כמה שאלות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות, אשמח לעזרתכן....

1. שבועיים וחצי אחרי הלידה, ההנקה די מכאיבה לי.. זה נורמאלי?

2. מתי בערך מפסיק הדימום מהלידה?...

3. שאלת השאלות- גגגזזזייייייםםם!!! הקטנה סובלת, ממש. מתאמצת נורא, כל הפנים שלה מאדימות ממאמץ... אחרי כמה לילות כאלה, התחלנו לתת לה סימיקול, אבל האמת- לא כל כך עוזר... זה אמור לקחת זמן עד שזה עוזר?? טיפים נוספים מכל המנוסות???? מה כדאי שאמנע מלאכול??? קשה לי לראות אותה סובלת ככה...

4. היא פולטת המון, משפריצה כמויות פשוט עצומות שקשה לי להאמין שבכלל נכנסו אצלה... מתי זה כבר מדאיג? יכול להיות שמשהו בחלב שלי לא טוב לה? או שסתם היא אוכלת יותר מדי?..
    אנחנו שוקלים אותה כל יום ככה שאני כל הזמן רואה ועוקבת וב"ה טפו טפו טפו היא עולה לפחות 40 גרם ביום, וכבר עברה את ה-2500, אבל בגלל שאני לא יודעת כמה היא באמת אוכלת אני קצת מודאגת....

תודה לכן על העזרה!!!
8 תגובות
עמוד 1
  • הי תמרה,
    1. בימים הראשונים ההנקה כואבת, יש משחה שמקלה מאוד, נמכרת בשילב ונקראת פורלאן.
    מצד שני שבועיים וחצי זה נראה לי כבר היה צריך לעבור, יכול להיות שהיא לא תופסת נכון ולכן מכאיבה, כדאי שתראי יועצת הנקה רק לוודא שאת מניקה נכון.
    2. אני לא זוכרת מתי מפסיק הדימום..בטח בנות כאן יענו לך על זה.
    3. אני לא נתתי סימיקול. אין הרבה מה לעשות רק להחזיק אותה, ללטף, לעשות מסאז' בעדינות בבטן.יש את האחיזה הזאת כשהבטן שלה על הזרוע שלך, הם מאוד אוהבים את התנוחה הזאת.
    מאכלים שגורמים לגזים: כרוב, כרובית,ברוקולי, שומר, וקטניות.אבל גם אם תתנזרי מהמאכלים האלה יהיו גזים זה נמשך בממוצע עד גיל 3 חודשים.
    4. לא צריך לדעת כמה בדיוק היא אוכלת.כשהיא רעבה היא תדרוש הנקה. המדד הוא שאחרי הנקה היא רגועה.
    הם תמיד פולטים המון. תנסי לא להזיז ולא לטלטל אותה אחרי אוכל.
  • הנקה לא אמורה לכאוב, כנראה שהתנוחה שלה לא הכי טובה ולכן זה עדין כואב
    דימום נמשך בערך חודש
    לגבי גזים - הבנתי שלא משנה מה את אוכלת - זה לא עובר דרך החלב (הכוונה לכרוב ומשפחתו)

* חובה לציין כי את כל התשובות שלי אני לא עונה מניסיון אלא מקריאת כתבות ושאלת חברות מנוסות *
  • לגבי הנקה לא יכולה להמליץ לך..אין לי נסיון..הגדול שלי לא ינק..
    לגבי הסימיקול לנו דווקא עזר מאוד..הייתי נותנת עשר דקות לפני ההאכלה..
    מסז'ים עדינים בבטן וקיפול רגליים..
    לגבי הפליטות רק תעקבי שהיא לא תרד במשקל
  • משיחית הנקה כואבת מקומית הימים הראשונים ולכן משתמשים במשחה. אבל זה עובר אחרי כמה ימים רק שאני לא זוכרת אם שבוע או יותר.
    חוצמזה מלידה שניה והלאה יש כאבי בטן חזקים בימים הראשונים להנקה כי עם כל הנקה מופרש הורמון (אוקציטוזין) הגורם להתכווצות הרחם כשהמטרה להחזיר את הרחם לגודלו (משום מה אחרי לידה ראשונה לא מרגישים את כאבי הבטן).
  • ממליצה גרייפווטר
    זה עזר מאוד לאייל בזמנו

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.

[

[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]

[URL=http://www.babynamestext.com]

• ב"ה

הנקה כואבת מאוד בהתחלה, אולי בשבוע הראשון אני זוכרת שכל פעם בהתחלה שהייתי מחברת אותם לציצי אז הייתי עושה פרצוף של אאוץ' עוד לפני שתפסו....
    אבל אחרי זמן מה זה נרגע וכבר דווקא נעים,

מבחינת דימום הוא אמור לחלוף עד 6 שבועות מהלידה, הוא בא והולך, לי בד"כ נגמר הדימום אחרי מספר ימים מהלידה ואז חוזר אחרי איזה 3 שבועות בקיצור תוך 6 שבועות את אמורה להיות כבר נקייה מדם... ד"א אני אחרי הלידה של חגי הייתי אצל הרופאת נשים 6 שבועות אחרי הלידה והיא ראתה קרישי דם והם יצאו אחרי זה באופן טבעי כך שיכול להיות גם קצת אחרי 6 שבועות

גזים-תנסי עיסויים,לקפל רגליים לבטן זה עוזר לשיחרור...

פליטות הגיוני אבל לשים לב שהיא לא יורדת במשקל והגיוני בגלל שהיא פולטת הרבה אז ייתכן שתהיה רעבה מהר יותר...

ב"הצלחה!!

[URL=http://www.lovetextlive.com]

• לגבי כאב בהנקה ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה (אפשר לקבוע מטעם הקופה, או בטיפת חלב לבדוק..). שבועיים וחצי זה קצת הרבה נראה לי..

הדימום אצלי הפסיק אחרי שבועיים שלושה (הדימום החזק הפסיק כבר אחרי יום, היו רק הכתמות) ולגמרי נראה לי בחודש עד חודש וחצי. תלוי אצל מי.

לגבי הגזים לצערי אין פתרון כ"כ. עזר להחזיק בתנוחת חתול (הבטן שלה על הזרוע שלך, והראש באיזור פנים המרפק)

דווקא לי כן נראה שכדאי ללכת לראות רופא ילדים ולציין את הפליטות. כשאמרת "משפריצה" עלתה לי השאלה ששאלה אותי הרופאה כשבאנו אליה עם אותה בעיה- האם היא פולטת בקשת. כי אם היא פולטת בקשת או משפריצה עלול להיות מקרה של ריפלוקס (מין צרבת כזו בתינוקות בגלל חוסר בשלות. יש דרכי טיפול ולכן כדאי לבדוק)
    בכל מקרה ריפלוקס די נפוץ ולא מדאיג- אבל במקרים מסוימים כן דורש טיפול או תנוחה מסויימת אחרי האוכל.

בהצלחה ומזל טוב

• 1. הנקה כואבת זו הנקה לא תקינה. אם יש גודש ומזה נובע כאב אז ככל שהיא תינק יותר הגודש ישתחרר ויכאב פחות עד כלל לא.

2.דימום מספיק עד חודש מהלידה-אינדיוודואלי.

3. לפני האכלה/הנקה שימי כמה טיפות סימיקול.
    כשהיא מתאמצת וכואב לה כופפי בעדינות את הברכיים אל הבטן התחתונה ושחררי לה פוקים ממש ככה..קחי טווח שהיא לא תירא עלייך חח זה קורה..
    כמה שפחות מאכלים המכילים קטניות

4. כשהם אוכלים מהר מידי הם פולטים מהר והכל כמעט. תשתדלי להניק כשאת רגועה ככל האפשר למרות העייפות והעצבים הנילווים.

בהנקה את בחיים לא תדעי כמה אכלה,זו תחושת בטן שלך נטו וזרימה איתה. כשהיא עוזבת את הפיטמה אז היא שבעה,בד"כ הם גם נירדמים כשהם שבעים בגילאים האלו...

אל תהפכי את הציצי למוצץ אחרת הלך עלייך...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה