פיטרו אותי :( עזרתכן דחוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות כמו שאתן זוכרות סיפרתי לכן שאני בהריון אחרי חופשת לידה קצרה במיוחד ..הנסיכה בת חמישה חודשים ואני בשבוע 12 תכף ..אחרי בדיקת דופק בטיפשותי החלטתי לשתף אותה כי המכירות שלי מעולות וקבלתי אינספור מחמאות מהאחראית שלי שבפועל היא זו שנמצאת איתי בשוטף ועוקבת אחרי כל פעולה שלי .ולהפתעתי פתאום המנהלת שינתה פנייה וקבלה את זה בהלם גמור וביקשה כמה ימים לחשוב על זה..ושלשום קראה לי לשיחה ואמרה ״צר לי לאכזב אותך החלטתי להפסיק להעסיק אותך ..חיפשתי מישהי לתרופה ממושכת בלי תחלופה״..קחי את הטפסים תמלאי לי אני יפקיד לך משכורת !וזהו לא נתנה לי הזדמנות לדבר ! כמובן שהקלטתי את השילה הזאת ועוד שיחה עם האחראית שאומרת לי שהיא בהלם ושאני יותר תותחית מבנות שעובדות במשרד שנתיים ויותר ..בקיצור הכל נחת עליי כמו פצצה אני יומיים בבית בוכה מתוסכלת לא יודעת מה לעשות ומי במצבי יקבל אותי לעבוד ..אבל עיינתי באתרים שונים והבנתי שהיתי חכמה ושיש לי עילה לתביעה כי ברור שהפיטורים הם נטו בגלל ההריון ולא כי אני לא עובדת טובה ..צילמתי את הלוח מכירות אפילו ששם אני ראשונה ביעדים עקפתי אפילו את האחראית של המשרד ששם 3 שנים ,הדפסתי מהמחשב דוחות של מכירות ,לקחתי טלפונים של לקוחות שסגרו איתי ונקשרו אליי מאוד..השאלה שלי היא ..מה הייתן עושות? והאם מישהי מכירה עורך דין שאפשר לסמוך עליו ? לא משנה לי מאיזה אזור רק שאני יהיה רגועה שאני בידיים הכי טובות כי אני לא מתכוונת לשתוק על זה ! אשמח לעזרתכן.. 
16 תגובות
עמוד 1
  • ודרך אגב ..החוק לגבי אומר שמותר לפטר אותי כי אני עובדת שם רק חודש אבל בגלל כל סיבה שהיא לא הריון ! וכאן ברור שזה בגלל ההריון ..
  • חמודה , יהיה בסדר ! החוק אומר שלמעסיק מותר לפטר אותך אם את פחות מחצי שנה (לא דרוש אישור ממשרד ממשלתי וזה ההבדל) אבל אסור לו שסיבה תהיה הריון !!! ולך יש כל ההוכחות שזה הסיבה היא כן !

כמובן שתפני לעו״ד !!! לדעתי ברגע שמעסיק יקבל מכתב מעו״ד עם פירוט של כל ההוכחות שיש לך (כל הכבוד שעשית את מה שעשית !!!) אז יקבלו אותך בחזרה לעבודה באותו רגע ויפחדו להתעסק איתך לפחות עד שיעברו חודשיים מחופשת לידה העתידית שלך בע״ה . השאלה אם את רוצה לחזור לשם ...
    צריך לדבר עם עו״ד האם לפני תביעה חייבים לשלוח מכתב רשמי למעסיק עם דרישה לקבל אותך בחזרה לעבודה או שמותר לתבוע בלי זה.
    לדעתי תביעה עדיפה כי אז תיקבלי יותר כסף והם יקבלו לקח מאוד יפה...

רק דבר אחד : הקלטת שיחה , צילמת דברים , מעולה ! תדאגי שיהיה לך גיבוי של כל הדברים האלה ! תשלחי הכל למייל שלך או משהו כזה או תאחסני עותק אחד בדיסק , אחד במייל , בטלפון .. כמה שיותר עותקים !!!
  • עו״ד בעיניינים כאלה אני לא ממש מכירה (לא אישית לפחות) אבל בטוח יש בנות כאן שמכירות ... את עו״ד אפשר למצוא מהר , רק באמת תידאגי לגיבוי של קבצים

וגם יש עוד בעיה במקרה שלך לא לטובת המעסיק: לא עשו לך שימוע וזה גם אסור לדעתי , חייבים לעשות את זה וגם היא מציינת בשיחה שחיפשה מישהי לתקופה ארוכה כלומר הסיבה לפיטורין הינה הריון
  • מנסיון-
    קשה למצוא עו"ד לענייני עבודה
    אם לא תמצאי-
    אפשר לפנות לשי"ל:שרות יעוץ לאזרח. כמעט בכל עיר בארץ.

בהצלחה!

• היי מיכלושית
    שלחתי לך הודעה בפרטי עם פרטים של עו״ד...
    היה לחברה שלי מקרה דומה
    בהצלחה

איה
  • איה שלום,תודה רבה שוחחתי איתו ..חברה שלך זכתה ע״י ייצוג שלו?והאם גם פוטרה פחות מחצי שנה במקום העבודה ?
  • תתקשרי לקו לעובד- הם תותחים!! יודעים את כל החוקים ויעזרו לך בכל ! בגלל זה הם קיימים- הם מחכים למקרה כמו שלך

• צר לי לשמוע באיזה מצב את נמצאת.קבלי חיבוק.
    לגבי תביעה - מה יצא לך מזה? נניח ותצאי זכאית בתביעה, האם תהיי מסוגלת להמשיך לעבוד ולכפות את עצמך על המנהלת שלך? איך אפשר לעבוד בהרגשה כזאת? חוצמזה היא תשנה את היחס אלייך ותעשה הכל על מנת שתעזבי מרצונך. האם בא לך להיכנס לכל זה? את יכולה לעשות משהו אחר, לפנות אליה ולדבר בכנות, להגיד שזה לא בסדר שמפטרת מסיבת הריון אבל מצד שני את לא רוצה לשבת לה כמו עצם בגרון ולכן את מצפה לפיצוי כספי כי במצבך קשה למצוא עבודה.
    בהצלחה. ואני בטוחה שבסוף תראי שהכל לטובה, עד כמה שזה קשה עכשיו.
  • כן וכן מאמי

בהצלחה!!

איה
  • תבדקי אם את יכולה לחתום אבטלה. את יכולה למצוא עבודה זמנית במקום אחר והחוק מחייב לספר מחודש חמישי אז יש לך קצת זמן. יש פורום באתר הזה עם עו"ד שנותנת ייעוץ פני אליה תראי מה היא אומרת.
    אני יודעת שזה ישמע מוזר אבל תתעודדי קצת כי סביר להניח שאת תקבלי ים כסף בתביעה.
    יש כתבה באינטרנט על בחורה שפיטרו אותה רק כי בהריון אחרי כמה חודשי עבודה וכמובן שהיא ניצחה ןקיבלה 100000 בתביעה.
    בהצלחה!
    ממליצה לך, אם את כן רומה לחפש עבודה, על אתר שתיל יש שם עבודות זמניות לכמה חודשים

• רק לא היתי מפרסמת בפומבי שאת התדפסת חלק ממאגר הנתונים של חברה , כמו מס' טלפונים של לקוחות - עבור חברות וסוכניות לפחות בתחום הביטוח זאת סיבה מספיק טובה כדי לפטר בן אדם - גם עם מדובר על טלפון של בן אדם אחד בלבד .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אם זה לתבוע כדי לקבל כסף זה עניין אחר. חשבתי שהמטרה היא להמשיך לעבוד. חוצמזה אם את זכאית לאבטלה אז תוכלי לחתום כל התקופה כי בהריון הם לא ישלחו אותך לעבודה.
  • כמה חוסר לב אדם צריך על מנת לפטר אישה בהריון????
    ועוד אישה עושה את זה. ממש בושה.
    אני בחודש שישי, עובדת יום יום ומתפקדת מצויין
    אז מידי פעם יש בדיקות או מנוחות
    אפשר לחשוב שאנשים ביום יום לא חולים לפעמים או נעדרים עקב חופשות
    ?!?!
    גם חופשת הלידה לא נמשכת שנתיים (לצערן אולי של כל השכירות)
    ממש חוצפה
    אני אישית הייתי הולכת עם זה הכי רחוק שאפשר
    גם לטלוויזיה (אורלי וגיא מרוז מומלצים בנושאים כאלה)
    את בטח לא הראשונה ולא האחרונה
    בהצלחה
    ואני בטוחה שתמצאי משהו מהר בתחום המכירות
    אל תספרי בינתיים על ההריון אם יש אפשרות כזו
    תמיד צריך אנשים במכירות!
    בהצלחה חמודה

• תודה לכולכן בנות..עדיין ממש קשה לי :/ יהיה בסדר ..אני מקוה,איה סגרתי עם עורך הדין שנתת לי הוא נשמע אמין ,הוא צעיר ומאוד רעב להצליח ..לא בשביל הכסף אם בכלל נזכה אלא רק בשביל העונש! היא אשה מאוד מאוד עסוקה ולחוצה ורק עצם הגעתה לאיזה דיון יעצבן אותה שחבל על הזמן ..אני לא רוצה שהיא תמשיך לעשות את זה לבאות אחריי,זה לא מגיע לשום אישה בהריון להתחיל לחפש את עצמה מחדש במקום עבודה אחראם בכלל יקבלו אותה ! היא תלמד לקח שככה לא מתנהגים
  • אני מציעה שבמקביל לטיפול המשפטי עם עורך הדין, תתקשרי למשרד התמ"ת להתלונן. זה יביא לכך שיערכו אצלם ביקורת וייתכן שיגלו דברים אחרים שכלל לא חשבת עליהם- זה מאוד לא נעים למקום עבודה לקבל ביקורת של התמ"ת.
  • משרד התמ"ת - אין מה לפנות אליהם. מניסיון הם לא מטפלים בשום דבר. אני מאמינה שתרימי את הנבלות על טיל גם בלעדיהם .
    בהצלחה ותזכרי שההריון יותר חשוב מעבודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה