היי,
הביוץ עצמו אורך שניות בודדות. אבל, החל מיומיים שלושה לפני הביוץ ועד 24 שעות לאחריו, אפשר להיכנס להריון. לפניו, כי לזרע יכולת הישרדות בתוך הגוף שלנו ולאחריו, כי ניתן להפרות את הביצית בטווח של בין 12-24 שעות מרגע הביוץ. ככלל, אומרים שעדיף שהזרע יחכה לביצית ולא להפך.
ביום שבת הבדיקה שלך יצאה חיובית, בדיקה חיובית מעידה על הפרשתו של הורמון מסוים בגוף, שמופרש בערך 24 שעות
לפני הביוץ.
זה אומר שככל הנראה בייצת ביום ראשון. זוהי גם כנראה הסיבה בגללה בבדיקה שעשית ביום ראשון ראית פס אחד חלש יותר מהשני- כי הביוץ כבר התרחש וערך ההורמון, שמופרש לפני הביוץ, ירד.
בכל שעה בה היית עושה את הבדיקה ביום שבת (החל משעות הבוקר המאוחרות, לא בפיפי הראשון) ועד שעות הערב, היית רואה תוצאה חיובית. זה לא 24 שעות במדויק, זה בטווח של 24 שעות אבל יכול להיות גם 20 וגם 36.
אני למשל עושה את בדיקות הביוץ בצהריים. ביום שהבדיקה יוצאת חיובית, היא תצא חיובית גם אם אעשה אותה בצהריים וכנראה גם אם אעשה אותה בערב, אבל ביום למחרת, יום הביוץ שלי, הפס השני כבר ייחלש משמעותית, מה שמעיד על כך שהביוץ כבר היה. לעומת זאת, כבר שמעתי על בנות שיצא להם חיובי יומיים ברצף, וזה אומר שאצלן ההורמון עולה בין 36 ל48 שעות לפני הביוץ ולכן הן מבייצות יום לאחר שהבדיקה השניה יצאה חיובית.
אני ממש מקווה שעזרתי ואם לא, אשמח להסביר.