חדשה כאן... שאלה לגבי בדיקת ביוץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן!

אני חדשה כאן, בתקווה שלא להרבה זמן :)
    קצת רקע עליי: בת 29, נשואה מזה 4 חודשים ומנסה בחודשים אלה להיכנס להריון, כרגע ללא להצלחה. בגיל 22 אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, אך יש לציין שהמחזור שלי די סדיר (מגיע כל 32-33 ימים) ואין לי בכלל סימפטומים חיצוניים של התסמונת (השמנה, אקנה, שיעור יתר).
    כאמור מזה ארבעה מחזורים מנסה להיקלט, בנתיים רק על ידי חישוב ממוצע של ימי הביוץ לפי אורך המחזור.
    לפני חמישה ימים קניתי ערכות ביוץ. התחלתי את הבדיקה יום לפני המועד המומלץ בערכת הבדיקה, כלומר ביום ה- 14 (19 ימים לפני המחזור). להפתעתי התוצאה הייתה גבוהה עם שני פסים חזקים (כלומר תוצאה חיובית). בגלל שזה היה היום הראשון של הבדיקה וביצעתי אותה יום לפני הזמן שהייתי צריכה, חשבתי שאולי התוצאה לא מדויקת. בכל יום ב- 4 הימים האחרונים בדקתי שוב והתוצאות היו שליליות ובמגמת ירידה, כלומר כל יום פס הבדיקה היה חלש יותר מהיום שלפניו, והיום אפילו כמעט ולא ניתן לראות אותו. האם יכול להיות שהביוץ שלי חל 19-20 יום לפני המחזור ובעצם עד עכשיו פספסתי אותו ביום-יומיים (בחודשים שאנחנו מנסים, התחלנו לקיים יחסים רק כשחלה תקופת הפוריות לפי המחשבון ביוץ).
    או שבעצם בגלל השחלות הפוליצסטיות הבדיקה כלל לא מהימנה?

קבעתי לי תור לרופא פוריות בעוד חודשיים, עד אז נמשיך לנסות לבד.. אשמח לטיפים מהמנוסות שביניכם.
    תודה רבה!!
4 תגובות
עמוד 1
  • מאוד מאוד מאוד יכול להיות שהביוץ מאוחר....

תנסי החודש לבדוק בערכה כבר מהיום ה 10 מהיום הראשון של המחזור.

בהצלחה

ליטלילי

• ביוץ מאוחר או ביוץ מוקדם (יש בכלל דבר כזה?) או שזה אותו הדבר?
    בכל אופן חודש הבא אני באמת אבדוק מהיום ה- 10 למחזור..
    תודה רבה!
  • יכול להיות שהביוץ שלך קצת יותר מוקדם.
    אצל כל אישה הביוץ מגיע בזמן אחר ויכול גם להקדים או לאחר.
    גם אני מציעה לך לבדוק הפעם מהיום ה-10 למחזור.
    אגב, יש נשים שמרגישות את הביוץ דרך הפרשות מרובות או הרגשה של מחזור. אם את שמה לב לתופעות האלו, אני מציעה לך להתיחס אליהן.

שיהיה לך בהצלחה
  • לי זה נשמע כאילו בייצת ביום ה-15. זה גם מסביר את הסיבה בגללה בימים שאחרי היום ה14, בו הבדיקה יצאה חיובית, הבדיקות נהיו שליליות- זה אומר שכבר בייצת (הביוץ הוא יום אחרי שהבדיקה יוצאת חיובית).
    ואז, בהנחה שהשלב בין הביוץ למחזור אצלך הוא 14 ימים, את אמורה לקבל מחזור ביום ה-29, שזה לא ככ רחוק מהמחזורים הרגילים שלך שנעים בין 32-33 יום.
    אם השלב בין הביוץ למחזור אצלך ארוך יותר ועומד על 16 ימים, אז את אמורה לקבל ביום ה-31 למחזור וגם זה הגיוני.
    אני אישית לא מאמינה בכלל למחשבונים, הגוף שלנו הוא לא מכונה. אני למשל מבייצת או ביום מחזור 13 או ביום מחזור 16. אם לא הייתי עולה על זה באמצעות בדיקות הביוץ והייתי ומסתמכת רק על המחשבונים היה יוצא שכל חודש שני הייתי מפספסת את ימי הביוץ שלי.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה