קיום יחסים והריון.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום....

בעלי ואני קיימנו יחסים ביום שישי בצהריים.
    יום לאחר מכן בדקתי במקלון ביוץ ו2 הפסים היו כהים.
    ויום לאחר מכן בדקתי שוב ופס אחד היה כהה והשני בהיר.

כמה שאלות:
    1. אם בדקתי מקלון יום אחרי ויצא כאלו אני בביוץ. מה זה בעצם אומר?
    2. האם אפשר לדעת איכשהו אם נכנסתי להריון?
    3. מה הסיכוי שנכנסתי להריון אם קימנו יחסים ביום הזה בלבד? (יום לפני שבדקתי שהיה ביות(

אני ממש ממש רוצה בן! אני יכולה להשפיע אכשהו?
    יש טיפים??
9 תגובות
עמוד 1
  • הי איילת,

בדיקת ביוץ חיובית מעידה על זה שאת אמורה לבייץ בטווח של ה24 שעות הקרובות. אלו הימים הפוריים ביותר שלך, ובפרט היום בו יצאה הבדיקה חיובית והיום למחרת (שזהו יום הביוץ בעצם).

אם אני מבינה נכון, הביוץ שלך היה ביום ראשון (יום לאחר שיצאו שני פסים שעצמתם זהה בבדיקת הביוץ).
    בהחלט יש סיכוי להיכנס להריון אם קיימתם יחסים בשישי כי זה 48 שעות לפני וזרע יכול לשרוד בין 48-72 שעות אחרי הביוץ בתוכנו.
    לצערי לא נראה לי שיש אפשרות ממשית לדעת אם נקלטת או לא עד יום יומיים לפני המועד שבו את אמורה לקבל, אז אפשר לעשות בדיקת דם/בדיקת הריון ביתית, יש כאלו שאמורות לזהות הריון עוד לפני האיחור (יס אנד נו פרופשונל למשל, אמורה לגלות גם שישה ימים קודם).
    אני במקומך לא היתי עושה בדיקה לפני 30.11-1.12, שזה אמור להיות המועד (פחות או יותר) שבו את אמורה לקבל.
    לגבי הסיכויים לבן, אני אישית לא ממש מאמינה בכל השיטות הללו אבל אני יודעת שאומרים שמי שרוצה בן צריכה לקיים יחסים כמה שיותר קרוב למועד הביוץ כי הזרעים הזכריים הם מהירים יותר ועמידותם נמוכה יותר מאלו הנשיים, להם יכולת הישרדות גבוהה יותר. לכן אומרים שמי שרוצה בת צריכה לקיים יחסים יום או יומיים לפני הביוץ.
    בכל מקרה הייתי מקיימת יחסים גם היום אם מתאפשר לכם, על מנת להגדיל את הסיכוי להיקלט, כי את אמורה להיות יום אחרי ביוץ והביצית ניתנת להפריה עד 24 שעות מרגע הביוץ.

מקווה שעזרתי,
  • היי..
    מה זאת אומרת 24 שעות מאז שראיתי את הפסים?
    ומה אם הייתי רואה את הפסים אחרי? אז גם היה 24?
    יכול להיות שהביוץ התחיל יום לפני ופשוט נמשך ליום שלאחריו? (שהבדיקה יצאה חיובית) תודה רבה מקסימה!!
  • היי,

הביוץ עצמו אורך שניות בודדות. אבל, החל מיומיים שלושה לפני הביוץ ועד 24 שעות לאחריו, אפשר להיכנס להריון. לפניו, כי לזרע יכולת הישרדות בתוך הגוף שלנו ולאחריו, כי ניתן להפרות את הביצית בטווח של בין 12-24 שעות מרגע הביוץ. ככלל, אומרים שעדיף שהזרע יחכה לביצית ולא להפך.
    ביום שבת הבדיקה שלך יצאה חיובית, בדיקה חיובית מעידה על הפרשתו של הורמון מסוים בגוף, שמופרש בערך 24 שעות לפני הביוץ.
    זה אומר שככל הנראה בייצת ביום ראשון. זוהי גם כנראה הסיבה בגללה בבדיקה שעשית ביום ראשון ראית פס אחד חלש יותר מהשני- כי הביוץ כבר התרחש וערך ההורמון, שמופרש לפני הביוץ, ירד.
    בכל שעה בה היית עושה את הבדיקה ביום שבת (החל משעות הבוקר המאוחרות, לא בפיפי הראשון) ועד שעות הערב, היית רואה תוצאה חיובית. זה לא 24 שעות במדויק, זה בטווח של 24 שעות אבל יכול להיות גם 20 וגם 36.
    אני למשל עושה את בדיקות הביוץ בצהריים. ביום שהבדיקה יוצאת חיובית, היא תצא חיובית גם אם אעשה אותה בצהריים וכנראה גם אם אעשה אותה בערב, אבל ביום למחרת, יום הביוץ שלי, הפס השני כבר ייחלש משמעותית, מה שמעיד על כך שהביוץ כבר היה. לעומת זאת, כבר שמעתי על בנות שיצא להם חיובי יומיים ברצף, וזה אומר שאצלן ההורמון עולה בין 36 ל48 שעות לפני הביוץ ולכן הן מבייצות יום לאחר שהבדיקה השניה יצאה חיובית.
    אני ממש מקווה שעזרתי ואם לא, אשמח להסביר.
  • תודה רבה לך!!!!
    את יודעת כמה זמן שורד תא זרע זכרי?
  • בוקר טוב,
    בין 48-72 שעות למיטב הבנתי.
    מקווה שעבדתם במרץ גם אתמול
  • ואוי, איזה מתוקה את שאת עונה מכל הלב!
    את נשמעת ממש חכמה!

אם קימנו יחסים אז יום לפני שהבדיקה היתה 2 פסים..
    יכול להיות שעדיין יכול להיות שאקבל בן?

אם אני לא טועה הבנתי שיש הבדל בהישרדות של תא זרע זכרי ותא זרע נקבי...
    או שאני טועה?
  • ואוי, איזה מתוקה את שאת עונה מכל הלב!
    את נשמעת ממש חכמה!

אם קימנו יחסים אז יום לפני שהבדיקה היתה 2 פסים..
    יכול להיות שעדיין יכול להיות שאקבל בן?

אם אני לא טועה הבנתי שיש הבדל בהישרדות של תא זרע זכרי ותא זרע נקבי...
    או שאני טועה?
  • שלום יקירתי,
    חחחחחח תודה רבה, אני עונה בכיף גדול על כל מה שאני יודעת אחרי חודשים ארוכים של התבוננות ולמידה מהצד....
    חוץ מזה, שאני באמת מאמינה שרק מי שהיא במצב שלנו תוכל להבין ולהזדהות עם כל מה שאנחנו חוות בתקופה הלא פשוטה הזו של לנסות להביא ילד.
    משהו אמר לי פעם משפט שחקוק לי בראש, אין דבר חזק יותר מרצונה של אישה להרות.

לענייננו, בוודאי שיש מצב. נכון שזרע גברי הוא בעל יכולת הישרדות נמוכה יותר בתוכנו,אז על פניו על מנת להרות עם בן כדאי לשכב כמה שיותר קרוב למועד הביוץ. סקס יומיים לפני הביוץ אמור, בדגש על אמור, להשאיר בתוכנו יותר זרעונים נקביים.
    אבל, נראה לי שמחקרים שנעשו בנידון גילו שכל השיטות האלו עובדות ב50% מהמקרים. כך שזה לא ממש משנה..... זה ניסיון להריון ראשון?

• לא.. לשני.

אני רוצה בן. זה מן "חובה" במשפחה ולצערי אני צרגישה חייבת להביא...בנוסף לכל הצרות שיש לנו..

אני ממש מקווה שיהיה בן...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה