מי מאמינה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בלא להוציא את התינוק כשחשוך 40 יום מהלידה?
    ומה פירוש האמונה?

[center/]
    [/center]
11 תגובות
עמוד 1
  • לא אני

• אצלנו הקווקזים זה נקרא צולה אני לא יודעת מה הפירוש של זה אבל אומרים שזה כיביכול ימים מאוד עדינים וכו'
    אני הוצאתי חופשי לא יכולתי לא לתת לילד לנשום אוויר של בחוץ רק ככה הוא היה נירגע ועוד בתקופה של הגזים..

• בס"ד

בתור אשה דתיה יש לי רב שאני מתייעצת איתו על הכל , ואני רוצה לומר לך משהו אין בזה עניין בכלל , יש עניין בלא לגזור ציפורניים 40 יום ,וגם פה שגיסתי ילדה הוא היה ממש מוריד לעצמו דם אז הרב אמר לה לגזור אבל זה כל אחד לגופו צריך לשאול!
    את בתור אשה אחרי לידה אל תסתובבי בלילה לבד תמיד עם עוד מישהו חוץ מהילד וזה גם 40 יום ביום אין בעיה

• אומרים לא להוציא את הילד 40 יום וכמובן לילה כי כאילו הנשמה שלו נמצאת עדיין בין שמיים לארץ

את זה שמעתי ממישהי הודית.
    ולפי דעתי פשוט כי הוא תינוק פיצי שלא צריך עוד לספוג את הסרח של בחוץ האוויר המזוהם וכל זה..

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
  • אם אני לא טועה-
    יש עניין לא להוציא 40 יום.
    אבל נגיד כן הייתי הולכת להורים וכאלה.
    אבל לא למקומות ציבוריים.
    אבל אני כן הייתי יוצאת לגיחות...
    כדי לנשום.

• לפי התורה מערכת החיסון של התינוק חלשה ב-40 יום הראשונים לחייו ועדיף כמה שפחות להוציאו מהבית.
    מה שמדהים שגם לפי הרפואה - 6 שבועות אחרי הלידה מערכת החיסון של התינוק הכי חלשה וגם של האם, שהריי תקופה זאת נקראת משכב לידה.
    אני המעטתי לצאת 40 יום ויצאתי רק לדברים חשובים. ביום יצאתי יותר.
  • זה העניין של המערכת החיסונית שלו - עד שמקבלים את כל החיסונים הראשונים החשובים..

מומלץ לא לטייל במקומות הומי אדם בגלל החיידקים וכו'.

להורים כמובן שאפשר ללכת
  • שאלתי רב גדול מקובל ..לטענתו בן זכר לא מוציאים בלילות עד היום של הזוהר והברית אח״כ מותר..זה סוג של שמירה על הילד .בבת אין שום בעיה להוציא גם יום אחרי שנולדה ..החשש העיקרי הוא מעין הרע ומי שלא מאמינה בזה זה גם לא חל עליה ..הוא אומר שהעניין של ה40 יום זה יותר בשביל האמא מאשר הוולד..כי יש כאלה לצורך העניין חוזרות מהר לגזרה כבר יוצאות כאילו כלום אחרי שבוע וחצי שבועיים ואנשים ואיי בכלל לא נראה שהיית בהריון מה זה יואו חזרת לעצמך וכו׳..וזה עלול להזיק
  • אני מאמינה בלא להוציא את העולל מהבית 40 יום (ולא רק לילה) בעיקר אם לא רק בגלל העניין של המערכת החיסונים.
    להורים לארוחת שישי זה משהו אחר ולדעתי זה פטור :)
    אני גם אמורה ללדת בסוף דצמבר אז בכלל לאן כבר יש לצאת בחורף עם תינוק פחות מחודש?!
  • לא שמעתי על זה אף פעם, לא יודעת למה זה טוב
  • אנ א מוציאה בלילה גם רק ביום ....אמונה לא ברורה ...
    אביבית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה