דם טבורי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לא כולם שומרים את הדם הטבורי כי זה נורא יקר.
    אז למה בעצם לא הרבה תורמים אותו?
    אני יודעת שאפשר לתרום והשימור לא עולה כסף

בסוף הדרך עוד תהיה מאושר!!!
2 תגובות
עמוד 1
  • א. לא תמיד אפשר לתרום. אני ילדתי בשבוע 37 ואמרו של ששומרים רק משבוע 38-39 בגלל בשלות של השיליה או משהו כזה. בלידה הראשונה רציתי לתרום אבל זה היה שבת ולא היה להם את הערכה זמינה.
    ב. לא תמיד זוכרים. אחרי לידה של 12 שעות לדוגמא, אם לא היה בתכנון שלך לשמר בצורה פרטית, לא תמיד תזכרי לומר להם שאת מעוניינת לתרום. וצריך להיזכר בזמן, כי אחרי שחבל הטבור נחתך כבר אי אפשר לתרום.
    אם כן יש להזכיר להם תוך כדי הלידה, ולא הרבה מאוד זוכרות את זה תוך כדי הצירים....

אני חושבת שצריך להיות נוהל כזה שבין השאלות של המיילדת בהתחלה, היא צריכה גם לשאול אם את מוכנה לתרום, ואם כן להכין כבר את הציוד מראש כי היולדת בלחץ וההתרגשות כמעט בוודאות לא תזכור!

אבל אני חייבת להודות שזה שלא רודפים אחרינו לתרום מעלה לי לא מעט על כל הנושא של שימור הדם הטבורי. כאילו מישהו במערכת הבריאות עוד לא ממש השתכנע בנחיצות העניין. אם היו משוכנעים בנחיצות ובערך הדם הטבורי היו דואגים ליידע נשים שהן יכולות לתרום. נראה לי ש100% מהנשים היו מסכימות. גם לא כואב, גם נזרק אם לא...גם מציל חיים, אז למה לא?

• כי אם היינו יודעות שניתן לתרום אותו, לדעתי כולנו היינו תורמות ואז היה מאגר ענקי של דם תבורי הניתן לכולם בחינם (הרי זו תרומה לא?) או במחיר סימלי ואז לא היו יכולים להרשות לעצמם החברות השונות לגבות על שמירה אישית הרבה כסף.
    24 ₪ לחודש זה הרבה... (24 ₪ לחודש * 12 חודשים בשנה * 18 שנים = 5184)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה