חישוב דמי לידה ע"י ביטוח לאומי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בננות !

יש לי שאלה , אולי מישהי מכירה או נתקלה בזה ...

מעסיק שלי העביר תלושים לביטוח לאומי (מעסיק שלי עושה את זה לבד , כן) וביטוח לאומי משום מה חישב לי דמי לידה רק לפי שעות בסיס ... כלומר לא לפי 100% שכר שקיבלתי אלא לפי בסיס שעות בלבד לא כולל נוספות , לא כולל סיעות , תמריצים , דמי הבראה שהיו ביולי ...
    כל החברות שלי (עובדות במקומות אחרים) קיבלו דמי לידה לפי 100% שכר כולל הכל , כולל אפילו דמי הבראה ...
    התקשרתי למוקד ביטוח לאומי כמה פעמים , כמובן שכל אחד אומר משהו אחד. שתי פקידות אמרו שהחישבו אכן רק לפי שעות בסיס ופקידה אחר אמרה שחייבים לחשב לפי סכום שחייב בביטוח לאומי (זה יותר הגיוני כי לפי זה עובד גם מחשבון באתר של ביטוח לאומי).
    נאמר לי שאני יכולה לערער על החלטה , לשלוח בקשה למחלקת אמהות ואז זה נתון לשיקול דעת של פקיד - שזה בכלל חוצפה כי זה אמור להיות לפי החוק ול אלפי שיקול דעת ...
    ניסיתי לחפש באתרים איזה מרכיבים של השכר נכנסים לחישוב ולא מצאתי כלום.

יש לכן מה להגיד בנושא הזה ? מכירות ? שמעתן ?

1 תגובות
עמוד 1
  • לפי הידוע לי, אמורים לקבל גם דמי הבראה, אבל לפי חשבון כזה:
    בביטוח לאומי לוקחים את הממוצע של שלושת החודשים האחרונים.
    לגבי דמי הבראה, הכסף מחולק לחודשי העבודה באותה השנה ומקבלים על 3 חודשים באופן יחסי. הרי לא הגיוני שמי שילדה באפריל לא תקבל דמי לידה, ואילו מי שילדה באוגוסט כן תקבל. ולכן מחלקים את דמי ההבראה למספר החודשים שעבדת ומכפילים בשלש.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה