מה תעשה משפחה ישראלית באמצע הדרך?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני מתחילה קצת לקרוא חומרים על כלכלת משפחה באינטרנט ומצאתי את זה:

מה תעשה משפחה ישראלית באמצע הדרך?
    איזה יופי לכם הרווחתם! אבל, משפחה באמצע הדרך עם ילדים פלוס משכנתא, צריכה ללכת "על בטוח" ולא לקחת ריסקים.

היעד שלכם: להפוך את הסכום של 250,000 ש"ח ל- 1,000,000 ש"ח! בתוך 10-15 שנים.
    איך?

חוק מספר אחת: אסור לגעת בכסף לפחות ב- 10 עד 15 השנים הבאות, למה? כי כסף עושה כסף. הערה – יש לשקול כיסוי חלקי של המשכנתא, לרוב המסקנה תהיה לא לעשות זאת אולם לעיתים צימצום המשכנתא הכרחי (במקרים של גרעון חודשי, משכנתא גבוהה מידי).

חוק מספר שתיים: עלייכם לחסוך בנוסף לכסף הזה לפחות עוד 10% מהכנסתכם נטו ( למה? כדי להערך לפרישה מכובדת ולסייע לילדים ללמוד ולהקים בית).

חוק מספר שלוש: לכו לקורס השקעות בנדל"ן או שוק ההון (כי אי אפשר להשאר חובבנים כשמדובר בעתיד שלכם).

חוק מספר ארבע: בנו תוכנית כלכלית מפורטת והציבו יעדים ל-15 השנים הבאות.

מה אתן אומרות? אפשר לשים בצד כל כך הרבה כסף? אתן חוסכות בכלל? מה עושים :/ אפילו פיקדון לאוניברסיטה לילדים לא פתחנו.

הללוש ודינוש היפים שלי

11 תגובות
עמוד 1
  • אנחנו עד עכשיו היינו במרתון לסגור מינוסים
    לצערי בגלל זה יצאתי לעבוד, מתן יצא לעבודה שנייה ועשינו שמיניות באויר
    לא אומר שסגרנו לגמרי אבל ברוך ה' בדרך לשם.

לילדים מאז ומתמיד חסכנו. בהתחלה כסף טוב ואז ירדנו מעט בגלל המצב
    אבל לשים בצד זה מאסט מבחינתי.

לצערי המאד רב במצבינו היום עם כל הגזרות, העלות מחירים בלתי מוסברות
    חשמל מים גז דלק מיסים ושכירות מטורפת
    קשה לומר שאנשים מצליחים לחסוך בצד. שלא נדבר על בית.

אני היום הגעתי למסקנה
    שנעבוד כמה שניתן ונצמצם בגיהוצים כמה שאפשר ע"מ להתבסס
    (ואני לא חסה על האשראי

• יש לי שאלה אחרת מאיפה לוקחים את 250,000 אלך הראשונים למיליון?
  • הלוואי עליי....

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.

[

[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]

[URL=http://www.babynamestext.com]

• פייס: ortal_hori

• כן גם אני חשבתי לעצמי ש250 אלף זה סכום לגמרי לא הגיוני...
    השאלה כרגע אם לקחת איזה סכום ולשים אותו בצד ולצבור עליו ריבית או לנסות לפנות כמה מאות שקלים כל חודש לחסכון... לפחות לאוניברסיטה אני רוצה שיהיה להם.

הללוש ודינוש היפים שלי

• אם היו לי 250 אלף לשים בצד (מעבר לבית וכו כן?)
    אז לא הייתי חושבת מה משפחת ישראלית תעשה באמצע הדרך

• אנחנו אכן כן הצלחנו לחסוך כבר סכום של למעלה מ-200,000 ש"ח וזה בזכות הבעלול שלי שיש לו התנהלות כלכלית מיוחדת שאני בתור מנהלת חשבונות לפעמים כבר נדהמת משיקוליפ והחלטות כל כך נבונות שלו.
    בכל אופן, כרגע הכסף ישמש להחלפת מטבח והרחבה של הבית (אנחנו מתכננית להוסיף עוד חדר, להגדיל מרפסת ולהחליף מטבח)
    הפרויקט הבא הוא לחסוך עד שיהי לנו סכום בסיס לדירה להשקעה שהשכירות תכסה את המשכנתא ועד שהילדים יגדלו כבר נגמור לשלם עליה, אני מקווה שנמצא משהו טוב ושיהיו לנו תמיד שוכרים.

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • מירי, אני מעריצה אתכם!
    אולי שבעלי יקח שיעור מבעלך??
  • אני כל הזמן אומרת לו שאם יום אחד הוא יחליט להפסיק ללמוד בישיבה ולצאת לעבוד (אני מקווה שלא, אבל אן כן, אני אכבד אותו על זה) הוא חייב ללמוד מינהל עסקים כי הוא מאוד מאוד מאוד טוב בזה.
    אבל בינתיים טוב לו בישיבה ולי יש עבודה טובה וב"ה אנחנו מסתדרים.

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • וואו, 200 אלף כל הכבוד!! אני שמחה שאתם משקיעים בנדל"ן, זאת נראה לי השקעה מאוד נבונה בימינו...
    לנו יש כ-70 אלף שאנחנו רוצים לסגור. יש איזה פיקדון בבנק שלנו שמציע תשואה של 200% במידה וסוגרים את הכסף (הרמטית חח) ל-14 שנה, אני חושבת שזה מה שנעשה בסופו של דבר...

הללוש ודינוש היפים שלי

• אם היה לי 200 אלף סביר שהייתי קונה בית עם זה. עצוב שאין הזדמנויות לצעירים בארץ. עכשיו בכלל שמעתי שצריך 50 אחוז משווי הנכס כדי לקנות בית. מישהי מכירה את זה?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה