בנות קצת שאלות ... :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    במהלך הסופ״ש עלו לי כמה שאלות ..

1. עיסוי פרינאום- שמעתי על זה המון
    הבנתי שזה אמור לעזור בלידה
    תסבירו לי בבקשה מה זה? איך עושים? ומה צריך לקנות? ומתי מתחילים לעשות את העיסוי?

2. שעשיתי בדיקה לפני שנה בערך הרופא נשים זרק לי כזה על הדרך שיש לי אגן צר..
    מה זה אומר בעצם? צריך להגיד או לבדוק את זה לפני הלידה?
7 תגובות
עמוד 1
  • עיסוי פרינאום..לא עשיתי מעולם.אומרים שזה מגמיש את אזור החיץ העור נהיה גמיש יותר וברגע הלידה כשכל האזור שם נמתח כשהעובר יוצא אז לא יהיו קרעים או במידה ויהיו אז בצורה מתונה.לפי הידע שלי במקרה שהמיילדת רואה שהולך להיקרע אז היא חותכת בעצמה בשביל לעזור לעובר לצאת ובשביל להימנע מקרעים לא סימטריים שיניה קושי לתפור אותם.
    אישית לא עשיתי בלידה הראשונה ויילדתי ללא קרעים וללא תפרים.זה תלוי מאוד בסוג העור ובגמישותו וחשוב ללחוץ נכון בלידה עצמה.

בעניין האגן הצר..שמעתי שמי שמאוד רזה והאגן שלה קטן וצר יהיה לה קשה ללדת עובר גדול כי הוא פשוט יתקשה לעבור את תעלת הלידה אבל זה לא תמיד מדוייק.ברגע שתגיעי לשבוע 36 בערך בהערכת משקל תדברי עם הרופאה שלך.יהיה לך כבר מושג כמה בערך העובר שוקל ותחשבי על צורת הלידה הכי טובה בשבילך.
  • אני לא הספקתי לעשות עיסוי לפני הלידה אבל בזמן הלידה הבאתי את השמן למיילדת והיא שפכה על המקום בנדיבות. אני לא יודעת אם עזר או לא, ילדתי בלי תפרים.
  • לא הכי מאמינה בעיסוי
    זה עניין של גמישות וגם גנים
    אצלי המילדת כבר ידעה שאקרע
    וזהיו לי תפרים עם נהוראי המון ועם תהל 1 ברוך ה'.
    אבל... זה בטח לא מזיק... מנוסות יענו מניסיונן

• תודה בנות יקרות ??

אני יפתח את ד״ר גוגל על העיסוי פרינאום
    מה שיכול למנוע קרעים וכו׳.... אני ינסה
  • עיסוי פרחנאום מלמדים בקורס הכנה ללידה מה מי מו.
    זה נחמד כי הבעל ניהיה שותף וזה קצת מחזיר את האינטימיות שאבדה במיטה...
    ללא בטוחה כמה זה עובד זה באמת תלוי בסוג עור שלך כמה הוא גמיש.

אגן צר זה דבר נפוץ צאוד...
    זה קצת אוומר שיהיה יותר קשה ללחוץ והלידה תקח קצת יותר זמן..
    אל תחשבי על זה.. הרבה נים הן בעלות אגן צר ובסוף את כולן מיילדים :-)

• מעולם לא עשיתי עיסוי , לידה ראשונה כן חתכו אותי בגלל לידת וואקום בלידות הנוספות יצאו בלי שום בעייה בלי חתכים ובלי כלום וללא עיסוי
    בקשר לאגן הצר לא יודעת ....

אביבית
  • אני חושבת שתרגילי קגל, חשובים לא פחות ואף יותר, לגמישות של הנרתיק, ומומלץ לכל אשה לבצע כל יום תרגילים אלו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה