ברזל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייתי אצל רופא ביום חמישי
    ועקב חולשות שאני סובלת הרופא אמר לי שאני יכולה לקחת פעמיים בשבוע
    ברזל ( אקטיפירין)
    עד עכשיו אני הייתי לוקחת רק פעם ביום
    ראשון , שני -כדור אחג
    יום שלישי - 2 כדורים
    ריביעי חמישי -כדור אחד
    שישי -2 כדורים
    לפי מה שהבנתי אותו.
    והוא אמר שהעודף יוצא בצואה.
    או שלקחת כל יום 2 כדורים?
    זה לא מזיק?
    אני מוכנה לנסות כל דבר..

3 תגובות
עמוד 1
  • עודף ברזל לא! יוצא בצואה (להבדיל מתוספים מסוימים אחרים כמו חומצה פולית). ברזל בעודף מתחמצן בגוף ומסוכן בעיקר בהריון. מצד שני בהריון יש דרישה מוגברת לברזל ולכן צריך לקחת מהשליש השני עד הסוף וגם תקופה אחרי הלידה (כי מאבדים הרבה ברזל בלידה)ואם מניקים אז כל תקופת ההנקה.
    הרופא העלה לך את המינון על סמך העייפות
    שאת חשה או על סמך בדיקת דם? מאוד משנה כמה הפריטין שלך וכמה ההמוגלובין בבדיקת דם וגם כמה מ"ג יש בכל טבליה כדי לדעת מה המינון שאת לוקחת בסה"כ.
  • הרופא העלה את המינון על סמך עייפות וחולשה
    המוגלובין שלי 12.6 שעשיתי לפני חודש
    מחר בע״ה אני חוזרת על בדיקות ( ספירת דם)

• המוגלובין 12.6 זה בסדר בהריון וגם בכלל. זה בטווח הנורמה לאישה.תעשי עוד פעם בדיקת דם לראות שההמוגלובין לא ירד ותבקשי שיבדקו גם פריטין שזה מאגרי הברזל בגוף.
    בכל אופן כדור 1 תמשיכי לקחת ככה שתתחזקי לפני הלידה כי בלידה מאבדים ברזל.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה