מעון/ מסגרת לתינוק בתום חופשת הלידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,
    התגעגעתי !

רציתי לשאול את כל האמהות בעלות הניסיון לגבי מסגרת לתינוק בתום חופשת הלידה.
    אז ככה אני מתכננת לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה כלומר בתום השלושה חודשים
    זה יוצא בערך ב1.3
    אני גרה בחולון
    האם עלי להרשם מראש?
    מה ההבדל בין ויצ"ו לנעמת?
    ובכלל באיזה שעות מדובר?
    אני לא חושבת שנוכל לעמוד בתשלום של מסגרת פרטית...
    האם באמת יותר זול המסגרות של ויצו/נעמת?

תודה לעונות
    שבת שלום בננות

11 תגובות
עמוד 1
  • בנות אני אשמח אם תענו, זה באמת מעניין...
  • תתחילי לברר כבר מעכשיו כי לא בכל מסגרת יש מקומות פנויים.לגבי שעות זה בדרך כלל חסביבות 7:15 עד 16:00 ולפעמים יש גם שעה יותר וזה תלוי במעון עצמו.עלות לא מכירה תבררי במסגרת עצמה.אישית עבדתי גם בויצו וגם בנעמת.שתי המיסגרות בדיוק אותו דבר בעיניי ולרוב ההבדלים תלויים בצוות העובדים.שתי המסגרות נמצאות בפיקוח מלא .עבדתי בובר גם במעון פרטי עם לא הרבה ילדים ולמען האמת אישית הייתי מעדיפה לשלוח את הילד למעון של ויצו או נעמת ולא לפרטי.....
    בהצלחה מאמוש
  • אני הייתי ממליצה לשלוח לויצו או נעמת כי הם בפיקוח. לגבי עלויות תבררי . אני חושבת שאת צריכה כבר לרשום אותה כי לא בטוח שיש להם מקום. הבעיה שויצו ונעמת מקבלים מגיל חצי שנה . תבררי

• חצי שנה? מבעושה מי שחוזרת לעבוד אחרי שלושה חודשים??

• יש בעצם 4 סוגי מסגרות: מטפלת, משפחתון, גן פרטי, גן של אחת העמותות.
    דעתי האישית היא שבגיל 3 חודשים הכי מתאים משפחתון או מטפלת. יש בין 4 ל. 5 ילדים והיחס הוא יותר אישי. כמובן שהמצב האידאלי זה שהמטפלת במשפחתון תהיה מישהיא שאת מכירה.

לגבי גן של העמותות ( אני עבדתי בגן כזה כסטודנטית ) יש פיקוח- זה נכון- אבל מפקחת לא נמצאת שם כל יום. היא מגיעה אחת לכמה חודשים ( לפחות זה היה כך בתקופתי) והפיקוח הזה לא מבטיח כלום מבחינת התנהלות הצוות ביומיום. טיב הגן בעמותות תלוי הרבה פעמים בהנהלה ובצוות עצמו, במקום שבו עבדתי למשל הייתה כיתה אחת שבה הצוות כבר היה שחוק...

בכול מסגרת צריך לעשות את הבדיקות לקבל המלצות להסתכל על הצעצועים על הניקיון על הנכונות של המטפלת לקבל אותך להסתכל על הכן בלי לקבוע שעה וכו׳

כשהילדה כבר יותר גדולה סביב שנה וחצי אז מתאימה מסגרת עם 15 ילדים, זו דעתי כמובן. למיטב ידיעתי בגני העמותות יש הרבה ילדים בכול כיתה. גם אם היחס בין מספר הילדים למטפלת הוא טוב צריך גם לחשוב על כמה אנשים וילדים יש באותו מרחב- לפעמים יוצא שיש 30 ילדים ואנשי צוות באותו מרחב וזה המון רעש ובאלגן לתינוקת קטנה.

לעניין התקציב לפעמים אין ברירה וצריך להתפשר על מסגרת....

בהצלחה רבה!
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• יש פה מישהי מחולון שיש לה המלצות?!?!

• שירה????

• ב"ה

אני אישית מכניסה את הילדים שלי למסגרות רק בגיל שנה
    את לא יכולה להשאיר אצל מישהו קרוב אימא/חמה/חברה קרובה?!?
    זה די חוסך ואם לא אז כדאי במסגרת אולי של משפחתון ( שזה פחות ילדים ) יש משפחתונים שמסובסדים ע"י משרד התמ"ת וזה למיטב הבנתי שווה כי זה לא הרבה כסף!

ב"הצלחה

[URL=http://www.lovetextlive.com]

• יש משפחתונים ומעונות בפיקוח משרד התמ"ת.
    התשלום הוא לפי דרגה שנקבעת בהתאם להכנסות שלכם, מספר ילדים ועוד כמה פרמטרים.

אני אישית שלחתי אותם בגיל 3.5 חודשים למשפחתון (4-5 ילדים עם מטפלת מקסימה שאני מכירה אישית), ויותר מאוחר, שנה אח"כ, למעון - קבוצה של כ-15 ילדים עם 3-4 גננות לכל קבוצה.
  • היי בובה

• איפה ניתן לברר על משפחתון מסובסד באזור מגוריי? יש למישהי טלפון?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה