הכי צעירה מבין הסטודנטיות שם..
  • איזה שבוע את? ומה את לומדת? אני נכנסתי להריון פעמיים במסגרת הלימודים לתואר, וסיימתי עם כולם בזמן, למה שזה ימנע ממך? כדי לך לבדוק את הזכויות שלך, זה ממש חוצפה מצד המוסד האקדמי...
  • סיימתי עכשיו 37 שבועות. זה ברור שזה לא לפי הזכויות שלי, אבל הם אומרים שבגלל שזה תואר שהקורסים בו הם יישומיים למדי היעדרות מהם היא לא אפשרית. אני לא מצליחה להבין במה זה שונה ממילואים וכד', אבל הוא ממש כעס על זה שלא הודעתי להם כבר בתחילת ההריון... אני כן חושבת שאפשר לעשות את זה, אולי לא אשקיע 100% בתואר, רק 80, וזה קשה, אבל אני בטוחה שזה אפשרי. אבל כרגע הוא ראש החוג ולא אני... זה תואר מאד מאד מבוקש ככה שההרגשה היא שצריך לומר תודה על זה שהתקבלתי בכלל, ואת המאבקים על זכויות נאלץ לשמור להזדמנות אחרת...
  • אני לא מבינה מה הוא דוחף את האף שלו ולמה הוא מחליט עבורך? זאת החלטה שלך ולא שלו. ומה זה המשפט הזה: "אני לא מאמין לאשה בהריון ראשון" מה זאת הבוטות הזאת? מי הוא, בעלך??? גם אם הוא חושב שיהיה לך קשה שידבר כמו בן אדם, שיפרט לך את הקושי ויגיד לך שתחשבי היטב אם תעמדי בזה ולא לקטול כאילו שהוא המחליט כאן.
  • תראי גם אני סטודנטית לתואר שני שכולו מורכב מלמידה בזמן נוכחות בשיעורים.
    אין דבר כזה! אסור לו לאלץ אותך להפסיק ללמוד לא משנה מה את לומדת. שנה שעברה העבירו חוקים שמגנים על סטודנטיות. ממה שאני זוכרת: מותר לך להיעדר 30% מסה"כ השיעורים, דחיית עבודות, תאריכים אחרים של בחינות. יש גם משהו עם הנקה
    גם אני חששתי שיגידו לי להקפיא אבל בוודאות אין דבר כזה.
    תבדקי עם אגודת הסטודנטים אצלך.

• בנות יקרות תודה רבה!! עודדתן אותי מעט והזכרתן לי שאני נורמאלית אחרי שכבר הרגשתי שכנראה אני לא בסדר... שירן אפשר לשאול מה את לומדת? הבעיה היא שיש שם איזה סעיף די נזיל בקשר לקורסים מעשיים, סעיף שדי מאפשר לאוניברסיטאות לפרש איך שהן רוצות, ושם בתפר הזה זה נופל... למרבה האבסורד דווקא בתואר שני זה נראה שיש הרבה פחות הגנה על זכויותינו...
  • תואר קרימינולוגיה שיקומית בבר אילן. תבדקי באינטרנט לפי מה שאני יודעת חוקקו שנה שעברה הרבה חוקים לטובת סטודנטיות בהריון. ועל אחת כמה וכמה אם מאלצים אותך לשאת בעלויות, חוצפה של מוסד!
    איפה את לומדת?

• דבר ראשון הכעס שלו לא במקום בכלל, ולא ראוי!
    יש חוקים שמגנים עלייך, כדאי לך לבדוק ואני במקומך לא הייתי מוותרת כל כך בקלות, והייתי גם מעמידה את הבחור במקום שבו הוא צריך להיות.
    החיים לא נגמרים עם הריון, החיים רק מתחילים !
    נטלי
  • שירן גם אני בבר אילן, וזה אכן מוסד חצוף ומרגיז, זו לא הפעם הראשונה שאני נחשפת לעד כמה הוא לא מאורגן ומתנהל עקום... סתם מתוך עניין- עיקר התלונה שלו כלפי זה שלא הודעתי לו מזמן על היותי בהריון (לא שהיו מקבלים אותי אם הייתי מיידעת...) את הודעת? זה כל כך ברור שאמורים לדווח על דבר כזה?? סה"כ הוא לא מעסיק שלי או משהו, ולא ביקשתי שום הנחות....
    נטלי גם אני לא מבינה מה הם לעזאזל חושבים??? שכל הריון אני אעשה הפסקה של שנה מכל עיסוק אחר?
  • אני לא ממש מכירה את כל הסיפור....לא הבנתי כלום
    פייס: ortal_hori

• אין לי מושג מה את לומדת.....
    אבל אני ממש לא מבינה את המרצה/ראש חוג? שלך.מה זה קשור אליו?מה את עובדת אצלו שאת צריכה חהודיע לו על הריון??????גם למעביד יש צורך להודיע מזמן מסוים.........
    אני למדתי תואר ראשון+רישיון ראיית חשבון+רישון יועץ השקעות.
    וכול זה התחלתי לפני הילד הראשון שלי.תעשי חשבון שגמרתי תארים וילדתי לבינתיים 3 ילדים.
    איז שטויות זה.
    אחרי הלידה של הילדים חזרתי כמו ילדה טובה ללימודים אחרי שבועיים.נכון לי זה לא היה קל בכלל אבל זו היתה הברירה שלי וככה הצלחתי........
    ברור שזה לא קל ללמוד+ללדת+לגדל ילדים אבל זה החיים שלך.....ואפחד לא יכול להתערב לך בהם.זה לא קל אבל זה ניתן.....עובדה קחי אותי.וחוץ ממני היו איתי עוד עשרות כאלה ואפחת לא פרשה באמצע....
    מתוקונות אני לא מסכימה איתך
  • אני גם למדתי בבר אילן....דווקא הם בדרך כלל בסדר בקטעים האלו....נתנו לי להקפיא את הלימודים...אני מאד מקווה שכשארצה לחזור לא יעשו לי "כיפה אדומה"
    פייס: ortal_hori

• אני סיפרתי לראש החוג שלי די בהתחלה (שבוע עשירי נדמה לי) כי ממש לא הרגשתי טוב והיו לי ים היעדרויות. נוסף על זה אני בשמירת הריון וגם על זה עדכנתי ואמרו לי גם אם לא אגיע כל הסמסטר הראשון יהיה בסדר ולא יאלצו אותי להקפיא.
    אני מקווה שאני אוכל ללכת פעם בשבוע אבל נראה איך נרגיש.
    מה את לומדת?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה