-
פעם ראשונה
שאני שומע על זה
-
זו בדיקה שעולה בסביבות ה - 5000 ש״ח.
היתרון שלה שהיא לא פולשנית כמו מי שפיר ואין בה סיכון, זו בדיקת דם פשוטה.
מצד שני, אם אין תוצאות בעייתיות של בדיקות אחרות אז למה לעשות סתם ולשלם כל כך הרבה כסף.
אני בהתלבטות קשה ורציתי לברר אם מישהי עשתה את הבדיקה הזו ויכולה לספר קצת.
-
אני גם התלבטתי בנוגע לבדיקה הזאת, בעקבות חלבון עוברי לא תקין
הרופאה שלי ממש המליצה אבל בסוף החלטנו לא ללכת על זה בגלל המחיר, וגם בגלל שזה לא נותן תשובה מדוייקת ב100 אחוז, ואם הבדיקה לא תקינה אז צריך הכל מקרה מי שפיר..
אז ויתרנו ועשינו מי שפיר וב"ה הכל תקין
-
השאלה האם להגיע בכלל למי שפיר..
אני בת 27 ואם כל שאר הבדיקות יצאו תקינות בעזרת השם - למה להסתכן?!
-
אני אישית לא הייתי עושה..
זה נראה לי סיכון מיותר אם אין סיבה מיוחדת..
עשיתי כי הייתי חייבת וזה היה בלב כבד מאוד..
אם הכל תקין אני לא חושבת שיש סיבה להסתכן..
-
בדקתי את הנושא והבנתי שאין צורך בבדיקה אם מדובר על הריון תקין אם כל הבדיקות הקודמות כגון שקיפות עורפית וחלבון עוברי תקין אין עבר או גנטיקה שמדאיג. סהכ נשמע שזו בדיקה מצויינת הרבה יותר בטוחה משפיר וגם הרבה יותר מדויקת אגב למי שיש ביטוח משלים היא יוצאת בסוף סביב ה2000 שח.
-
מה הכוונה ביטוח משלים?
לי יש כללית מושלם וזה יוצא 5300 במקום 6400.
נראה לי שלמי יש פלטינום זה נותן הנחה יותר משמעותית.
הבנתי שאת הבדיקה עושים כבר משבוע 10 שזה עוד לפני השקיפות והחלבון עוברי.
אני לא יודעת מה לעשות - זה הריון ראשון אז רוצים להיות בטוחים שמכסים את כל הבדיקות החשובות.
לעשות או לא לעשות זאת השאלה?! :)
-
אני עשחתי את הבדיקה בגלל הגיל , מעל 35 , אבל לא של חברה הזאת אלא של חברה אחרת שיצא 4300 ש"ח . במקרה שלהם עם חס וחלילה בדיקה לא בסדר הם מחזירים 2000 ש"ח לביצעו מי שפיר .
ההתרון לעשות את זה בשבוע 12 ולא 18 , סיכון לסיבוכים .
נ.ב. בהריון ראשון עשיתי כן מי שפיר בגלל החשש לCMV אז גם שם דיוק הוא לא 100 אחוז .
http://www.holdthatpic.com/
-
שירלי- בקשר למחיר של כללית פלטניום -מחיר הבדיקה הוא 5300 במקום 6400ואז את יכולה להגיש החזר ע"ח סל שירותים (5000) עוד החזר של 75%. מה שאמור לצאת בסוף 1325 ₪ -וזה עדיין יקר במיוחד אם אין צורך ממשי או חשש.
-
תודה, אבל אני מושלם.. אז אין לי עוד הנחה.
העניין הוא שאם אני לא מתכננת לעשות מי שפיר (בגלל גילי הצעיר יחסית ובהנחה שכל הבדיקות יהיו תקינות בע"ה) - אז למה לא לעשות בדיקת דם פשוטה ולא מסוכנת שבודקת את הדברים החשובים האלו?
נראה לי שבמקרה הזה אני אצטרך לספוג את המחיר כי בדברים האלה לא מתפשרים.
-
-
אנחנו עושים כל כך הרבה בדיקות לעובר לגלות מחלות ולגילוי תסמונת דאום יש במיוחד הרבה בדיקות.
זה מתחיל בשקיפות עורפית ועובר לבדיקות דם רגילות עם שקלול גיל ועוד בדיקה - חלבון עוברי.
אני אישית לא הייתי מעוניינת לדעת מעבר.
אם כל אלו יצאו תקינות, או לפחות רובן, זה היה מספיק לי
אני אפילו לא עשיתי את החלבון עוברי.
וחלילה תגלי תשובה לא תקינה ? תפילי ?
אני טוענת שחבל לקלקל לעצמך את תקופת ההריון, מה שיבוא אחר כך יבוא ובעזת השם העובר יצא בריא
-
קטקט - ועשית בסוף?
-
לא עשיתי, אני מעל גיל 35 והחלטתי לעשות מי שפיר, גם בגלל העלות וגם בגלל שהבדיקת דם היא סטטיסטית ולא מדויקת כמו מי שפיר, אבל במקרה שלך אולי באמת הייתי מסתפקת בבדיקת דם.
-
זהו שהבדיקה האימהית היא לא סטטיסטית - היא נותנת תשובה של "כן" או "לא".
נכון שזה מרגיש כאילו רצים ו"מחפשים בעיות" אבל אני פשוט חושבת שאם אני לא אעשה מי שפיר אז לפחות לעשות את הבדיקת דם היקרה הזאת..
-
הייתה על זה כתבה בטלויזיה, הרופאה שריינו אותו אמר שגם הבדיקה הזאת היא סטטיסטית, זו הסיבה שאם היא לא תקינה עדיין מפנים למי שפיר, אבל היא די מדוייקת, לדעתי כדאי לעשות אותה במקום מי שפיר, אולי יש לך ביטוח פרטי שיכול לכסות חלק מההוצאה? לי לא היה
-
כן. מכירה את זה זאת בדיקת דם פשוטה שמחליפה את המי שפיר, למי שפוחדת מהסיכון שבבדיקת מי שפיר וגם מהכאב.
היא עולה אם אני לא טועה משהו כמו 4,000 שח.
זה שיקול שלך אם לעשות או לא. אגב אם הבדיקה יוצאת לא טובה ומחליטים לבצע הפלה חלילה, חייבים לעשות גם מי שפיר.
השאלה בת כמה את והשאלה היותר חשובה מה המטרה? אם את עושה את הבדיקה כדי לדעת אם יש סיכון לתסמונת דאון ואם חלילה הבדיקה לא תצא טובה אז תבצעי הפלה כי אז אפשר לשקול את זה אבל יש נשים שמוותרות על זה וגם על מי שפיר כי לא רוצות להפסיק את ההיריון בכל מקרה ממניעים כמו דת וכאלה.
בכל אופן הבדיקה באה במקום מי שפיר.מי שלא פוחדת ממי שפיר אין שום טעם לשלם יקר ולבצע את הבדיקה הזאת.
-
היי לבנדר,
בהודעות הקודמות רשומות כל הסיבות והטיעונים והחששות.
אני בת 27, הריון ראשון, בהנחה שכל הבדיקות יצאו תקינות בע״ה אני לא רוצה לעשות מי שפיר בגלל הסיכון שכרוך בכך.
הבדיקת דם המדוברת בודקת 5 תסמונות נפוצות, בינהן תסמונת דאון - לכן נראה לי יותר סביר לעשות בדיקת דם אם אני לא מתכוונת לעשות מי שפיר.
אני לא דתיה וכן הייתי רוצה לדעת אם משהו לא בסדר חס וחלילה.
הדבר היחיד זה באמת המחיר הגבוה אבל אם זה במקום מי שפיר אז זה אותו הדבר.
את עשית את הבדיקה?
-
את מאוד צעירה.
לדעתי אם השקיפות, כולל הבדיקת דם של השקיפות יצא תקין וכן החלבון עוברי והסקירה אז לדעתי אין לך מה לעשות את הבדיקות האלה.וגם הרופאים לא ימליצו לך לעשות.
אם חלילה תהיה בעיה בבדיקות ויומלץ לך לעשות מי שפיר אז זה רק עניין של כסף אם לעשות את הבדיקת דם הזאת או את המי שפיר.ברור שיותר נוח לעשות את הבדיקת דם השאלה אם את מוכנה להוצאה הכספית.
אגב אם הבדיקת דם לא יוצאת תקינה לא מסתמכים רק עליה ועושים גם מי שפיר.
** לדעתי אין לך מה לשקול את זה עכשיו, את גם צעירה מאוד בגיל. תחכי לבדיקות ובע"ה הכל יהיה תקין
-
הי,
השם הנכון של הבדיקה הוא ״בדיקת dna עוברי״. עשיתי אותה לפני חודש כי בשתי הסקירות היו ממצאים רכים, שאין להם שום משמעות רפואית אך הם כן מגדילים סטטיסטית סיכון לתסמונת דאון. שקיפות, סקר שליש ראשון וחלבון עוברי יצאו תקינים.
הבדיקה עלתה 3800, יש כ5 חברות שעושות אותה, אם תחליטי לעשות - נשמע שמה שכללית מציאה לך בכלל לא משתלם. יש מקומות יותר זולים ובלי טובות של אף אחד.
דעתי האישית - אין שום סיבה לעשות לא את הבדיקה הזאת ולא מי שפיר, אם כל הבדיקות תקינות והגיל לא מחייב. אין גבול לפרנויה שאפשר לפתח בהריון, תמד יש עוד בדיקה ועוד בדיקה. חבל על הכסף, הזמן והמתח הנפשי.
לי המליצו באופן חד משמעי לעשות מי שפיר, או את הבדיקה הזאת. לכן הלכתי על סיכון נמוך יותר, וכמובן יקר יותר.
בדיקת דם היא כן סטטיסטית, אבל רמת הדיוק מאוד גבוהה, כפי שאת יודעת. וכמו שבנות כתבו כבר, אם התצאות שלה לא תקינות,אכן מפנים למי שפיר לפני שמקבלי החלטות ומסקנות סופיות.
לסיכום - עזבי אותך שטויות. תהני ותזרמי. אלא אם יש לך יותר מדי כסף ואת לא יודעת על מה לבזבז אותו
-
אני עשיתי.
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
היי ליטל שרי,
אני מבינה מההודעה שלך שאת פונדקאית? (החלטה של הזוג שלך?)
באיזה שבוע עשית?
קיבלת תוצאה סטטיסטית או תוצאה של כן/לא?
תוך כמה זמן הגיעה התוצאה?
עשית את זה בלי קשר לשקיפות עורפית ושאר הבדיקות?
היית ממליצה לי?
תודה מראש וסליחה על מבול השאלות :)
-
היי בכייף
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
ליטל את אם פונדקאית יישר כח
-
אני עשיתי בדיקת דם NIPT בחברה פאנורמה
בגלל שהרבה נשים שעשו אותה, כולן אמרו שהבדיקה הרבה יותר בטוחה ולא מזיקה לעובר..
אז בלי לחשוב יותר מדיי עשיתי את הבדיקה ויצאתי הכי מרוצה!