לא יודעת מה לעשות.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות, די חדשה פה בפורום וזו ההודעה הראשונה שאני כותבת מתוך תסכול... מה עושים???

אני יודעת שאני לא אמורה לשוחח על דברים כאלה עכשיו (חודש חמישי-שבוע 20)
    אבל זה ויכוח שנתגלע כי מישהי (מעניין מי) החליטה לפתוח את הנושא מוקדם מדי- שם וסנדקות.
    אז כן יש לנו בן.. וצריך להחליט על סנדק. נכון, הסנדקות אמורה לעבור לאבא של בעלי אבל העניין מסובך: אבא של בעלי כבר היה סנדק בנכד הראשון והוא בעצמו אב לבנים ( בעלי אינו הבן הביולוגי אך לפי טענותיו-צריך להוכיח לאביו נאמנות) ומהצד השני-סבא שלי שעודו בחיים ומתפללים שכך יהיה עד לידת נינו הראשון ב"ה.
    אני ובעלי מאוד רוצים שיהיה הסנדק והוריו של בעלי"מוכנים" להעביר לסבי את הסנדקות על נינו הראשון אך סבי אינו מוכן- טוען שאבא שלי שכלל אין לו בנים ותמיד ייחל לבן אך לא קיבל ומעולם לא היה סנדק ומה גם שזהו הנכד הראשון שב"ה יוולד לו, הוא זה שצריך להיות הסנדק.
    משפחתו של בעלי ובעלי בעצמו לא מוכנים שכך יהיה, בעלי טוען שכך או כך שני הצדדים יפגעו. וסבי לא מוכן להיות הסנדק.
    אם נבחר באבא של בעלי, אבא שלי ייפגע עמוקות כך אני טוענת . ואם נבחר באבא שלי , אבא של בעלי כולל כל המשפחה יפגעו מאיתנו מאוד.
    סליחה על החפירה. הנושא מאוד מסובך ורגיש לי.
    איך אני אמורה להתנהג, מה לומר ??
    תודה בנות..
9 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שהסבא צריך להיות הסנדק, תגידי לו שזה הוא נין ראשון מי יודע אם לא האחרון מבחינתו, כמובן שיזכה לחיים ארוכים אבל אין לדעת. בעתיד היו עוד בנים אולי ואבא שלך וגם אבא של בעלך יוכלו לזכות להיות סנדקים. אני יודעת מה זה "כבוד" נאלצתי להתמודד עם הסיטואציה בעצמי (אבא שלי או של בעלי) מזל שאחותי ילדה 9 חודשים לפני בן אז הסברתי לאבא שלי שזה לא טורו. לא חשבתי על זה כך עד עכשיו אבל מזל שיש לי עוד בן הפעם אבא שלי יזכה להיות הסנדק.
  • אני גם חושבת שאת צריכה לנסות לשכנע את סבא שלך.
    סבא שלי, ז"ל היה אמור להיות הסנדק של הבכור שלי... בברית סבא שלי לא הרגיש טוב והיה בבי"ח ושבועיים אח"כ הוא נפטר. והוא לא זכה להיות הסנדק של הנין הראשון שלו...

אם תהיה בעיה והוא יסרב, תציעי ללכת לפי "גילאים"... המבוגר יותר מבין האבות שלכם יהיה הסנדק. בקטע של כבוד למבוגרים יותר...

ככה אולי תפתרו את המחלוקת

• לדעתי הסבא צריך להיות כי לשני האחרים עוד יהיו הזדמנויות נוספות.
    שאבא שלך ידבר עם הסבא ויגיד לו שהוא מתעקש שהוא יהיה.
    אם בכל זאת הסבא לא רוצה, אז מה לעשות, אי אפשר בכח.
    אם הסבא לא רוצה אז מבין שני האבות אתם אלה שמחליטים!!
    אני חושבת שמבין שני האבות מגיע לאבא שלך כי אף פעם לא היה סנדק לפני כן.בפעם הבאה יהיה האבא של בעלך.
    ואם כך מחליטים אז ברור שיהיו פרצופים מהצד השני אבל אין מה לעשות, יעבור להם.
    אתם צריכים להחליט וזהו ואת לא צריכה להיות מוטרדת מהנושא, ברית זאת שמחה ואל תתני לדברים כאלה להעיב על השמחה הזאת.
    בהצלחה
  • הסבא צריך להיות אבל לכי שכנעי איש בא בימים שרוצה לתת כבוד
    לבנו..כמה שתדברי הקיר יתגמש יותר...אני מכירה את זה מקרוב.
    הייתי נלחמת שאבא שלי יהיה הסנדק מאחר והוא אף פעם לו קיבל
    את הכבוד. נקודה. סוף פסוק.

וחבל שהם מעלים את הנושא ככ מוקדם וגורמים לך לצער
    בשלב כה מוקדם..
  • ברור הסבא צריך להיות הסנדק, אבל אם הוא וויתר מרצון אז בוודאי שאביך.
    לאבא של בעלך כמו שאת מתארת כבר יש נכדים והוא כבר ישב סנדק, אז שיכבד גם אחרים.

בכלל, עושים מיזה סתם בלאגן ועצבים כן כבוד, לא כבוד בסופו של דבר מה שמשנה זה שנולד ילד בריא ושלם וצריך להיות שמחים בשמחתו ובשמחת ההורים והמשפחה.
  • זאת אחת הסיבות שאני לא בעד טקסים דתיים..תמיד ידעו איך להפוך אותם לטקס "כבוד"..!

• סליחה על הבורות אבל מה תפקידו של הסנדק?
    אני מתארת לעצמי שזה לא כמו בסרטים באמריקה שהסנדק יגדל את הילדים במקרה של מות ההורים אחרת לא הייתם בוחרים בסבא שלך
    אםזה רק עניין של כבוד, אבא שלו כבר סנדק אז מגיע לאבא שלך
    וכך או כך הצד השני יעלב עד עמקי נשמתו )לדעתי זה בולשיט(
  • לדעתי הסבא צריך להיות הסנדק
    אם סבא שלי היה בחיים לא הייתי חושבת פעמיים ועושה הכל על מנת לשכנע אותו להיות הסנדק
    תדברי עם סבא שלך על הנושא ותסבירי לו כמה חשוב לך שהוא יהיה הסנדק
    אני בטוחה שבסופו של דבר הוא יבין ובעומקי נשמתו הוא מאוד רוצה אך מפחד לפגוע באבא שלך

• לדעתי הסבא צריך להיות,
    אך אם הוא לא רוצה - מין הראוי לתת לאבא שלך כבוד כי מעולם לא היה סנדק
    ואבא של בעלך כן היה !

אני כל כך מבינה אותך
    זו החלטה לא פשוטה בעיקר במשפחות שעבורן הסנדקות זה עניין של כבוד.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה