בנושא הרתחת מים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות.
    אני רוצה להבין אחת ולתמיד כמה דברים בקשר להרתחת מים.
    קודם כל עד איזה גיל רצוי? שנה? או קצת יותר?
    מה לגבי המים? האם זה נכון שרק מים מהברז עדיפים או שאפשר גם מים מינרלים?
    מה אתן עושות?

אדוה
    www.tapuz.co.il%252Fblog%252Fnet%252Fuserblog.aspx%253Ffoldername%253Dchareditravaka31%2526tagname%253D%2525D7%252590%2525D7%252595%2525D7%2525A9%2525D7%2525A8%3B311%3B370" border="0">
15 תגובות
עמוד 1
  • מרתיחים מים בערך עד גיל חצי שנה בערך. עד שהילד מתחיל לזחול. כי אז ההרתחה מאבדת את הפואנטה כי במילא הילד מלקק את הרצפה ואת כל מה שבא ליד.
    ע״פ משרד הבריאות עדיף להרתיח מים מהברז ולא מי עדן. וגם לא להשתמש במים מהתמי 4 וכאלה כי המים שם חא מגיעים לטמפ׳ של 100 מעלות ובעצם לא מתבצעת הרתחה.

• יש להרתיח מי ברז עד גיל חצי שנה בערך.
    אין להרתיח מים מינרלים לסוגיהם, יש משהו עם המינרלים וההרתחה שלא עושה טוב.

• בנות,
    אתן טועות ומטעות.
    הרתחת מים היא עד גיל שנה לפי הנחיות טיפת חלב. והסיבה היא לא בגלל לכלוך והיגיינה, אלא בגלל נגיף הפוליו.
    מרתחים על גיל שנה בו מסיימים את סדרת החיסונים של הפוליו.
    זה מה שאמרו לי בזמנו בטיפת חלב ככשאלתי את אותה השאלה.
    [url=http://www.wishafriend.com/]
  • גיטרה יקרה - זה שזה מה שאמרו לך בטיפת חלב זה לא אומר שזו הסיבה.
    אחיות טיפת חלב לא תמיד יודעות.
    מרתיחים מים הרבה לפני שנימצא נגיף פוליו בביוב בדרום הארץ וסביר שירתיחו גם הרבה אחרי.
    אז נסי לא להיות כ"כ חד משמעית בעיקר אם את מסתמכת על מה שאמרו לך בטיפת חלב
  • אנחנו ילדנו הרבה לפני בהלת הפוליו. כנראה שההנחיות השתנו מאז...

• אני תמיד הרתחתי עד גיל שנה
    רצוי מי ברז טוענים שהם בריאים יותר (פלאוריד וכד'..)
  • לינבר יקרה,

הכוונה לפוליו משנות ה- 50 ובעצם מאז קיימת ההנחייה להרתיח מים עד גיל שנה.
    בנוסף, עפ"י הנחיות משרד הבריאות :"עד גיל שנה, יש להרתיח את כל סוגי המים, כולל מים מינרלים, מים מבקבוקים, מים במכלים ומי ברז (אין להשתמש במים מהברז החם)."

http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/feeding/Pages/feeding_babies_first_year.aspx

בנוסף, תשובה של רופאה :
    למה צריך להרתיח מים?
    ד"ר מירה ליבוביץ‏(21.11.2003, 22:07)

הבעיה במי ברז היא אפשרות לזיהום בביוב - וזה כבר לכלוך אחר לגמרי מהלכלוך על הרצפה בבית שלך.

כן - להרתיח.
    http://www.starmed.co.il/forum-31/msg-80537

ומבית חולים שניידר

http://www.schneider.org.il/Index.asp?CategoryID=157&ArticleID=835

אני חד משמעית כשיש ביסוס לדברי ולא רק לפי טיפת חלב.

את לעומת זאת, המלצת לבחורה להרתיח מים עד גיל חצי שנה. כי כך עשית ולא לפי הנחיות משרד הבריאות.

את מומחית יותר מרופאים שממליצים וממשרד הבריאות??
  • גיטרה, בלי קשר לנושא הדיון פה, ממליצה לך (מנסיוני האישי בחיים, לא בהמלצת שום משרד ולא מגובה בשום לינק) ללמוד להתבטא בנועם ובכבוד כלפי משתתפי השיחה, ואז אולי הדברים המאוד נכונים, המלומדים והמגובים ע״י המקורות הכי מהימנים ישמעו ע״י הסובבים אותך.
    סתם, חומר למחשבה

• אני יודעת שמרתיחים עד גיל שנה וכך גם עשיתי בזמנו. רוב הזמן בכלל הנקתי אבל כששתו מים נתתי רתוח וקיררתי. זו ההמלצה... לא יודעת למה.

• גם אני יודעת שזו ההמלצה, עד גיל שנה...וגם אני זוכרת שזה קשור לפוליו, בלי קשר לבהלת הפוליו, מדברת על הנחיה ישנה מאז שילדיי היו קטנים

וסתם ...לדעתי גיטרה התנסחה בסדר גמור....ולא במקום לתקן אותה בגלל שהיא ענתה בצורה דומה למישהי "ותיקה" שיש מאחוריה גב וניסתה לשים אותה במקומה ..בחיי לפעמים מרגיש פה ככה......
  • לירונועם20 תודה לך ומסכימה איתך לחלוטין.
    זאת הסיבה שאני לא מגיבה כאן. קוראת מידי פעם. תגובות כאלה גורמות לי להצטער שבכלל הגבתי. אבל היות וזה קשור לתחום בריאותי לא יכולתי שלא לענות.
    ואגב, גם את שוליקו ענית בצורה לא נכונה ואף טענת כי משרד הבריאות ממליץ משהו שהוא לא נכון.
    וכמו שטרחת לענות לי על סגנון הכתיבה, את יכולה לענות ולכתוב שלצערך טעית ושוואלה בפעם הבאה לפני תכתבי דברי הנחייה או המלצה שקשורים לבריאות תבדקי את עצמך לפני שאת כותבת וכנ"ל לגבי לינבר.

לינבר כתבה לי :"אז נסי לא להיות כ"כ חד משמעית בעיקר אם את מסתמכת על מה שאמרו לך בטיפת חלב".
    היא היתה חד משמעית לא לפי המלצות והנחיות.כתבה : יש להרתיח עד גיל חצי שנה - דבר שאינו נכון. אין להרתיח מים מינרליים - מה שאינו נכון. לא יודעת על סמך מה כתבה את זה.
    אם היתה כותבת :אני הרתחתי עד גיל חצי שנה ולפי דעתי אין צורך להרתיח מים מינרליים, לא הייתי מגיבה כלל בצורה הזאת. אבל היות והיא כתבה כאילו יש ביסוס לדבריה החלטתי להגיב.

וכן, נראה לי מאוד חשוב לא לתת המלצות שקשורות לתחום הרפואי והבריאותי אם אין ביסוס לדבריך. דבר שיכול להזיק ולהיות מאוד מסוכן!!!
    אז קחו לתשומת לבכן לפני שאתן כותבות דברים שקשורים לתחום הבריאות והרפואה.
  • גם אני תמיד הרתחתי עד גיל שנה. מיכל בת 17, ואלו היו ההנחיות גם לפני 17 שנה... (לא קשור לבהלת הפוליו הנוכחית)
    גיטרה - מסכימה
  • ממה שאני יודעת צריך להרתיח עד גיל שנה, כי אז הם קטנטנים וחלשים אז עדיף לצמצם להם את החיידקים בגוף. אבל אם את משקיענית (ואוהבת להרתיח מים) אז את יכולה להמשיך עם זה... להזיק זה בטוח לא מזיק.

וברור שמותר להרתיח מים מינרלים, אני לא יודעת מאיפה אתן לוקחות את הדברים האלו.... אנשים לפעמים מטעים וחבל כי אתן מפספסות את העיקר כאן. הרי במים מינרלים יש הרבה דברים שחיוניים לבריאות של הילד וזה נשאר גם אחרי ההרתחה, זה כל הרעיון של מים מינרלים, לא? לנו יש בבית מי עדן ואני מרתיחה משם ואני יודעת מההנחיות שזה בסדר.
  • אנחנו הרתחנו עד גיל חצי שנה
    פייס: ortal_hori

• תמיד תמיד עד גיל שנה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה