בדיקת דיקור מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני עכשיו נמצאת בחישובים ופחדים לבדיקת מי שפיר. אני בת 35. יש לי כמה שאלות.
    אני יודעת שבדיקות שהם לא מי שפיר הם סטיטסטיות בלבד . אני מנסה להבין ולעשות בשבילי איזה שהו דיוק סטיסטי. השאלה היא
    העם לכל ילד שנולד כבר עם תסמונת דאון ולעבור על תוצאות שהיו בבדיקת שקיפות עורפית היה יוצא ערך פטולוגי או שגם עם תסמונת דאון עדיין יש סיכויי בבדיקה לקבל ערך תקין? בשאלה שלי חשוב לי לא בתינוקות בריאים שערך יכול להיות לא תמיד תקין אלה לקחת ילדים שנלדו עם תסמונת דאון העם היה בודאות אצלהם ערך פטולוגי? אני מכווה ששאלתי ברורה לך.
    עוד שאלה:
    אני יודעת שאין 100 אחוז אבל עם אני יעשה כל בדיקות כולל בדיקה דם חדשה לתסמונת דאון שבתשלום והעם כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין לאיזה אחוז דיוק אני יכולה לקבל? ומה דעתך על כל זה? אני מתה מפחד מבדיקת מי שפיר בגלל זה כל השאלות.
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כיוון שבדיקת השקיפות היא סטטיסטית ולא מוחלטת ב - 100%, ייתכן ערך תקין ועדיין שלעובר תהיה תסמונת דאון.
    הבדיקות הלא פולשניות למי שפיר, אמנם אינן אבחנתיות ואינן מגיעות לדיוק של 100%, אבל זה מגיע לדיוק מאוד קרוב לזה - סביב 99%. צריך לזכור כי הבדיקת דם החדשה בודקת רק 5 כרומוזומים ואינה מספקת מידע מלא כמו שמספק בדיקת מי השפיר (שבמהלכה נבדקים כל הכרומוזומים ואף ניתן להוסיף לזה בדיקת צ'יפ גנטי)

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה